ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαλβέρδε, Χιμένεθ και Erasmus πίσω από τον "βασιλιά" του Copa Sudamericana

Miguel Angel Ramirez of Ecuador's Independiente del Valle inspects the Cerro Porteno Stadium in Asuncion, Paraguay, Friday, Nov. 8, 2019. Ecuador's Independiente del Valle will play Argentina's Colon on Saturday in the Copa Sudamericana final match. (AP Photo/Jorge Saenz)
Miguel Angel Ramirez of Ecuador's Independiente del Valle inspects the Cerro Porteno Stadium in Asuncion, Paraguay, Friday, Nov. 8, 2019. Ecuador's Independiente del Valle will play Argentina's Colon on Saturday in the Copa Sudamericana final match. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Ο Μιγκέλ Ραμίρεθ κατέκτησε στα 35 του με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε το Copa Sudamericana κόντρα στην Κολόν. Η καριέρα του Ισπανού ξεκίνησε ουσιαστικά από ένα Erasmus στην Ελλάδα και τη γνωριμία με τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ.

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε απο το Εκουαδόρ νίκησε 3-1 στο Εστάδιο Χενεράλ Πάμπλο Ρόχας της Ασουνσιόν την Κολόν από την Αργεντινή και κατέκτησε το Copa Sudamericana 2019.

Αυτός ήταν ο πρώτος διεθνής τίτλος για την ομάδα από το Σανγκολκί, καθώς το 2016 έφθασε στον τελικό του Copa Libertadores αλλά έχασε το τρόπαιο από την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Προπονητής της Ιντεπεντιέντε είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ.

Ο Ισπανός στα 35 του κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην προπονητική του καριέρα. Γεννήθηκε στις 23 Οκτώβρη του 1984 στη Λας Πάλμας και φοίτησε στο τμήμα Αθλητικών Επιστημών. Ξεκίνησε να δουλεύει στα τμήματα υποδομής της ομάδας της γενέτειράς του, αλλά ήταν αποφασισμένος να τα παρατήσει.

Όλα άλλαξαν από ένα Erasmus στην Ελλάδα. Στη χώρα μας γνώρισε τους συμπατριώτες του, Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ τη σεζόν 2010-2011. Οι πρώην προπονητές των Ολυμπιακού και ΑΕΚ - αντίστοιχα νυν των Μπαρτσελόνα και Αλ Ουάχντα - τον παρότρυναν να συνεχίσει αυτό που αγαπά και να μην τα παρατήσει. Συνομίλησαν αρκετές ώρες μαζί του στην Αθήνα και τον έπεισαν να συνεχίσει.

Βαλβέρδε, Χιμένεθ και Erasmus πίσω από τον "βασιλιά" του Copa Sudamericana

Επέστρεψε στην Ισπανία. Στη Μαδρίτη ξεκίνησε Master στην αθλητική διεύθυνση. Έπιασε αμέσως δουλειά στα τμήματα νέων της Αλαβές. Μετά από λίγους μήνες αποχώρησε με δική του απόφαση. Έλαβε την κλήση από την Aspire Academy του Κατάρ - πρέσβης της οποίας είναι ο νυν προπονητής της Αλ Σαντ, Τσάβι - και ανέλαβε προπονητής και συντονιστής των ακαδημιών της.

Τον Μάιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ιντεπεντιέντε. Μετά από ένα εξάμηνο έχει ήδη έναν τίτλο! Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Photo credits: AP Photo/Jorge Saenz

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ