ΠΑΟΚ

Δώνης: "Μακάρι να υπήρχε παθόμετρο"

Δώνης: "Μακάρι να υπήρχε παθόμετρο"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν και αναφέρθηκε στην μεταγραφική αναζήτηση.

"Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός σε όλη την προσπάθεια που κάνει εδώ και έξι μήνες. Λογικό είναι σε μία ομάδα να υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα, πάντα τα αρνητικά αποτελέσματα δημιουργούν ένα άγχος. Ξέραμε ότι έπρεπε να διορθώσουμε το λάθος του πρώτου ματς, θεωρούσαμε ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός το σκορ του πρώτου ματς, γιατί και τότε είχαμε καλή παρουσία.

Σήμερα μπήκαμε δυνατά, φτιάξαμε ευκαιρίες και με βάση την εικόνα των δύο ματς πήραμε δίκαια την πρόκριση", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Θα πω κάτι χιουμοριστικά. Παλιά είχα πει μακάρι να υπάρχει παθόμετρο. Από το καλοκαίρι δουλεύουμε καλά, είναι άδικο όταν έρχονται μερικά κακά αποτελέσματα να ισοπεδώνουμε όσα έχουμε κάνει. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης στην ομάδα, ξέρουν οι παίκτες ότι θα είμαι κοντά τους κι έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Δεν περίμενα ανταπόδωση γι' αυτό, περίμενα, απλώς, να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Τα παιδιά το έκαναν και πήραν την πρόκριση".

Για τον σημερινό σχηματισμό του ΠΑΟΚ: "Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Ξέρετε την ευθύνη την φέρνει ή οι παίκτες ή το τεχνικό τιμ. Πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε ένα μπάτζετ 22 εκ. ευρώ και μετά πήγε στα πέντε, έξι. Το θέμα είναι στο χτίσιμο που θέλουμε να κάνουμε. Χρησιμοποιήσαμε 4-4-2 στην ευθεία αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος από τον Δημήτρη και τον Στέφανο.

Παίξαμε 4-3-3 αλλά αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Για τον Λόρενς είναι καταστροφή να παίζει αριστερά. Και ο Αθανασιάδης δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να παίζει μόνος του μπροστά. Όλα αυτά είναι στο μυαλό μου. Για τον σημερινό σχηματισμό, αυτός είναι ένας σχηματισμός που θέλει πολύ τρέξιμο αν η ομάδα παίζει έτσι, στο ένας εναντίον ενός δεν θα είμαστε τόσο καλοί πίσω. Γι' αυτό πρέπει να δω πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ".

Για τον Βιβιάν: "Εδώ έχω μεγαλώσει, ξέρω πως λειτουργεί ο Τύπος. Όταν είπα στην Βέροια ότι θέλουμε έναν ηγέτη δίπλα στον Κατσικά μου είπαν ότι υποτιμάω το υλικό. Όταν μίλησα έτσι για τον Βιβιάν μου είπαν ότι τον υπερασπίστηκα. Δεν μπορούμε να σας πιάσουμε πουθενά. Στις μεταγραφές και θα πετύχουμε και θα αποτύχουμε.

Πρέπει να εξετάζουμε και τα δεδομένα σε κάθε μεταγραφική περίοδο Από τον Βιβιάν περιμέναμε περισσότερα. Είχε δικαιολογίες, τους τραυματισμούς και το ότι ήταν χωρίς προετοιμασία. Αυτό που έγινε ήταν το καλύτερο και για την ομάδα και για τον παίκτη. Το ποδόσφαιρο έχει πολλές απόψεις. Εγώ αν πω κάτι ο καθένας θα το μεταφράσει όπως θέλει πρέπει. Πάντα θα υπερασπίζομαι τους παίκτες μου".

Για τις μεταγραφές: "Πρέπει σε κάποιες θέσεις να ενισχυθούμε. Αυτό εξαρτάται πολλές φορές από το ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι γιατί ο Ιανουάριος είναι δύσκολος. Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη. Είναι θετικό ότι ο ιδιοκτήτης θα είναι εδώ τις επόμενες μέρες για να κάνουμε τις κινήσεις που θέλουμε. Οι δοκιμές είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που στην Ελλάδα το υποτιμάμε κάπως.

Αν υπάρχει κάτι καλό, δεν υπάρχει λόγος να μην το δούμε. Ο Καστελέν έχει καλά χαρακτηριστικά, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές τις λύσεις. Όσον αφορά τον τερματοφύλακα, είτε θα πάμε σε μία μορφή δανεισμού είτε θα πάμε σε κάποιον που θα επενδύσουμε".

Για τον Έτο: "Υπάρχουν τρία μπακ στο δεξί άκρο. Από τον Αποστόπουλο είμαι ικανοποιημένος, ο Κωνσταντινίδης έχει ξεχωριστή ποιότητα και θέλουμε να στηριχτούμε σε αυτούς τους δύο μέχρι το καλοκαίρι".

Για την νεανική άμυνα του ΠΑΟΚ: "Να κλείσουμε με το εξής. Πέρσι είδα τον τελικό των Νέων με τον Παναθηναϊκό. Έπαιζαν στην άμυνα ο Κατσικάς, ο Ιντζίδης και ο Κωνσταντινίδης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ