ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες θέλει η FIFA

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες θέλει η FIFA

Η FIFA εξετάζει πολύ σοβαρά τη μετατροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων σε διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια με 24 ομάδες.

Τον Μάρτιο θα κριθεί η μορφή που θα έχει τα επόμενα χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θέλει να του δώσει η FIFA στο πλαίσιο των αλλαγών που σκοπεύει να πραγματοποιήσει.

Το μέλος του Συμβουλίου της FIFA και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γερμανίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, αποκάλυψε μέσω στάτους του στο facebook ότι η πρόταση που συζητιέται στα αρμόδια κλιμάκια είναι μία διοργάνωση με 24 ομάδες, η οποία θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Το μοντέλο αυτό θα αλλάξει άρδην σε σχέση με το τρέχον, που περιλαμβάνει τις επτά πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ηπείρου. Στο νέο τουρνουά, που θα εφαρμοστεί το 2021, εφόσον πάρει το "πράσινο φως" στο Κογκρέσο της Κολομβίας, θα υπάρχουν τρεις όμιλοι των οκτώ ομάδων.

Σύμφωνα με την "Mundo Deportivo", θα περιλαμβάνονται δώδεκα ομάδες από την Ευρώπη, πέντε από τη Νότια Αμερική, δύο από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από τη Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική και ακόμα βρίσκεται προς εξέταση ο τρόπος συμμετοχής της Ωκεανίας.

Η διοργάνωση θα διεξάγεται τον Ιούνιο κάθε τέσσερα χρόνια, ωστόσο το 2021 είναι προγραμματισμένο το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, με συνέπεια να συμπέφτουν οι δύο διοργανώσεις.

 

Photo credits: AP Photo/Shizuo Kambayashi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24