ΑΓΓΛΙΑ

Δώδεκα σύλλογοι της Premier League κατά της Μάντσεστερ Σίτι!

Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the FA Cup 4th round soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the FA Cup 4th round soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η UEFA άνοιξε φάκελο για να ερευνήσει αν υπήρξε νέα παραβίαση του FFP από την Μάντσεστερ Σίτι και το γεγονός αυτό έδωσε τη σκυτάλη στην πλειονότητα των ομάδων της Premier League για να ανοίξουν μέτωπο κατά της ομάδας του Γκουαρδιόλα.

Δύσκολες εποχές για τους πανίσχυρους οικονομικά συλλόγους αυτής της δεκαετίας. Αναφερόμαστε στην Παρί Σεν Ζερμέν και στην Μάντσεστερ Σίτι, με τα τελευταία 24ωρα να φέρνουν κακά μαντάντα τόσο για τους πρωταθλητές Γαλλίας όσο και για αυτούς της Αγγλίας.

Και αν για τους πρώτους το ηχηρό "χαστούκι" δόθηκε στο χορτάρι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γράφει ιστορία αποκλείοντας την Παρί Σεν Ζερμέν νικώντας 3-1 στο "Παρκ Ντε Πρενς" σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, για τους δεύτερους τα προβλήματα τους συνοδεύουν έξω από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Το... κακό άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης (7/3), όταν ήρθε η ανακοίνωση της UEFA για το άνοιγμα φακέλου από την ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή που θα ερευνήσει σε βάθος το αν υπήρχε παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι.

Η έρευνα αυτή υποκινήθηκε από μία σειρά εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας (μέσω της γερμανικής εφημερίδας "Der Spiegel") αναφορικά με υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από τους "πολίτες" και τα οποία ουσιαστικά καταστρατηγούν τις αρχές της UEFA για οικονομικό fair play, με τον αγγλικό σύλλογο από την πλευρά του να απειλεί με μηνύσεις για τον παράνομο τρόπο που αποκτήθηκαν αυτά και τα οποία την εμπλέκουν με παράνομες πράξεις.

Το άσχημο για την Σίτι είναι πως μετά το φάκελο που άνοιξε επίσημα η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άνοιξε "ο ασκός του Αιόλου", με αρκετούς συλλόγους της Premier League να θεωρούν πως υπάρχει απροκάλυπτα αθέμιτος ανταγωνισμός και να ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των "πολιτών";

Με ποιο τρόπο; Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας "Times", τουλάχιστον 12 σύλλογοι της Premier League (20 συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία) σχεδιάζουν να στείλουν επιστολή στα "κεφάλια" της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος και να μάθουν επίσημα ποια θα είναι η αντίδραση της Premier League μετά από τις κατηγορίες για την κατ'εξακολούθηση παραβίαση του FFP από την ομάδα του Μάντσεστερ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στο αγγλικό ποδόσφαιρο" και αποκαλύπτει επίσης πως υπήρχαν ραντεβού εκπροσώπων των ομάδων το βράδυ της Πέμπτης, με αρκετούς εξ'αυτών να βάζουν την υπογραφή τους σε σχετικό κείμενο που θα σταλεί στην ομοσπονδία και θα ζητάει να πάρει θέση για τις φερόμενες ατασθαλίες από πλευράς "πολιτών" και αν βρεθεί κάτι το μεμπτό να τους επιβάλλει κυρώσεις.

Η FA ερευνά εν τω μεταξύ κατηγορίες που αφορούν την Σίτι, σύμφωνα με τις οποίες ο σύλλογος είχε προσεγγίσει παράνομα τον μάνατζερ του Τζέιντον Σάντσο, όταν ο παίκτης ήταν μόλις 14 ετών, και του είχε δώσει 200.000 λίρες προκειμένου να φροντίσει ο παίκτης να μετακομίσει στο "Ετιχάντ".

Σημειώνεται πως η Σίτι είχε πιαστεί να παραβιάζει τους κανόνες του FFP το 2014 και υποχρεώθηκε αρχικά να καταβάλλει πρόστιμο 49.000.000 λιρών, ενώ -ελέω τιμωρίας- αναγκάστηκε να πορευτεί με περιορισμένο ρόστερ στο Champions League τη σεζόν 2014-15.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ