ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

QUIZ: Πόσο καλά ξέρεις τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

Juventus' Cristiano Ronaldo reacts during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo reacts during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η επιτομή του σύγχρονου και ολοκληρωμένου παίκτη που έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν θες να μάθεις τα μυστικά του;

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες παικτών στη modern era του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και θα σας αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Υπάρχουν παίκτες που έκαναν νωρίς το ξεπέταγμά τους αλλά λύγισαν κάτω από την πίεση που τους φόρτωσαν και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και να εισέλθουν στην κατηγορία των "τοπ".

Υπάρχουν άλλοι που είχαν τεράστιο ταλέντο αλλά όχι και το απαραίτητο μυαλό να το διαχειριστούν και έμειναν στάσιμοι, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που μόχθησαν και ίδρωσαν καθημερινά και πέτυχαν να ανέβουν level έχοντας όμως το ντεσαβαντάζ πως τους έλειπε το έξτρα, το παραπάνω, αυτό το κάτι που χρειαζόταν για να ξεφύγουν από τα όρια του πολύ καλού και να εκτοξευτούν στην στρατόσφαιρα του μυθικού.

Ε, τέτοιες κατηγορίες παικτών είναι πολλές, όμως στην κατηγορία παίκτης-φαινόμενο, λίγοι έχουν το δικαίωμα να βάλουν το όνομά τους δίπλα σε αυτή τη φράση και να μην κοκκινίσουν από ντροπή συγκρινόμενοι με ιερά τέρατα όπως οι Πελέ, Μαραντόνα, Ντι Στέφανο και Κρόιφ και ένας από αυτούς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ουσιαστικά, είναι ο παίκτης που τα είχε και τα έχει όλα και που για να βρεις ποδοσφαιρικό ψεγάδι πάνω του είναι σαν να ψάχνεις καρφίτσα μέσα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ξέρει πως να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις γι αυτό ανήκει στην κατηγορία των τοπ. Εξίσου πολλές προκλήσεις αντιμετωπίζει και το τριχωτό της κεφαλής ενός άνδρα αθλητή - περισσότερο ιδρώτα, εμφανέστερη πιτυρίδα, περισσότερη λιπαρότητα. Ωστόσο, οι προκλήσεις αυτές που δεν σταματούν ποτέ- όπως και στο ποδόσφαιρο- και για την πιτυρίδα που επιμένει, ευτυχώς το ULTREX έχει τη λύση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο CR7 ειναι ο brand ambassador του ULTREX.

Ο CR7 ξέρει πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και με μότο το Sky is the limit δείχνει ικανός να υποχρεώσει όσους έκαναν λόγο -ελαφρά τη καρδία- για ποδοσφαιρική δύση της καριέρας του μιας που οδεύει στα 35 του χρόνια, να υποκλίνονται στη δεύτερη ποδοσφαιρική του νιότη.

Διόλου τυχαίο δεν είναι πως απο τα 1.750 ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή του στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 1997 σε ηλικία 12 ετών, έφτασε να καταρρίπτει με εκκωφαντικό θόρυβο το φράγμα των 100.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2018 για να πάει από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιουβέντους, με τον Ρονάλντο να έχει να επιδείξει μοναδικά και αξιοζήλευτα ρεκόρ μέσα σε ένα μαγικό ταξίδι 22 ετών.

Juventus' Paulo Dybala, left, celebrates with teammate Juventus' Cristiano Ronaldo after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Paulo Dybala, left, celebrates with teammate Juventus' Cristiano Ronaldo after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ρεκόρ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Γιουβέντους, την εθνική Πορτογαλίας, επιτεύγματα ατομικά, διακρίσεις ξεχωριστές, και όλα αυτά με τον ίδιο να μη δείχνει την παραμικρή διάθεση να σταματήσει, να κατεβάσει στροφές. Νικάει τις αντίπαλες ομάδες, τους αντίπαλους παίκτες, φαίνεται πως βάλθηκε να δαμάσει και τον πανδαμάτορα χρόνο!

Πώς αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις άλλωστε τις Πέντε Χρυσές Μπάλες, τους 29 συλλογικούς τίτλους μεταξύ των οποίων πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών και ένα Euro και τα πάνω από 700 γκολ στην καριέρα του.

Ή επίσης το γεγονός πως είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης (της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του Champions League με 13 κατακτήσεις του τρόπαίου), αρχικανονιέρης στο Champions League έχοντας 13 γκολ περισσότερα από το αντίπαλο δέος Λιονέλ Μέσι αλλά και πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων;

Την ίδια ώρα μάλιστα που η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναγνώρισε το μεγαλείο του και τον ανακήρυξε καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στη χώρα του, μπροστά από τον θρυλικό Εουσέμπιο, έναν χρόνο μάλιστα πριν πανηγυρίσει με τη φανέλα με το εθνόσημο την αναρρίχησή της στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός άνδρα αθλητή που ξέρει πώς να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση. Ναι, ακόμα και αυτή της πυτιρίδας.

Την ίδια ώρα που ζωγραφίζει πάνω στο χορτάρι, Ο Ρονάλντο κάνει μαγικά και εκτός γηπέδου όντας ένας από τους πλέον δημοφιλείς αθλητές παγκοσμίως, κάτι που μαρτυρούν τα τρομερά νούμερα που έχει να επιδείξει όσον αφορά στον αριθμό των followers του στα social media και δη στο Instagram.

Portugal's Cristiano Ronaldo, left, celebrates with his teammate Diogo Jota after he scored his side's second goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel stadium in Luxembourg, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Portugal's Cristiano Ronaldo, left, celebrates with his teammate Diogo Jota after he scored his side's second goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel stadium in Luxembourg, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ένας αθλητής πρότυπο που στο πρόσωπό του αντανακλώνται πολλές εταιρίες που τον επιλέγουν για τις διαφημιστικές τους καμπάνιες και μία από τις βασικότερες είναι του ULTREX, με τον CR7 να είναι o brand ambassador και να 'παίζει μπάλα' στο μεγάλο event του Sport24 Radio που έγινε στο Σπίτι της 24MEDIA.

Εκεί που 200 ακροατές του Sport24 Radio 103,3 είχαν τη μοναδική εμπειρία να περάσουν λίγες ώρες μαζί με τους αγαπημένους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στο Σπίτι μας, το οποίο για τις ανάγκες του event, είχε μετατραπεί σε έναν φανταστικό χώρο δράσεων και δραστηριοτήτων με απόλυτους πρωταγωνιστές το ULTREX και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Να σου αποκαλύψουμε περισσότερα; Όταν έμπαιναν στο Σπίτι της 24MEDIA οι καλεσμένοι, έρχονταν αμέσως αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο εικαστικό του Κριστιάνο Ρονάλντο, με το Ultrex να έχει βάλει γκολ από τα αποδυτήρια ντύνοντας όμορφα δύο δωμάτια τα οποία λειτουργούσαν ως playroom για το event.

Με τρία παιχνίδια που αντιπροσώπευαν τις τρεις γενιές ακροατών του Sport24 Radio 103,3. Για τους παλιούς υπήρχε στημένο ένα τραπέζι Subbuteo κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Κριστιάνο. Για τους παλαιούς και τους νεότερους περίμενε στη θέση του ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι by Ultrex ενώ για τους νεότερους υπήρχε μία οθόνη με συνδεδεμένο το Pro Evolution Soccer ώστε να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως. Και αφού το event αποτελεί πια παρελθόν, για να σε κρατάμε σε εγρήγορση, ετοιμάσαμε για σένα ένα quiz για τον αγαπημένο σου ποδοσφαιριστή.

Ιδού η μπάλα, ιδού το τέρμα, σκόραρε με στιλ!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ