PREMIER LEAGUE

Δυο και να καίνε

Δυο και να καίνε
chelseaarsenal

Ηeat! From Manchester to London

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει με το παραδοσιακό ντέρμπι του Μάντσεστερ καθώς το Σάββατο το μεσημέρι η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι στο Όλντ Τράφορντ. Η ομάδα του Φέργκιουσον προέρχεται από την επικράτηση κόντρα στη Μπενφίκα με 3-1, ξορκίζοντας τα φαντάσματα της περσινής χρονιάς και παίρνοντας τη ρεβάνς από τους Πορτογάλους μαζί με το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση.

Στην Premier League η Γιουνάιτεντ έχει αέρα 6 βαθμών από την Τσέλσι και σε περίπτωση νίκης της κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της θα ελπίζει σε στραβοπάτημα των μπλε την Κυριακή στο Λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της.

Οι μπέμπηδες έχουν επιδείξει μεγάλη σταθερότητα στην Premier League μέχρι στιγμής, έχουν αυξήσει κατακόρυφα την πίεση στην Τσέλσι οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος και δείχνουν ικανοί να αμφισβητήσουν μέχρι τέλους την κυριαρχία των αντιπάλων τους τα δυο τελευταία χρόνια. Η Σίτι πάντως δεν αναμένεται να αποτελέσει εύκολη λεία για τους παίκτες του Φέργκι, αφού μπορεί να έχει να πανηγυρήσει νίκη στο Ολντ Τράφορντ από το 1974, όμως καταφέρνει να φύγει με το βαθμό από την έδρα της αιώνιας αντιπάλου τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Πιρς προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στις "σφήκες" την περασμένη Δευτέρα, μην καταφέρνοντας να διασπάσει την άκρως αμυντικά στημένη Γουότφορντ και έτσι δεν βρήκε τρόπο να κεφαλοποιήσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη τη φετινή σεζόν κόντρα στην Άστον Βίλλα την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική.

Οι "πολίτες" του Στιούαρτ Πιρς πάντως είναι αυτό που λένε στο νησί "poor travelers" και αν εξαιρεθεί το πρόσφατο διπλό κόντρα στους χωριάτες έχουν μονάχα ένα βαθμό σε επτά εξόδους. Η παράδοση τους θέλει να δυσκολεύουν τα τελευταία χρόνια τη Γιουνάιτεντ, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα μιας και η φόρμα των αντιπάλων της είναι εξαιρετική και δύσκολα θα καταφέρουν να αποσπάσουν κάτι στο Όλντ Τράφορντ.

Τα ντέρμπι του Μάντσεστερ πάντως είναι πάντα γεμάτα ένταση πάθος και σασπένς, οι δυο τεχνικοί δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και μένει να φανεί αν η φετινή ανωτερότητα των γηπεδούχων θα καθρεφτιστεί και στο αποτέλεσμα.

Πρώτο και ...μίνι

Μια μέρα πριν την τιτανομαχία στο Στάμφορντ Μπρίτζ ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, ένα άλλο Λονδρέζικο ντέρμπι θα λάβει χώρα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα καθώς η Τότεναμ υποδέχεται την Τσάρλτον με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τη βοηθήσει να καλύψει λίγο ακόμα από το αρκετό χαμένο έδαφος του ξεκινήματος και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, όντας ακριβώς στο μέσο του πίνακα έως τώρα.

Μεσοβδόμαδα οι πετεινοί διατήρησαν την εξαιρετική εντός έδρας φόρμα τους αν και τα χρειάστηκαν κόντρα στη Μίντλεσμπρο που ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο απειλώντας τους με νέεες απώλειες. Η ομάδα του Γιόλ βρήκε όμως τον τρόπο να πάρει τελικά τη νίκη με 2-1 και να συμπληρώσει πέντε νίκες σερί μπροστά στο κοινό της, αν και το τρίποντο δεν ήρθε χωρίς απώλειες που ίσως κοστίσουν στο ματς του Σαββάτου.

Ο σε πολύ καλή κατάσταση Ντιντιέ Ζοκορά αποβλήθηκε και θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το μίνι Λονδρέζικο ντέρμπι, ενώ το τεχνικός των πετεινών πονοκεφαλιάζει και από τις απουσίες των Ρόμπι Κιν και Ζερμέν Τζένας που είναι τραυματίες. Ο φορμαρισμένος Μπερμπάτοφ αλλά και ο Ντεφό πάντως είναι σίγουρα ικανοί να καλλύψουν τα κενά και να σπρώξουν την Τότεναμ σε μια ακόμα εντός έδρας νίκη.

Η Τσάρλτον από την άλλη προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στο Βάλεϊ κόντρα στη Μπλάκμπερν με γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ και μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα και κατάφερε να πάρει έτσι βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στη μάχη κατά του υποβιβασμού.

Οι άντικς έχουν βέβεια μονάχα ένα μόλις βαθμό στο ενεργητικό τους μετά από οκτώ αγώνες μακριά από το δικό τους γήπεδο, όμως ενθαρρυντικότατη είναι η παράδοσή τους στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν αφού αν εξαιρεθεί η περσινή ήττα παραμένουν αήττητοι στις έξι τελευτάιες τους επισκέψεις.

Το rotation του Ράφα

Η Λίβερπουλ προέρχεται από μια άνευ σημασίας ήττα από τη Γαλατάσαραϊ για το Champions League, μιας και είχε ήδη εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτια από τον όμιλό της, κάτι που έδωσε στον Ράφα Μπενίτεθ την ευκαιρία να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να παρουσιάσει αγνώριστους τους κόκκινους. Ο Φάουλερ σκόραρε δυο φορές στην Κωνσταντινούπολη, όμως τα τέρματα αυτά δεν έφτασαν στους κόκκινους με τον τεχνικό τους να δηλώνει πως η σκέψη όλων πλέον επικεντρώνεται στην Premiership και το πως η ομάδα θα καταφέρει να κάνει ένα καλό σερί που θα την κρατήσει εντός στόχων.

Ειδικά μετά και την κλήρωση της νοκ άουτ φάσης την ερχόμενη Παρασκευή, η Λίβερπουλ θα δώσει όλο το βάρος στην Premiership και το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα των γιορτών με στόχο να μείνει σε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Κόντρα στους κότατζερς η Λίβερπουλ έχει όλα τα φόντα να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του Άνφιλντ και να φτάσει σε μια ακόμα νίκη μπροστά στο κοινό της, ειδικά τη στιγμή που οι αντίπαλοί της φαίνεται να διάγουν σε περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Η Φούλαμ προέρχεται από την άνετη ήττα στο Ίγουντ Παρκ με 2-0 από τη Μπλάκμπερν, μην καταφέρνοντας σε κανένα σημείο του αγώνα να διεκδικήσει κάτι με αξιώσεις και πλην της έκλαμψης και της ιστορικής νίκης κόντρα στην Άρσεναλ στο Κρέιβεν Κότατζ μετρά τέσσερις αγώνες χωρίς τρίποντο. Δύσκολα τα πράγματα για τον Κόλεμαν και τους παίκτες τους στο Άνφιλντ και μια ακόμα ήττα προδιαγράφεται αν πραγματοποιήσουν εμφάνιση ανάλογη των τελευταίων τους στην Premiership.

270 λεπτά σε 7 μέρες

Η Μπλάκμπερν υποδέχεται στο Ίγουντ Παρκ τη Νιούκαστλ σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο αγώνα και για τις δυο ομάδες που προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα στους εμβόλιμους μεσοβδόμαδους αγώνες και βρίσκονται αμφότερες αρκετά μακριά από τις φετινές τους φιλοδοξίες.

Τα "ρόδα" του Χιούζ μετά από την πειστική εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Φούλαμ το Σάββατο, έκαναν μετριότατη εμφάνιση στο Βάλεϊ και ηττήθηκαν στις καθυστερήσεις από την Τσάρλτον έχοντας πλέον συμπληρώσει ένα μόλις τρίποντο σε οκτώ αναμετρήσεις. Πάντως ο τεχνικός της Μπλάκμπερν έχει καλωσορίσει τις τελευταίες αγωνιστικές κάποια βασικότατα στελέχη, η απουσία των οποίων κόστισε στην ομάδα αρκετούς βαθμούς και ελπίζει πως η εμφάνιση της Τρίτης θα είναι μια παρένθεση μετά την ελπιδοφόρα του Σαββάτου που έφερε και τη νίκη.

Οι καρακάξες είχαν επίσης ματς μεσοβδόμαδα και κατάφεραν μετά από ένα συναρπαστικό ενενηντάλεπτο να γυρίσουν τη σε βάρος τους κατάσταση κόντρα στη Ρέντινγκ και να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη με 3-2. Έπαιξαν με περίσσιο πάθος και έδειξαν να αναπληρώνουν τις πολλές απουσίες που τους ταλανίζουν σταθερά τον τελευταίο καιρό μην παρατώντας το ματς σε κανένα σημείο του και παρά το ότι οι βασιλικοί τους απείλησαν σοβαρά με ήττα.

Η Νιούκαστλ και ο Ρέντερ συνεχίζουν να έχουν πονοκεφάλους για τη συμμετοχή ουκ ολίγων βασικών τους παικτών για ένα ακόμα ματς, όμως ενισχύονται τόσο από την πρόσφατη προϊστορία που τους θέλει να ηττώνται μολις μια φορά στο Ιγουντ Παρκ στις έξι τελευταίες επισκέψεις όσο και από την αγωνιστική τους κατάσταση και το αήττητο των τεσσάρων σερί αγωνιστικών.

Κόντρα απογοητευμένων στο Ρίμποκ

Η Μπόλτον του Σαμ Αλαρντάις επιβεβαιώνει και με τη φετινή της παρουσία πως είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ομάδας των σερί. Την περίοδο αυτή βρίσκεται κατά τα φαινόμενα προς το τέλος ενός κακού που τη θέλει να έχει ένα μόλις τρίποντο και πέντε ήττες σε επτά αγώνες. Την περασμένη αγωνιστική έχασε δίκαια από τη Ρέντινγκ στο Ματζέσκι με τον Big Sam να παραδέχεται πως οι τρότερς δεν άξιζαν κάτι περισσότερο με βάση την εμφάνισή τους.

Η παραδοσιακά δυνατή στο Ρίμποκ Μπόλτον, θα επιχειρήσει να επανέλθει στις νίκες αφού μετά από ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα και τις υποδοχές των Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστεί με τη Γουέστ Χαμ και σίγουρα έχει αυξημένες πιθανότητες για να τα καταφέρει.

Κι αυτό γιατί φαίνεται να ευνοείται από όλες σχεδόν τις παραμέτρους. Αντίθετα με την αντίπαλό της δεν είχε ματς μεσοβδόμαδα και θα παρουσιαστεί πιο φρέσκια, διαθέτει πολύ καλή παράδοση κόντρα στα σφυριά που επιπρόσθετα παραμένουν μια από τις χειρότερες ομάδες "on the road" αφού μετά την ισοπαλία του Βίκαρεϊτζ Ρόουντ τη δεύτερη αγωνιστική μετράνε επτά σερί ήττες έχοντας μάλιστα σκοράρει μια μόλις φορά.

Η ομάδα του Πάρντιου ήταν "συμπαθητική" παρά την ήττα το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Έβερτον, όμως μεσοβδόμαδα έκανε απογοητευτική εμφάνιση στο Άπτον Παρκ και ηττήθηκε δίκαια από τη Γουίγκαν με τη γκρίνια να επανέρχεται και πάλι για τα καλά στο στρατόπεδο των σφυριών που δείχνουν ανήμπορα να αντιδράσουν. Η τελευταία τους επικράτηση στο Ρίμποκ πρέπει να αναζητηθεί το 1995 και με βάση την παρούσα αγωνιστική τους κατάσταση τους περιμένει ένα δύσκολο Σαββατιάτικο βράδυ απέναντι στη Μπόλτον.

Παράδοση...ζάχαρη στο Φράτον Παρκ

Η Έβερτον παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε να κερδίσει την περασμένη αγωνιστική τη Γουέστ Χαμ στο Γκούντισον Παρκ και το Σάββατο θα ταξιδέψει στο Φράτον Παρκ συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Η κορυφαία απουσία του Κάχιλ συνεχίζεται και τα πράγματα γίνονται σχεδόν εφιαλτικά για τον Μόγιες σχετικά με τη στελέχωση της μεσσαίας γραμμής αφού νοκ αουτ είναι οι Αρτέτα και Όσμαν τη στιγμή που και ο Φιλ Νέβιλ δίνεται αμφίβολος.

Η Πόρτσμουθ από την άλλη παραμένει ισχυρή στο Φράτον Παρκ και προέρχεται από την ισοπαλία 2-2 το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Άστον Βίλλα σε ένα ματς που μάλλον δικαιούνταν κάτι περισσότερο. Κι αυτό γιατί κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στα τελευταία λεπτά, όμως αμέσως μετά αδράνησε χαρακτηριστικά στην ανασταλτική της λειτουργία επιτρέποντας στους χωριάτες να ισοφαρίσουν και να της αποσπάσουν το βαθμό.

Ο Ρεντναπ έχει σαφώς λιγότερους πονοκεφάλους από τον ομόλογό του αφού θα στερηθεί τους Μέντεζ και Στεφάνοβιτς, έχοντας όμως τις λύσεις για να τους αντικαταστήσει, ενώ τα κακά μαντάτα για τους πόμπεϊ έρχονται από την πρόσφατη παράδοση που θέλει τα ζαχαρωτά να τους νικούν στις τρεις τελευταίες τους επισκέψεις. Η τελευταία μάλιστα επικράτηση της Πόρτσμουθ στο συγκεκριμένο γήπεδο πάει πίσω πενήντα σχεδόν χρόνια.

London can you wait?

To ματς που κλέβει την παράσταση της δέκατης έβδομης αγωνιστικής πάντως δεν είναι άλλο από το μεγάλο Λονδρέζικο ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ στο Στάμφορντ Μπριτζ, που φέρνει τον υδράργυρο στα κόκκινα και είναι γεμάτο από βαθμολογικές και κάθε είδους άλλες ιδιαιτερότητες. Μια ματιά στον πίνακα για να αρχίσουμε από την κρισιμότητα της αναμέτρησης, δείχνει πως η Τσέλσι βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ και ίσως την ώρα της σέντρας του ντέρμπι να βρίσκεται 9 (αν η ομάδα του Φέργκι πάρει το ματς στο Μάντσεστερ) κάτι που κάνει τα περιθώρια για γκέλα πολύ στενά.

Αυτό ισχύει σε πολλαπλάσιο βαθμό για τους κανονιέρηδες του Βενγκέρ που εβρισκόμενοι 16 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή θα μείνουν οριστικά εκτός διεκδικησης τίτλου σε περίπτωση ήττας την Κυριακή. Περίπτωση εξάποντου ματς λοιπόν για τον Βενγκέρ και τους παίκτες του ενώ το κλίμα στο Λονδίνο δυναμιτίζεται ακόμα περισσότερο λόγω των προηγούμενων του Αλσατού με τον Πορτογάλο Μουρίνιο αλλά και του μεταγραφικού σήριαλ του καλοκαιριού που έφερε τον Άσλεϊ Κόουλ στην Τσέλσι με αντάλλαγμα τον Γκαλάς που μετακινήθηκε προς το Emirates.

Ο εγγλέζος ακραίος αμυντικός περιμένει μια καθόλου φιλική υποδοχή από τους οπαδούς της Άρσεναλ που θα βρίσκονται στο γήπεδο μετά την αποχώρησή του από τους κανονιέρηδες, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του "My Defence" στην οποία υποστηρίζει πως η Άρσεναλ τον πρόδωσε με την προσφορά συμβολαίου των 55.00 λιρών την εβδομάδα.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το ματς εξόχως σημαντικό και πολυαναμενόμενο σε όλα τα επίπεδα με την Τσέλσι να μοιάζει να έχει πάντως το πάνω χέρι σε ότι αφορά τουλάχιστον τα αγωνιστικά νέα. Κι αυτό γιατί ο Μουρίνιο εκτός της γνωστής απουσίας των Τσεχ και Κουντιτσίνι και την αμφιβολία για τη συμμετοχή του Τζο Κόουλ έχει σαφέστατα περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες από τον Βενγκέρ.

Ο Άλσατός εκτός του Ανρί που μοιάζει απίθανο να προλάβει το ματς μετά τον τραυματισμό του στον αυχένα δε θα έχει και τον εξαιρετικό στην άμυνα Τουρέ, ενώ δύσκολα θα προλάβει το ματς τόσο ο Γκαλάς όσο και ο Τζουρου κάτι που ισχύει δυστυχώς για την Άρσεναλ και για τον Ροσίτσκι. Επιπρόσθετα οι κανονιέρηδες προέρχονται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες, επίδοση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή της Τσέλσι μπροστά στο κοινό της.

Πάντως η φετινή Άρσεναλ έχει αποδείξει πως αποδίδει εξαιρετικά όντας υπό πίεση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η μοναδική ομάδα που προκάλεσε φετινή ήττα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο Στάμφορντ Μπρίτζ έχει να επιδείξει δυο νίκες.

Το πρόγραμμα της δέκατης έβδομης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 9/12 17:00

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Tότεναμ-Τσάρλτον
Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ
Πόρτσμουθ-Έβερτον
Μίντλεσμπρο-Γουίγκαν
Λίβερπουλ-Φούλαμ
Γουότφορντ-Ρέντινγκ
Μπόλτον-Γουέστ Χαμ (19:15)

Κυριακή 10/12 18:00

Tσέλσι-Άρσεναλ

Δευτέρα 11/12 22:00

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλλα











































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ