ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραούλ Μπράβο: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 38χρονο Ισπανό

Real Madrid Raul Bravo, left, player duels for the ball with Atletico de Madrid Sergio Aguero player during their Spanish league soccer match at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Sunday, Oct. 1, 2006. (AP Photo/Jasper Juinen)
Real Madrid Raul Bravo, left, player duels for the ball with Atletico de Madrid Sergio Aguero player during their Spanish league soccer match at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Sunday, Oct. 1, 2006. (AP Photo/Jasper Juinen) AP

Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε τον 38χρονο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Άρη και Βέροιας, Ραούλ Μπράβο, και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του Ισπανού μπακ εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Ραούλ Μπράβο βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των διεθνών και εγχώριων Μέσων και ο λόγος δεν είναι η εξέλιξη του στην προπονητική, μετά το κρέμασμα των παπουτσιών του. Αιτία είναι τα μπλεξίματα του 38χρονου με τη δικαιοσύνη, αφού κατηγορείται ότι δρα ως εγκέφαλος οργάνωσης στημένων παιχνιδιών με στοιχηματικά οφέλη στην πρώτη και δεύτερη ισπανική κατηγορία.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε από τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης στην ελληνική Super League, αλλά και τη Football League, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, της Βέροιας και του Άρη.

1. ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ "ΓΚΑΛΑΚΤΙΚΟΣ"

Πριν επισκεφθεί τα ελληνικά γήπεδα, ο Ραούλ Μπράβο ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα όταν ήταν στα ντουζένια της. Όταν το ρόστερ της αποτελούνταν από Λουίς Φίγκο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, τότε που η ομάδα των "μερένγκες" είχε πάρει δικαιωματικά το προσωνύμιο "Γκαλάκτικος".

Real Madrid's Raul Bravo, left runs with Zinedine Zidane of France during a training session in Madrid Tuesday May 10, 2005.  With only three matches left to the end of the season, Real Madrid are still chasing rivals Barcelona for the league title but trail by six points. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Raul Bravo, left runs with Zinedine Zidane of France during a training session in Madrid Tuesday May 10, 2005. With only three matches left to the end of the season, Real Madrid are still chasing rivals Barcelona for the league title but trail by six points. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Ραούλ Μπράβο βρισκόταν από τα 16 του στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και αφού σκαρφάλωσε στην ιεραρχία των μικρών ομάδων των "μερένγκες" κατάφερε το 2002 να βρεθεί στη μεγάλη ομάδα. Στο "Μπερναμπέου" έζησε τα καλύτερα του χρόνια δίνοντας μεγάλες μάχες σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας. Στο Champions League με την Ρεάλ δεν κατάφερε να περάσει πέρα από τα προημιτελικά, ενώ στον τελικό του 2002 στο Χάμντεν Παρκ ήταν εκτός αποστολής.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε μέχρι το 2007 αγωνιζόμενος σε 132 παιχνίδια. Το 2003 πήγε δανεικός στη Λιντς για ένα εξάμηνο, όπου έπαιξε για πέντε μόλις παιχνίδια. Με τη "Βασίλισσα" κατέκτησε εκτός από ένα Champions League, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Σούπερ Καπ.

2. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΕ Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ

Ο Ραούλ Μπράβο ήταν μέλος της Ισπανίας στο Euro 2004 και αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Τη δεύτερη αγωνιστική βρήκε απέναντι του την Εθνική μας στο περίφημο 1-1 που μας έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε πολύτιμος για τη συνέχεια στο ευρωπαϊκό, μέχρι και την κατάκτηση της κούπας.

Ο Ισπανός μπακ βρισκόταν στην 4άδα της άμυνας μαζί με τον Πουγιόλ, τον Μαρτσένα και τον Ελγκέρα. Οι "φούριας ρόχας" είχαν προηγηθεί με τον Μοριέντες στο 28ο λεπτό, ενώ ο Χαριστέας πλήγωσε την άμυνα των Ισπανών, έπειτα από ασίστ του Τσιάρτα.

3. Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το 2007 ο Ραούλ Μπράβο ήρθε στην Ελλάδα "μετά βαΐων και κλάδων". Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για 2.300.000 ευρώ. Ο Ίλια Ίβιτς είχε ταξιδέψει στη Μαδρίτη αυτοπροσώπως για να κλείσει τα τυπικά της μεταγραφής.

Στις 13 Ιουλίου έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" μαζί με τον Γκαλέτι, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Με τους "ερυθρόλευκους" αγωνίστηκε σε 85 παιχνίδια χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Παρόλ΄αυτά πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ακόμη 3 πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα κύπελλο το 2008 απέναντι στον Άρη.

Το 2010 είχε δώσει συνέντευξη σε ελληνικό περιοδικό εκφράζοντας την τεράστια αγάπη για την οικογένειά του, όπως και για την αδυναμία του στα τατουάζ. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι αν ο Ολυμπιακός του έδινε νέο συμβόλαιο θα έκανε ένα τατουάζ της ομάδας του Πειραιά.

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE / ΣΕΡΧΙΟ ΚΟΚΕ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ- ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE / ΣΕΡΧΙΟ ΚΟΚΕ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ- ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ MOTIONTEAM

Πάντως, το 2011 έφυγε για τη Ράγιο Βαγιεκάνο, όμως το ταξίδι του στην Ελλάδα δεν είχε τελειώσει. Έπειτα από πέρασμα σε Μπέερσοτ και Κόρδοβα το 2014 επέστρεψε στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμός της Βέροιας.

Με την ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να κερδίσει τη σωτηρία και μετά από ένα χρόνο πήρε τη μεταγραφή για τον Άρη. Οι "κίτρινοι" τον έστειλαν εκ νέου δανεικό για έξι μήνες το 2016 στη Βέροια. Ο Μπράβο βοήθησε τη σεζόν 2016-2017 τον Άρη να κερδίσει τη θέση του πίσω στη μεγάλη κατηγορία.

Στους "κίτρινους" κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά έκανε και το πρώτο του βήμα σε μία νέα καριέρα, αυτή του προπονητή. Διατέλεσε βοηθός του Πάκο Ερέρα, πριν εκείνος απολυθεί από τους Θεσσαλονικείς λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου της φετινής Super League.

4. Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ο Ραούλ Μπράβο λατρεύει τη χώρα μας και αυτό το αποδεικνύει κάθε στιγμή. Το 2018 λίγο πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη, ο βοηθός του Πάκο Ερέρα, βρήκε λίγο χρόνο για να επισκεφθεί τη Μύκονο.

Εκεί ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Μπράβο να περνάει όμορφες στιγμές στην παραλία μαζί με την γυναίκα του, Χέμα Τσικάνο και τα δύο του παιδιά, Λουίς και Κάρλα Πρινσέσα κάνοντας τζετ σκι.

5. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ

Τη ζωή του Ραούλ Μπράβο ήρθε να διαταράξει η δικαιοσύνη. Ο Ισπανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατηγορείται πλέον ότι είναι εγκέφαλος οργάνωσης στημένων παιχνιδιών στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η αστυνομία τον συνέλαβε το πρωί της Τρίτης (28/5) μαζί με τους Μπόρχα Φερνάντεθ, Κάρλος Αράντα, Σαμουέλ Σάιθ Αλόνσο, τον πρόεδρο της Ούεσκα, Αγουστίν Λασαόσα και τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-2014, Ίνιγκο Λόπεθ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ