ΑΕΚ

Έχασε Εγγλέζου, "αιχμάλωτος" ο Αρέστη

Έχασε Εγγλέζου, "αιχμάλωτος" ο Αρέστη
Δημούτσος, Εγγλέζου, Σκόνδρας INTIME SPORTS

Μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση, η ΑΕΚ δέχεται επιπλέον χτύπημα στο ελλιπές ρόστερ της καθώς χάνει τον Νικόλα Εγγλέζου για δύο χρόνια λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Πρόβλημα και με Αρέστη που είναι στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να βγει εκτός συνόρων. Το Sport24.gr έχει το θέμα και αναλύει...

Οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ για να βρούνε λύσεις σε όλα τα θέματα, από το οικονομικό μέχρι το ρόστερ, είναι τιτάνιες και δυστυχώς μέρα με την μέρα, τα προβλήματα μεγαλώνουν και σε λίγο καιρό θα... χαθεί το λιγοστό "φως" που υπάρχει.

Δύο από τις πηγές εσόδων που περίμεναν διοίκηση αλλά και η ομάδα του Μαύρου, "στέρεψαν" και από 1.300.000 που περίμεναν, έφτασαν περίπου 700.000. Το ρόστερ αποδυναμώθηκε τόσα με την πώληση Κλωναρίδη, όσο και με την απαγόρευση που έχει επιβληθεί στην ΑΕΚ για ανανεώσεις-μεταγραφές πάνω από τρεις.

Απαρηγόρητος ο Εγγλέζου

Στο ήδη "κουτσουρεμένο" και γεμάτο ελλείψεις ρόστερ της ΑΕΚ, αρχίζουν και υπάρχουν απρόβλεπτες απώλειες που αναγκάζουν σε επιπλέον κινήσεις, ανεξάρτητα εάν κρίνονται βασικές επιλογές ή μη.

Μια από αυτές είναι και ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος βρέθηκε στην πατρίδα του την Κύπρο για διακοπές και όπως ενημερώθηκε, δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς την Δευτέρα (9/7) παρουσιάζεται στον στρατό της Κύπρου.

Τόσο οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και οι ενέργειες του Γιάννη Βούρου, να βρεθεί μια λύση με τον Υπουργό Αμύνης, έπεσαν στο κενό και πλέον είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση κατά τη διάρκειας της θητείας του.

Το σίγουρο είναι ότι θα χάσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και στην ΑΕΚ θα κάνουν ότι μπορούν για να αναστρέψουν την κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Εγγλέζου θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από την ΑΕΚ καθώς η στρατιωτική θητεία στο Νησί είναι διάρκειας 2 χρόνων!

Ο νεαρός αμυντικός τις τελευταίες μέρες είναι απαρηγόρητος και αυτό φάνηκε και από τον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου ίδιος απαντάει σε φίλους της ΑΕΚ που του δηλώνουν συμπαράσταση, πως "δυστυχώς τελειώνω από την Ένωση".

"Αιχμάλωτος" ο επαγγελματίας Αρέστη

Για το ίδιο ζήτημα με τον Κυπριακό στρατό, η ΑΕΚ φαίνεται πως χάνει ακόμα έναν παίκτη, ο οποίος είχε ξεχωρίσει για την αξία του και η ΑΕΚ από τον περασμένο Γενάρη, είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του (συμφωνία αρχικά ανάμεσα στις δύο πλευρές και με την φορολογική ενημερότητα, άμεση ενεργοποίηση του συμβολαίου).

Ο παίκτης είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο του και βρισκόταν στις πρώτες επιλογές για να ανέβει στην πρώτη ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά και ο ίδιος δεν είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, όπως ήταν φυσιολογικό και την Δευτέρα (9/7) θα πρέπει να παρουσιαστεί.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση, είναι πως ο παίκτης βρίσκεται στην Ελλάδα και λόγω της διαφορετικής αντιμετώπισης που έχει η χώρα μας από την νομοθεσία της Κύπρου, ο παίκτης μπορεί να μην παρουσιαστεί και να μείνει για πάντα εδώ.

Παράλληλα όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να βγει εκτός Ελλαδικών συνόρων καθώς αμέσως θα θεωρηθεί λιποτάκτης και θα απελαθεί στην χώρα του την Κύπρο. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα τον έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αγγλία, αλλά ούτε μπορεί να τον στείλει στο τουρνουά της Ρουμανίας.

Δυστυχώς για ακόμα ένα ταλέντο, η περίπτωση είναι πολύ περίπλοκη και η ΑΕΚ κινδυνεύει να το χάσει, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Φυσικά αυτή η χρονική διάρκεια μπορεί να είναι και μόνιμη γιατί για δύο χρόνια μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα, θα είναι αυτή των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως το σύστημα στην γειτονική μας χώρας, είναι έτσι για όλους του ποδοσφαιριστές, είτε δουλεύουν στην ΑΕΚ, είτε δουλεύουν στον ΑΠΟΕΛ. Είναι υποχρεωμένοι για διετή θητεία, ανεξαρτήτου χώρας εργασίας ή ομάδας. Ένα τέτοιο παράδειγμα στο παρελθόν ήταν και του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος μεταγράφηκε στον Ηρακλή με καθυστέρηση ενός έτους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ