ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δυσαναπλήρωτο το κενό του αρχηγού

Δυσαναπλήρωτο το κενό του αρχηγού
Τζόρτζεβιτς

Η αποχώρηση του Π. Τζόρτζεβιτς σηματοδοτεί το τέλος μίας "χρυσής" γενιάς. Το SPORT 24 αναλύει

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς βίωσε το απόλυτο των συναισθημάτων στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό το 1996, έζησε από τα σπάργανα τη δημιουργία και την εξάπλωση της αυτοκρατορίας του πειραϊκού συλλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το γεγονός πως είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε ολόκληρη τη θρυλική διαδρομή, έχοντας καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση των δώδεκα πρωταθλημάτων τα τελευταία δεκατρία χρόνια, καταδεικνύει την σπουδαιότητα της αποχώρησης του Σέρβου αριστερού μέσου από τα γήπεδα.

Ο "Τζόλε" θα παραμείνει ενεργό μέλος του Ολυμπιακού από κάποιο άλλο πόστο. Ήδη, την Τρίτη (31/3) συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο, σε μία πρώτη επαφή για την υφή που θα έχει η συνεργασία των δύο πλευρών από το καλοκαίρι και μετά.

Η αριστερή πτέρυγα εκπέμπει σήμα κινδύνου

Η αλήθεια είναι πως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς επιθυμούσε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες πίεσης, όμως, που εντάθηκαν τη φετινή σεζόν γύρω από το πρόσωπό του, σχετικά με την άποψη μερίδας κόσμου του Ολυμπιακού ότι ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στην καριέρα του, οδήγησαν τον καραφλό στο να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του.

"Όσο με βαστούν τα πόδια μου, θα παίζω", είχε πει παλιότερα ο μεγάλος αρχηγός, που θεωρεί ακόμα και σήμερα πως και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, καθώς οι δυνάμεις του δεν τον έχουν εγκαταλείψει. Όχι, όμως, να φτάσει στο σημείο να παίζει τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα, στα 37 του, όπως έγινε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν είναι ο "Τζόλε" των περασμένων ετών, καθώς ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους τους ανθρώπους και δεν λογαριάζει αξίες, όμως με την κατάλληλη χρησιμοποίηση από τον προπονητή του, κάλλιστα θα μπορούσε να βοηθήσει με την τεράστια κλάση του τον Ολυμπιακό για μία ακόμα σεζόν. Τα ποιοτικά λεπτά συμμετοχής του, είναι βέβαιο, πως θα λείψουν από την πειραϊκή ομάδα τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Το αγωνιστικό κενό του θα φανεί γιατί πολύ απλά ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι μόνο ένας.

Οι ερυθρόλευκοι, τώρα, καλούνται όχι μόνο να βρουν τον παίκτη, ο οποίος θα πάρει θέση βασικού στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον Σέρβο (γιατί αντικαταστάτης του "Τζόλε" δεν πρόκειται να βρεθεί στο άμεσο μέλλον), αλλά και έναν ποδοσφαιριστή, που θα έρχεται από τον πάγκο και θα αποτελέσει τη "ρεζέρβα" του "εντεκαδάτου".

Στον Ολυμπιακό, θέλουν τον Σεμπαστιάν Λέτο, όμως μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την έκδοση άδειας εργασίας του παίκτη στην Αγγλία, η κατάσταση παραμένει ρευστή. Θα γίνει προσπάθεια ή να επεκταθεί ο δανεισμός του Αργεντινού αριστερού μέσου ή να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από τη Λίβερπουλ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να γίνει (για μία ακόμα φορά) η οικονομική υπέρβαση από την ΠΑΕ.

Ως εναλλακτική λύση, στον Πειραιά έχουν στη λίστα το όνομα του Βασίλη Κουτσιανικούλη, όμως με τα χρήματα που ζητάει ο Εργοτέλης (2,5 εκατομμύρια ευρώ) δεν πρόκειται να γίνει η μεταγραφή.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα επιδιώξει να κλείσει τη συμφωνία με τα μισά ή και ακόμα λιγότερα χρήματα, έχοντας ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα την επιθυμία του παίκτη να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και τον όρο που πιθανότατα θα προτείνει στο σύλλογο της Κρήτης και ο οποίος αφορά ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης

Το κενό που αφήνει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Με δεκατρία χρόνια στην πλάτη, στα πιο δύσκολα αποδυτήρια ελληνικής ομάδας, κέρδισε με το σπαθί του το σεβασμό, πάνω από όλα των συμπαικτών του, όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αλλά και των αντιπάλων.

Ποτέ δεν "κρύφτηκε", ποτέ δεν φοβήθηκε και πάντα έβγαινε μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Σε μία ομάδα η σωστή διαχείριση των κρίσεων, που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι το Α και το Ω. Ο Σέρβος δεν είναι μόνο ο ηγέτης του Ολυμπιακού εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός, έχοντας άψογους χειρισμούς σε περιόδους με προβλήματα και εντάσεις.

Ποιός θα ξεχάσει το ηγετικό ξέσπασμα στους συμπαίκτες του, μετά την περυσινή βαριά ήττα από την ΑΕΚ, όταν έκανε λόγο περί... κώματος, δίνοντας το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση στο πρωτάθλημα με όσες δυνάμεις είχαν απομείνει στον ίδιο και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές; Όταν έρχονταν τα "ζόρια", ο μεγάλος αρχηγός ήταν πάντα εκεί... Στην πρώτη γραμμή. Για να συσπειρώσει την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο τελευταίος της "χρυσής" γενιάς

Ένας κύκλος, γεμάτος επιτυχίες, ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς από το παζλ αποχωρεί και το τελευταίο, πιο ξεχωριστό, κομμάτι... Ο εμβληματικός αρχηγός που συνδέει μία θρυλική εποχή. Πλέον, από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά αναζητούνται νέοι ήρωες και ηγέτες προκειμένου ο σύλλογος να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της "χρυσής" γενιάς που εδραίωσε τον πειραϊκό σύλλογο στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κενό του, δυσαναπλήρωτο...
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ