ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζοζέ Μοράις: Πρωταθλητής στην Κορέα ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ μετά από θρίλερ

Real Madrid's coach Jose Mourinho of Portugal, left, talks with assistant coach Jose Morais, also of Portugal during training session at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Monday Nov. 5, 2012. Real Madrid will play Borussia Dortmund Tuesday in a Group D Champions League soccer match.  (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's coach Jose Mourinho of Portugal, left, talks with assistant coach Jose Morais, also of Portugal during training session at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Monday Nov. 5, 2012. Real Madrid will play Borussia Dortmund Tuesday in a Group D Champions League soccer match. (AP Photo/Paul White) AP

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα παίχτηκε στην Νότιο Κορέα με την Γιεονμπούκ του Ζοζέ Μοράις να κατακτά τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική σε μία κούρσα για γερά νεύρα με την έτερη διεκδικήτρια, Ουλσάν Μίπο.

Φοβερά πράγματα συνέβησαν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Νοτίου Κορέας. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη μάχη ήταν ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Ζοζέ Μοράις ο οποίος στο τέλος της ημέρας πανηγύρισε τον τίτλο και ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς η ομάδα του, Γιεονμπούκ έγινε μόλις η δεύτερη στην ιστορία του αθλήματος στη συγκεκριμένη χώρα που το καταφέρνει τρεις συνεχόμενες φορές.

Πάμε όμως να δούμε επακριβώς τι συνέβη στην τελευταία συγκλονιστική αγωνιστική.

Ο Μοράις έπαιζε εντός με την Γκανγκβόν και την νίκησε με 1-0. Την ίδια ώρα η άλλη διεκδικήτρια του τίτλου, Ουλσάν Μίπο ταπεινωνόταν στην έδρα της από την Ποάνγκ Στίλερς με 1-4 (ενώ το έπαιρνε και με ισοπαλία). Ο συνδυασμός αυτών των αποτελεσμάτων έφερε αμφότερες τις ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 79 βαθμούς.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, ο κάτοχος του τίτλου θα κρινόταν ανάλογα με την καλύτερη επίθεση και εκεί η Γιεονμπούκ του Ζοζέ Μοράις είχε τη διαφορά του ενός γκολ και πανηγύρισε την επιτυχία της. Τα τέρματα των πρωταθλητών ήταν 72, ενώ της Ουλσάν Μίπο 71. Πραγματικό θρίλερ με νικητή έναν παλιό μας γνώριμο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος της προπονητικής καριέρας του πάλαι ποτέ βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο προηγούμενος του 54χρονου Πορτογάλου καταγράφηκε το 2014 στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Σαμπάμπ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ