ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πογκμπά κάνει δώρο δαχτυλίδι στους συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας

France's Paul Pogba celebrates with the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
France's Paul Pogba celebrates with the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο Πολ Πογκμπά αποφάσισε να κάνει δώρο σε όλους τους συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας ένα δαχτυλίδι για να τους θυμίζει πάντα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πολ Πογκμπά και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να οδηγήσουν τη Γαλλία στην κορυφή του κόσμου αφού κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη διοργάνωση που έγινε στη Ρωσία. Λίγους μήνες αργότερα ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο στους συμπαίκτες του.

Εμπνευσμένος από το δαχτυλίδι που απονέμεται στους πρωταθλητές στις επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ (NBA, NHL, NFL) αποφάσισε να κάνει ένα ανάλογο δώρο και στους 23 παίκτες της αποστολής της Εθνικής Γαλλίας.

Ο Πολ Πογκμπά έχει ήδη βρει έναν Αμερικανό κοσμηματοποιό ο οποίος θα αναλάβει να φτιάξει τα δαχτυλίδια με τον Γάλλο μέσο να αναλαμβάνει το κόστος κατασκευής τους και τη γαλλική Ομοσπονδία να πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς. Το πόσο θα κοστίσουν τα δαχτυλίδια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ το έξοδα μεταφοράς ανέρχονται περίπου στις 9.000 λίρες.

Πάντως, αν αναλογιστούμε ότι ένα δαχτυλίδι από αυτά που παίρνουν οι παίκτες του ΝΒΑ κοστίζει περίπου 10.000 λίρες τότε εύκολα μπορεί να υπολογίσει κανείς ότι το συνολικό ποσό μπορεί και να ξεπερνά τις 230.000 λίρες. Αν κάποιος αγχώνεται με τα λεφτά αρκεί να πούμε ότι τόσο είναι περίπου το εβδομαδιαίο εισόδημα του Πολ Πογκμπά από το συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για την ακρίβεια ο 25χρονος μέσος αμείβεται με 290.000 λίρες την εβδομάδα και συνολικά με περισσότερα από 13 εκατομμύρια το χρόνο.

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ