ΑΕΚ

Δώνης: "Όπως με τον Παναθηναϊκό"

Δώνης: "Όπως με τον Παναθηναϊκό"
δωνης

"Να παίξουμε με το ίδιο σχήμα και το ίδιο πάθος όπως με ΠΑΟ", δήλωσε ο Δώνης ενόψει του ματς στην Τούμπα

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας και αναφέρθηκε στα εξής:
Το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ:


"Το σχήμα που ξεκίνησε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχει το προβάδισμα και τώρα. Η νίκη της πρώτης αγωνιστικής ήταν σημαντική για την ψυχολογία μας. Όλες αυτές τις ημέρες η ομάδα δούλεψε καλά ενώ πλέον περιμένουμε να επιστρέψουν και οι διεθνείς.

Ξέρουμε ότι έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος έχει στον πάγκο του έναν εξαιρετικό τεχνικό. Για εμάς κάθε νίκη είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος δίνει μόνο 3 βαθμούς.

Η αποστολή μας είναι δύσκολη αλλά εμείς σε όλα τα ματς φέτος θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το ίδιο πάθος όπως αγωνιστήκαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό".







Την αλλαγή κλίματος στην ομάδα μετά τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας:



"Ξεκινήσαμε με μια νίκη η οποία αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε ψυχολογικά στο να έχουμε καλύτερη διάθεση στη δουλειά που έπρεπε να γίνει κατά τη διάρκεια της διακοπής. Κάναμε σκληρή και ποιοτική δουλειά αυτό το διάστημα και έμεινα ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών.

Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ. Παρόλο που είναι νωρίς και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για καμία ομάδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι.

Θεωρώ όμως ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της έδρας. Μου αρέσουν τα γήπεδα με κόσμο. Είμαι ωραίο για τους παίκτες να παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα. Θα φανεί στο γήπεδο όμως αν η ομάδα μπορεί να αντέξει στην πίεση".







Το σύστημα που θα επιλέξει για τον αγώνα της Τούμπας:


"Θα δείτε την Κυριακή με ποιο σύστημα θα επιλέξουμε. Δεν υπάρχει πάντως σύστημα το οποίο από μόνο του σε κάνει να αλλάζεις περισσότερες πάσες και να παίζεις καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το σύστημα να φαίνεται καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό θα γίνεται αν βελτιωνόμαστε σε θέματα τακτικής.

Για παράδειγμα, η Τσέλσι παίζει με 4-3-3 με ένα παίκτη στην κορυφή της επίθεσης, τον Ντρογκμπά ή τον Ανελκά, ενώ διαθέτει συνολικά πέντε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση. Από αυτούς παίζει μόνο ένας και άλλος ένας κάθεται στον πάγκο. Οι υπόλοιποι τρεις μένουν εκτός αποστολής.

Εκεί φαίνεται η δουλειά του προπονητή, να διαχειρίζεται την ψυχολογία των παικτών και να χρησιμοποιεί αυτόν που του κάνει, την κάθε στιγμή. Μια καλή ομάδα χρειάζεται να έχει βάθος στον πάγκο και πολλές καλές εναλλακτικές λύσεις".







Τον χρόνο που απαιτείται ώστε η ΑΕΚ να βρει ρυθμό και να φτάσει στα επίπεδα που ο ίδιος περιμένει:



"Η ΑΕΚ έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, πολλούς νέους παίκτες και εκτός από τις μεταγραφές, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκουν νέους ρόλους, όπως για παράδειγμα ο Αλεξόπουλος, που επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια, ο Χετεμάι και ο Πλιάτσικας που καλούνται να παίξουν σε νέες θέσεις.

Σίγουρα υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία φέτος και δημιουργείται μια ομάδα από την αρχή. Βελτιωνόμαστε συνέχεια, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που εγώ επιθυμώ. Χρειάζεται κάποιος χρόνος και πρέπει να υπάρχει υπομονή όσο δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε".





Τον βαθμό ετοιμότητας των νεοαποκτηθέντων Τζεμπούρ και Πελετιέρι:


"Σύμφωνα με τις εξετάσεις και την προπόνηση, ο βαθμός ετοιμότητας τους δεν είναι ο ιδανικός, αλλά είναι ικανοποιητικός".



Την απουσία των επτά διεθνών και αν δυσχέραναν το έργο του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:


"Όταν η ομάδα έχει διεθνείς είναι τιμή και για τους ίδιους τους παίκτες και για το σύλλογο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πάνω σε αυτό. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των παικτών και με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα και για τη νίκη, αλλά και για την απόδοσή της ".



Με όλα τα όπλα...

Η πρώτη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακή έγινε την Πέμπτη με τις συνεντεύξεις Τύπου των δύο προπονητών και πλέον οι ομάδες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο Γιώργος Δώνης έχει όλα τα όπλα στην διάθεσή του μετά την επιστροφή των διεθνών και η Ένωση είναι έτοιμη για τη δεύτερη νίκη σε ντέρμπι.

Η δυσκολία βέβαια του αγώνα της Τούμπας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν την πρώτη αγωνιστικής. Η έδρα του ΠΑΟΚ είναι από τις πλέον δύσκολες της Ελλάδας και οι φίλαθλοι του δικεφάλου του Βορρά ετοιμάζουν "καυτή" υποδοχή στην αποστολή της Ένωσης.

Η Τούμπα αναμένεται να είναι γεμάτη την Κυριακή αλλά οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα και σε τέτοιες έδρες αν θέλουν στο τέλος του πρωταθλήματος να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει ο Δώνης τα έχουμε γράψει από την αρχή της εβδομάδας. Το 4-3-3 δεν αλλάζει προς το παρόν και οι νέοι Πελετιέρι, Τζεμπούρ δύσκολα θα ξεκινήσουν βασικοί. Στην προπόνηση της Πέμπτης ο Άγγελος Μπασινάς, ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και ο Μάχο που επέστρεψαν από τις Εθνικές ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας με ελαφριές ασκήσεις και γυμναστήριο.

Ο Παντελής Καφές ακολούθησε ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπώρησε την Τετάρτη, αλλά η περίπτωσή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Χετεμάι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποθεραπείας του ενώ ο Παναγιώτης Ζορμπάς, αποχώρησε λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης προληπτικά, χωρίς όμως να υπάρχει απολύτως κανένα θέμα τραυματισμού.














TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ