ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον πάγκο της U-21 της Κίνας ο Χίντινγκ με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Chelsea's manager until the end of the season Guus Hiddink is seen before the English FA Cup fourth round soccer match between Milton Keynes Dons and Chelsea at Stadium mk in Milton Keynes, England, Sunday, Jan. 31, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Chelsea's manager until the end of the season Guus Hiddink is seen before the English FA Cup fourth round soccer match between Milton Keynes Dons and Chelsea at Stadium mk in Milton Keynes, England, Sunday, Jan. 31, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Γκους Χίντινγκ θα καθοδηγήσει την Κίνα στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αφού συμφώνησε να αναλάβει την εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών.

Ο Γκους Χίντινγκ θα καθοδηγήσει την Κίνα στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αφού συμφώνησε να αναλάβει την εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών. Ο 71χρονος είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που αποφασίζει να μετακομίσει στην Κίνα, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έχει εκδηλώσει την επιθυμία να γίνει το έθνος του μια παγκόσμια δύναμη ποδοσφαίρου.

Ο Ολλανδός ακολουθεί τον Μαρτσέλο Λίπι, που προετοιμάζει την εθνική ομάδα ανδρών της ασιατικής χώρας για το Ασιατικό Κύπελλο που θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο.

Η πρόσληψη του Χίντινγκ ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, όπου σημειώνεται πως θα αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας μέχρι το πρωτάθλημα Ασίας κάτω των 23 ετών το 2020, το οποίο χρησιμεύει ως προκριματική φάση Ολλανδίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χίντινγκ δεν είναι ξένος στο ασιατικό ποδόσφαιρο, έχοντας οδηγήσει τη Νότια Κορέα στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, πριν πάει την Αυστραλία στους "16", για πρώτη φορά τέσσερα χρόνια αργότερα στη Γερμανία.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν στην Τσέλσι στην Premier League. Η Κίνα δεν έχει εμφανιστεί στους τελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου από το 2008, όταν το Πεκίνο φιλοξένησε τους Αγώνες και η ομάδα έλαβε αυτόματη πρόκριση.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ