ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στοπίρα στον Sport24 Radio 103,3: "Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ"

Στοπίρα στον Sport24 Radio 103,3: "Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ"
EUROKINISSI SPORTS

Ο αριστερός μπακ της Βίντι, Στοπίρα, ο οποίος σκόραρε στην Τούμπα υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ, την οποία αντιμετώπισε στα playoffs τoυ Champions League.

Η Βίντι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην "Groupama Arena" της Βουδαπέστης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League κι ο Sport24 Radio 103,3 μίλησε με τον 30χρονο αριστερό μπακ της ουγγρικής ομάδας από το Πράσινο Ακρωτήρι, Στοπίρα.

Ο Αφρικανός σκόρερ του δευτέρου γκολ της νίκης των Ούγγρων (0-2) στην Τούμπα έκανε σύγκριση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ - καθώς αντιμετώπισε και τις δύο ομάδες - και υποστήριξε το υλικό των "ασπρόμαυρων" είναι καλύτερο από εκείνο των "κιτρινόμαυρων".

Για το αν ο νικητής θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση: "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω ότι από αυτό το παιχνίδι θα κριθεί ποια ομάδα θα περάσει. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια της πέμπτης αγωνιστικής είναι τα πιο κρίσιμα. Είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα όποια ομάδα κερδίσει θα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά όχι το απόλυτο”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα εκτός έδρας στην Ευρώπη: "Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι αδύναμος στην έδρα του και πιο δυνατός εκτός. Το ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνος εκτός έδρας. Έχουμε δει τα ματς του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη και εκεί έχουμε εστιάσει. Περιμένουμε να είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Αν είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση θα μπορέσουμε να απενεργοποιήσουμε τα ατού του αντιπάλου μας”.

Για το αν ήταν έκπληξη η νίκη μέσα στην Τούμπα: "Πάντα παίζουμε για να νικήσουμε είτε είναι με τον ΠΑΟΚ, είτε με άλλη ομάδα. Σίγουρα εδώ στην Ουγγαρία ήταν έκπληξη το γεγονός ότι κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη. Όταν παίζεις σε μια ξένη χώρα όπως η Ελλάδα ή Τουρκία σίγουρα αυτές οι ομάδες είναι δυνατές ειδικά στην έδρα τους με πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε. Εμείς βέβαια ξέρουμε τις δυνατότητές μας και για τους ποδοσφαιριστές δεν ήταν έκπληξη”.

Για το αν μίλησε με τον συμπατριώτη του Φερνάντο Βαρέλα και ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ τον εξέπληξε: "Για να είμαι ειλικρινής δεν μίλησα με τον Φερνάντο πριν από το ματς, γιατί ο καθένας προσπαθεί αν συγκεντρωθεί και δεν έχει χρόνο και τη διάθεση να μιλήσει ακόμα και αν πρόκειται για συμπατριώτη του.

Μιλήσαμε πρώτη φορά όταν έγινε η κλήρωση και μάθαμε ότι η Βίντι θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε για δεύτερη φορά όταν βρεθήκαμε στην Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου, μιλήσαμε στη φυσούνα πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και όπως είναι φυσικό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κρατάμε για εμάς τι είπαμε.

Εκτός από τον Βαρέλα τον οποίο τον γνωρίζω και είναι μεγάλος παίκτης και το λέω όχι επειδή είναι συμπατριώτης μου, αλλά επειδή έχω παρακολουθήσει την πορεία του. Από εκεί και πέρα θα σταθώ στον Ουάρντα. Ο προπονητής μας είχε εστιάσει τον Ουάρντα πριν από το παιχνίδι και τον παρακολούθησα στον αγωνιστικό χώρο. Ήξερα τα δυνατά του σημεία και γι” αυτό δουλέψαμε ατομικά με τον προπονητή μου για την αντιμετώπιση του Ουάρντα. Σίγουρα όμως δεν είναι μόνο αυτός, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες με ποιότητα. Όταν μπαίνουμε όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν βλέπουμε παίκτες, δεν βλέπουμε ονόματα, δεν έχεις αυτό το περιθώριο πάνω στη φάση να δεις αν θα είναι ο Ουάρντα ή κάποιος άλλος. Παίζουμε σκεπτόμενοι τι κάνει η ομάδα μας και πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο”.

Για το αν υπήρχε απογοήτευση για τον αποκλεισμό στα παιχνίδια με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Και το λέω γιατί κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη στα δύο παιχνίδια που δώσαμε. Και θα επικαλεστώ γι” αυτό τη στατιστική που έδειξε ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε και το αποδεχτήκαμε. Δώσαμε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που μπήκε στους ομίλους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα δίκαιο. Για μας ήταν μια λυπηρή βραδιά γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση στην Αθήνα. Η ζωή και το ποδόσφαιρο συνεχίζεται”.

Για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ: "Είναι δύσκολη η ερώτηση και την καταλαβαίνω. Είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες. Το απέδειξαν στα τρία παιχνίδια που έχουμε δώσει. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ. Σέβομαι και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αλλά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ σε ατομική ποιότητα είναι ανώτερος από την ΑΕΚ. Βέβαια η ΑΕΚ μας απέκλεισε, αλλά σαν μονάδες ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ