STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δυστυχώς "επτωχεύσαμεν"

Δυστυχώς "επτωχεύσαμεν"
γήπεδο καταπακτή INTIME SPORTS

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στο προορισμό που χάραξε χρόνια τώρα, οι παίκτες είναι σε πανικό, όμως ακόμα και τώρα υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία για "Ανάσταση".

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαν την Ελλάδα. Για την ακρίβεια είναι η Ελλάδα. Ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει, αλλά καταφέρνει να ζει με δανεικά, μαγειρέματα και αλλαγές στους κανονισμούς μπας κι εξασφαλίσει λίγους μήνες ακόμα ζωής και φυσικά έχοντας φεσώσει παίκτες, άλλες ομάδες, οργανισμούς, εφορίες κτλπ.

Έτσι η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη. Ήταν απλά κάτι που δεν συνέβη "χθες" και έγινε τελικά "σήμερα". Μέσω του ποδοσφαίρου όμως δίνεται μία τεράστια ευκαιρία να μάθουμε. Κι αν μάθουμε και χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση, τότε μπορούν να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι λοιπόν που είχαν τη μεγαλύτερη αγωνία σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι των ΠΑΕ και φυσικά οι ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι. Μάλιστα αρκετοί από τους παίκτες ομάδων που είναι στην κατηγορία των "μη αδειοδοτούμενων", βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού δεν ξέρουν πλέον που κι αν θα αγωνίζονται τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Βέβαια είπαμε και στην αρχή. Στην Ελλάδα ζούμε, δεν αποκλείεται να γίνει κάποια "αλλαγή" στους κανονισμούς (χάσαμε τον αριθμό) την τελευταία στιγμή (υπάρχει γενική συνέλευση στην ΕΠΟ), έτσι ώστε να δοθεί μία ακόμα παράταση. Όμως μην κοροϊδευόμαστε. Πως θα κάνουν μεταγραφές ομάδες χωρίς φορολογική ενημερότητα, με τεράστια χρέη, με σχεδόν μηδενικά έσοδα τη νέα σεζόν (γιατί τα έχουν υποθηκεύσει σε δάνεια φέτος) και φυσικά με τους ίδιους ανθρώπους στο τιμόνι που τις έφεραν μέχρι εδώ;

Αντίδραση αναμένεται και από την NOVA μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αφού το προϊόν έχει υποβαθμιστεί

Δυστυχώς οι περισσότερες ΠΑΕ λειτουργούσαν με την ίδια νοοτροπία που λειτουργούν όλα τα άλλα στην Ελλάδα. Πρώτα παίρνουμε προπονητή, μετά κάνουμε μεταγραφές και μετά μας απασχολεί πως θα τους πληρώσουμε όλους αυτούς.

Επίσης ακόμα και τώρα, μετά την απόφαση της ΕΠΟ, αντί να σκεφτούν ως οργανισμός, αντί να σκεφτούν και να προτείνουν λύσεις για το πρόβλημα ελληνικό ποδόσφαιρο, λειτουργούν η κάθε μία ξεχωριστά. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Η ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Κι όμως αυτό το σχεδόν διαλυμένο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μία μεγάλη ευκαιρία να μάθει από το χτύπημα που δέχθηκε, κι όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να αλλάξει εντελώς φιλοσοφία. Ο μοναδικός τρόπος για να μειώσεις τα έξοδα/χρέη είναι ένας, να παράγεις.

Είναι μία χρυσή ευκαιρία λοιπόν για τις ομάδες, την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία γενιά Ελλήνων νεαρών ποδοσφαιριστών, πάνω στους οποίους θα χτιστούν οι ομάδες του αύριο. Αυτοί οι παίκτες θα βελτιωθούν, κάποιοι από αυτούς θα πετύχουν, κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν και κάποιοι θα ξεχωρίσουν.

Είναι ευκαιρία λοιπόν επιτέλους οι ομάδες μας να μάθουν να στηρίζονται στα δικά τους "προϊόντα", έστω κι χρειάστηκε τελικά να αναγκαστούν να πάρουν αυτό το μονοπάτι, έχοντας ως σκοπό το κέρδος από αυτόν τον υγιή τρόπο λειτουργίας. Όπως κάνουν δηλαδή οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη, που βρίσκονται στα δικά μας μέτρα. Δηλαδή μικρομεσαίες ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ