ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λογοκρισία από Σούκερ στην Κροατία

Λογοκρισία από Σούκερ στην Κροατία

Ο Νταβόρ Σούκερ κατηγορείται από Κροάτες δημοσιογράφους για επιβολή λογοκρισίας. Τρεις απωθήθηκαν δια τη βίας στη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος άρπαξε κινητό που κατέγραφε τη σκηνή.

Η κριτική που άσκησε μερίδα του κροατικού Τύπου στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ, δεν άρεσε στον δεύτερο. Μάλιστα, ο πρώην άσος των Όσιγιεκ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Σεβίλλης, Ρεάλ, Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ και Μονάχου 1860 απαγόρευσε σε δημοσιογράφους της ιστοσελίδας Index να παρακολουθούν τις συνεντεύξεις Τύπου, της ομοσπονδίας.

Κι όταν τρεις εξ' αυτών επιχείρησαν την Πέμπτη να εισέλθουν στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου, απωθήθηκαν δια της βίας από τους σεκιούριτι της ομοσπονδίας.

Όλο αυτό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του ιδίου του Σούκερ, ο οποίος δεν έμεινε αμέτοχος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Κροατών Δημοσιογράφων, άρπαξε το κινητό που χρησιμοποιούσε ένας εξ' αυτών, για να καταγράψει τη σκηνή.

Τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως ο Σούκερ, τον οποίον κατηγορούν για "απαράδεκτη κι αντιθεσμική συμπεριφορά", επέστρεψε τη συσκευή στο δημοσιογράφο.

Η κριτική στον Νταβόρ Σούκερ οξύνθηκε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της εθνικής ομάδας της χώρας, το Σεπτέμβρη κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (0-0 εκτός) και Νορβηγία (ήττα 2-0 εκτός), που προκάλεσαν την αντικατάσταση του Νίκο Κόβατς από τον Άντε Τσάτσιτς.

Η Κροατία είναι στην τρίτη θέση του ομίλου της με 14 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρώτη Ιταλία και δύο λιγότερους από τη δεύτερη Νορβηγία, στα προκριματικά του Euro 2016. Τα δύο τελευταία ματς είναι με Βουλγαρία εντός (10/10) και Μάλτα εκτός (13/10).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ