ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεντάρα της Λίβερπουλ στη Νάπολι

Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's second goal of the game, during the English Premier League soccer match between West Bromwich Albion and Liverpool, at The Hawthorns, West Bromwich, England, Saturday April 21, 2018. (Nigel French/PA via AP)
Σαλάχ NIGEL FRENCH/PA VIA AP

H Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Νάπολι, επικρατώντας 5-0 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δουβλίνο. Βασικός για τους "παρτενοπέι" ο Ορέστης Καρνέζης. (VIDEO)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον φιλικό αγώνα με τη Νάπολι η Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν εντυπωσιακοί, διασύροντας με 5-0 τους "παρτενοπέι" στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Δουβλίνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της νέας σεζόν.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Τζέιμς Μίλνερ άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους" με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Έλληνα τερματοφύλακα και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αφού η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

ΜΕ... ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή της και σημείωσε ακόμα τρία γκολ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζερντάν Σακίρι. Στο 58ο λεπτό, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, οι αμυντικοί της Νάπολι δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Μο Σάλαχ με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Από τα πόδια του Ελβετού άρχισε και το τέταρτο γκολ των "κόκκινων", με τον Καρνέζη να αποκρούει αρχικά το διαγώνιο σουτ του Ντιβόκ Ορίγκι, όμως στη συνέχεια ο Ντάνιελ Στάριτζ πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 4-0 με όμορφο πλασέ. Το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της Λίβερπουλ έβαλε ο Άλμπερτ Μορένο στο 78ο λεπτό με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κλάιν (62' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Γκόμεζ (76' Φίλιπς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (62' Μορένο), Βαϊνάλντουμ (62' Τζόουνς), Μίλνερ (56' Φαμπίνιο), Κεϊτά (71' Ορίγκι), Σαλάχ (62' Σολάνκε), Μανέ (62' Στάριτζ), Φιρμίνο (46' Σακίρι).

ΝΑΠΟΛΙ: Καρνέζης, Ίσαϊ, Ραούλ Αλμπιόλ (59' Μακσίμοβιτς), Κουλιμπαλί (71' Κίρικες), Λουπέρτο (46' Μάριο Ρουί), Χάμσικ (63' Ουνάς), Λουρέιρο, Ρουίθ (62' Ρογκ), Καγεχόν (63' Ντιαβαρά), Ινσίνιε (63' Βέρντι), Μίλικ (62' Ινγκλέζε).

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Λίβερπουλ κράτησαν ένα πανό προς τιμήν του άτυχου φίλου της ομάδας, Σον Κοξ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν της Ρόμα έξω από το Άνφιλντ πριν απ' τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Photo Credits: Nigel French/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ