ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταγραφές: Οι πιο ακριβές αγορές του καλοκαιριού

Atletico Madrid forward Joao Felix, left, moves the ball towards goal while Real Madrid defender Sergio Ramos looks to defend during the first half of an International Champions Cup soccer match, Friday, July 26, 2019, in East Rutherford, N.J. Atletico Madrid won 7-3. (AP Photo/Steve Luciano)
Atletico Madrid forward Joao Felix, left, moves the ball towards goal while Real Madrid defender Sergio Ramos looks to defend during the first half of an International Champions Cup soccer match, Friday, July 26, 2019, in East Rutherford, N.J. Atletico Madrid won 7-3. (AP Photo/Steve Luciano) AP

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τα 126 εκατομμύρια που έδωσε για την απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ από την Μπενφίκα ήταν εκείνη που έδωσε τα περισσότερα χρήματα για την απόκτηση ενός παίκτη. Ποιοι βρίσκονται στο Top10.

Για μία ακόμα χρονιά οι σύλλογοι ξόδεψαν δισεκατομμύρια για την ενίσχυσή τους. Το όνομα του Νεϊμάρ ήταν εκείνο που έπαιξε περισσότερο ίσως από το καθένα στο μεταγραφικό παζάρι, όμως τελικά ο Βραζιλιάνος παρέμεινε στο Παρίσι.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Εντέν Αζάρ ήταν σίγουρα δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα που πήραν μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι, όμως κανένας εκ των δύο δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της ακριβότερης μεταγραφής για το καλοκαίρι του 2019.

Σε αυτήν βρίσκεται ο Ζοάο Φέλιξ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε στην Μπενφίκα την ρήτρα ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε δικό της τον 19χρονο Πορτογάλο επιθετικό κάνοντας μία τεράστια επένδυση για το μέλλον και παράλληλα την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της. Από πίσω του ακολούθησαν οι Γκριεζμάν και Αζάρ με την πρώτη πεντάδα να ολοκληρώνεται από αμυντικούς.

Manchester United's Harry Maguire during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Aug. 11, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Harry Maguire during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Aug. 11, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Συγκεκριμένα, τέταρτος είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 87 εκατομμύρια στην Λέστερ και ο Ματάις ντε Λιχτ με τη Γιουβέντους να πληρώνει 85,5 εκατομμύρια στον Άγιαξ για τον 20χρονο στόπερ. Στη συνέχεια της πρώτης δεκάδας θα βρούμε άλλους τρεις παίκτες με βασικό χαρακτηριστικό τις αμυντικές τους ικανοτητες.

Πρόκειται για τον Λούκας Ερνάντες ο οποίος πήγε στην Μπάγερν Μονάχου και τους Φράνκι ντε Γιονγκ και Ρόντρι που αποκτήθηκαν από την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥ

Όνομα Θέση Πώλησης Ομάδα Αγοράς Ποσό
Ζοάο Φέλιξ Μπενφίκα Ατλέτικο Μαδρίτης 126 εκατ.
Αντουάν Γκριεζμάν Ατλέτικο Μαδρίτης Μπαρτσελόνα 120 εκατ.
Εντέν Αζάρ Τσέλσι Ρεάλ Μαδρίτης 100 εκατ.
Χάρι Μαγκουάιρ Λέστερ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 87 εκατ.
Ματάις ντε Λιχτ Άγιαξ Γιουβέντους 85,5 εκατ.
Λούκας Ερνάντες Ατλέτικο Μαδρίτης Μπάγερν Μονάχου 80 εκατ.
Νικολά Πεπέ Λιλ Άρσεναλ 80 εκατ.
Φράνκι ντε Γιονγκ Άγιαξ Μπαρτσελόνα 75 εκατ.
Ρόντρι Ατλέτικο Μαδρίτης Μάντσεστερ Σίτι 70 εκατ.
Ρομέλου Λουκάκου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ίντερ 65 εκατ.

* Πηγή πληροφοριών: Transfermarkt

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ