ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δοκιμασία για την Αϊντχόφεν

Δοκιμασία για την Αϊντχόφεν
αιντχοφεν πανηγυρικο

Με την Αϊντχόφεν να αναμετράται εκτός έδρας με τη Ρόντα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, συνεχίζεται η δράση στην Eredivisie

Κι αυτό γιατί ο «Αίαντας» αντιμετωπίζει στην «Αμστερνταμ Αρένα» την προτελευταία της βαθμολογίας Βίλεμ κι δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρές δυσκολίες προκειμένου να φτάσει στο «τρίποντο». Το ίδιο εύκολη φαντάζει η αποστολή και της Φέγενορντ, που φιλοξενεί στο Ρότερνταμ τη Φένλο.
Η αυλαία της 29ης αγωνιστικής άνοιξε στο «Ερομπορχ» με το σπουδαίο «διπλό» της Χέρενφεν επί της Γκρόνιγκεν με 1-0.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο (15/3)

Φέγενορντ-Φένλο

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη (1-0 την Αλκμααρ) με την οποία κρατήθηκε «ζωντανή» στην υπόθεση πλέι οφ πήρε την Τετάρτη η Φέγενορντ (3η, 51β.) σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Τώρα θέλει μία ακόμη κόντρα στην πολύ κατώτερή της Φένλο. Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως, αφού ο πολύτιμος μέσος αριστερός μπακ-χαφ Ντε Κλερ είναι τιμωρημένος. Κόντρα στην Αλκμααρ τραυματίστηκε και θα λείψει για 6 εβδομάδες ο πρώτος σκόρερ Μακάι. Αμφίβολοι ο μέσος Σαχίν και ο χαφ Χοφς.

Η κακή εμφάνιση την Τρίτη απέναντι στη Τβέντε, έφερε για τη Φένλο (16η, 26β.) εντός έδρας ήττα με 0-2. Τα σοβαρά αμυντικά κενά έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα το παθητικό να έχει φτάσει τα 61 γκολ (2η χειρότερη επίδοση της κατηγορίας). Τιμωρημένοι ο στόπερ Ρέικερς και ο καλύτερος παίκτης της φορ Αμραμπατ. Τραυματίας ο φορ Καλάμπρο και ο μέσοι Κάντελμπερχ και Αουασάρ.

Μπρέντα-Εξέλσιορ
Η εκτός έδρας ήττα από τη Χέρενφεν (0-3) ήταν για την Μπρέντα (5η, 50β.) μόλις η 2η της στα τελευταία δέκα ματς, με τα υπόλοιπα 8 να αφορούν μόνο νίκες. Το υλικό της δεν πείθει για τόσο ψηλά αλλά βάσει βαθμολογίας μπορεί να στοχεύει στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 2 έως 5). Τιμωρημένος ο μπακ-χαφ Ελσχοτ, έξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο μέσος Φέχερ.

Η οδυνηρή εντός έδρας ήττα που υπέστη από την Φίτεσε (1-2) η Εξέλσιορ (18η, 23β.) τη «βύθισε» ακόμη περισσότερο στον «πάτο» της βαθμολογίας. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε το ότι από το 68ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω. Τιμωρημένος για 3ο σερί ματς ο πολύτιμος Χιλιάνός μέσος Πάρντο. Πάγιες οι άλλες απουσίες.

Ντε Γκράαφστσαπ-Χέρακλες

Στο Ναϊμέγκεν η Ντε Γκράαφστσαπ (15η, 26β.) άξιζε το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 1-3. Πλέον έμπλεξε για τα καλά όσον αφορά την υπόθεση-παραμονή. Στον αγωνιστικό τομέα, νοκ-άουτ τέθηκε ο δεξιός εξτρέμ Μέιερ.

Οι 7 βαθμοί με τους οποίους απέχει από την τελευταία θέση, δηλαδή από τον απευθείας υποβιβασμό δίνουν μια άνεση στην Χέρακλες (13η, 30β.). Ωστόσο, ακόμη δεν την εξασφαλίζουν. Πολύ καλοί τον τελευταίο καιρό οι «Ηρακλειδείς» τρέχουν ένα αήττητο 4 αγωνιστικών (2 νίκες, 2 ισοπαλίες), καταφέρνοντας την τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν στο «σπίτι» τους την Ουτρέχτη (2-1). Τιμωρημένοι ο αξιόλογος μέσος Κουανσά και ο μπακ-χαφ Μποάκιε. Αμφίβολος ο μέσος Μάας.

Τβέντε-Φίτεσε
Μετά τις δύο σερί νίκες (τελευταία το εκτός έδρας 2-0 κόντρα στη Φένλο την Τρίτη) αποδεικνύεται πως η Τβέντε (7η, 46β.) δείχνει χαρακτήρα. Αυτό συμβαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του φετινού «Μαραθωνίου» και μάλιστα την ώρα που η ομάδα έδειχνε να έχει πάρει την κατιούσα για τα καλά. Εξέτισε ο μέσος Γουίλκσαϊρ , αμφίβολος ο φορ Χάουσεχεμς, εκτός ο μέσος Ενγκελααρ.

Από την πλευρά της η Φίτεσε (9η, 39β.) δεν κατάφερε να χαρεί όσο θα ήθελε το πολύτιμο «διπλό» επί της Εξέλσιορ. Κι αυτό γιατί υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον βασικό εξτρέμ (και πρώην αρχηγό) Γιάνσεν που μόλις έμαθε ότι δεν θα ξεκινήσει αρνήθηκε να ταξιδέψει το Ρότερνταμ!. Τελικά τιμωρήθηκε από την ομάδα. Ο μέσος Τάκακ και ο γκολκίπερ Βελτχάουζεν είναι τιμωρημένοι, ενώ το φορ Χόφμανς είναι τραυματίας.

Κυριακή (16/3)

Ρόντα-Αϊντχόφεν

Αγωνιζόμενη με αρκετά προβλήματα απουσιών η Ρόντα (8η, 42β.) διασύρθηκε με 1-4 από τη Σπάρτα στο Ρότερνταμ. Παρέμεινε ωστόσο στο 2ο γκρουπ των πλέι οφ, ωστόσο, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να συμπεριληφθεί στο πρώτο που είναι και ο μεγάλος στόχος της. Αρκετές οι «ζημιές» που έχει κάνει στην PSV τα τελευταία χρόνια, όντας η μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει μέσα στο «Φίλιπς Στάντιον». Εξέτισε ο πρώτος σκόρερ Λαμά, έτοιμος ο φορ Σισέ, απών ο Οπερ, τιμωρημένος ο μέσος Τιοτέ.

Υστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Αϊντχόφεν (1η, 59β.) εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «8» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, παρότι ηττήθηκε με 0-1 από την Τότεναμ (6-5 στα πέναλτι). Χρόνος για πανηγυρισμούς, ωστόσο δεν υπάρχει μια το πρόγραμμα είναι βαρύ. Αλλωστε μεσοβδόμαδα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Αγιαξ από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά στη μάχη του τίτλου. Πριν το ΟΥΕΦΑ, είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα με 1-3 από τη Ρόντα. Δεν υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Αγιαξ-Βίλεμ
Σε καλή κατάσταση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Αγιαξ (2ος, 53β.) που μετράει 4 νίκες σε πέντε ματς. Τα αποκτήματα του Ιανουαρίου εγκλιματίστηκαν άμεσα βοηθώντας σημαντικά της νέας τους ομάδας. Παράλληλα ο «Αίαντας», θα παρουσιαστεί ξεκούραστος, αφού το ντέρμπι κορυφής με την Αϊντχόφεν που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη που μας πέρασε αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των αστυνομικών. Αδοξα έληξε, πριν καν αρχίσει η συνεργασία με τον Κρόιφ, θετική η έλλειψη αγωνιστικών προβλημάτων.

Κατώτερη των περιστάσεων στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γκρόνιγκεν παρουσιάστηκε η Βίλεμ (17η, 24β.) γνωρίζοντας ήττα με 1-2. Αδικείται από το αποτέλεσμα, ωστόσο δεν απέφυγε κάποια λάθη (ενώ προηγούταν) που τελικά τα πλήρωσε. «Μας λείπει η αυτοπεποίθηση», παραδέχθηκε ο τεχνικός ο Γιόνγκερ που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες.

Ουτρέχτη-Αλκμααρ

Περίοδο ντεφορμαρίσματος διανύει η Ουτρέχτη (10η, 38β.) που έχει ηττηθεί στα τέσσερις φορές στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (μοναδική νίκη το σπουδαίο 3-1 επί της PSV εντός). Αποτέλεσμα είναι οι «κόκκινοι» να έχουν τεθεί εκτός και του 2ου γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 6 έως 9). Παρότι κόντρα στην Χέρακλες αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 58` ηττήθηκε με 1-2 εκτός. Παραμένουν εκτός ο βασικός αριστερός επιθετικός Λόβαλ και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Σόμερς.

Σε σοβαρές περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή της στην Eredivise μπήκε πλέον η Αλκμααρ (12η, 31β.), μετά και την εντός έδρας ήττα (την Τετάρτη) από τη Φέγενορντ (0-1). Παρ` όλα αυτά η διοίκηση εξακολουθεί να στηρίζει απόλυτα τον τεχνικός Λουίς Φαν Γκάαλ που αναμφισβήτητα φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή κάκιστη πορεία της ΑΖ. Τιμωρημένος ο στόπερ Γιαλίνς.

Ναϊμέγκεν-Σπάρτα Ρότερνταμ

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες η Ναϊμέγκεν (11η, 33β.) έδινε σκληρή μάχη για τη σωτηρία της, ωστόσο, οι 5 νίκες (οι 3 τελευταίες σερί) στις τελευταίες 6 αγωνιστικές που έχει σημειώσει άλλαξαν άρδην τα δεδομένα γι` αυτήν. Πλέον, στόχος της είναι το δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ (6-9)! Σπουδαία στην… αναγέννηση αυτή, η συμβολή των αποκτημάτων του Ιανουαρίου. Τιμωρημένος ο πολύτιμος μέσος Σιμπούμ, πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Εξαιρετική νίκη, χάρη στην οποία κατάφερε να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις πέτυχε η Σπάρτα (14η, 27β.) που διέλυσε στο Ρότερνταμ την Ουτρέχτη με το εμφατικό 4-1! Εκμεταλλεύθηκε άριστα τις απουσίες της αντιπάλου της με τον έμπειρο τεχνικό Φούκε Μπόι να τονίζει πως το ζητούμενο για την ομάδα του είναι πλέον να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Αμφίβολος ο μεγαλόσωμος φορ και πρώτος σκόρερ Ρόσε που έχει λείψει στα τελευταία παιχνίδια.









































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ