ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κι όμως, ο Πρίγιοβιτς ήταν ο Νο2 στη λίστα της Αλ Ιτιχάντ

Κι όμως, ο Πρίγιοβιτς ήταν ο Νο2 στη λίστα της Αλ Ιτιχάντ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς δεν ήταν η Νο1 επιλογή του Σλάβεν Μπίλιτς στην Αλ Ιτιχάντ. Άλλον επιθετικό είχε ως πρώτη επιλογή στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, τον Τανζανό φορ της Γκενκ, Μπουανά Σαματά. (VIDEO).

Η Αλ Ιτιχάντ έχει δελεάσει με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Κι όμως, ο Σέρβος επιθετικός που ανήκει στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Σλάβεν Μπίλιτς. Άλλον επιθετικό είχε στην κορυφή της λίστας του ο Κροάτης προπονητής.

Πρόκειται για τον Μπουανά Σαματά, τον Τανζανό στράικερ της Γκενκ, ο οποίος κατά την εφετινή σεζόν έχει βάλει 24 γκολ σε 31 παιχνίδια και είναι το "βαρύ πυροβολικό"΄του βελγικού συλλόγου! Τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, τα τρία στο Europa League και τα έξι στα προκριματικά του Europa League!

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής, ωστόσο, το συμβόλαιο του οποίου στη Γκενκ εκπνέει το 2021, αφενός δεν ήθελε σε ηλικία 26 ετών να υπογράψει σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ως στόχο τη μεταγραφή σε Γερμανία ή Αγγλία, αφετέρου η θέληση της νέας διοίκησης της Αλ Ιτιχάντ δεν ήταν αυτός, αλλά ο Πρίγιοβιτς!

TP Mazembes Mbwana Samatta, right, of Tanzania kicks the ball past defender Club Americas Ventura Alvarado during their match for the fifth place at the FIFA Club World Cup soccer tournament in Osaka, western Japan, Wednesday, Dec. 16, 2015. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
TP Mazembes Mbwana Samatta, right, of Tanzania kicks the ball past defender Club Americas Ventura Alvarado during their match for the fifth place at the FIFA Club World Cup soccer tournament in Osaka, western Japan, Wednesday, Dec. 16, 2015. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Ο Σαματά παίζει στη Γκενκ από το 2016 και μαζί της μετρά 58 γκολ σε 143 ματς. Ασφαλώς οι εφετινές του εμφανίσεις έχουν προσελκύσει επάνω του πολλά βλέμματα και αν συνεχίσει έτσι, είναι δεδομένο πως θα πάρει μεταγραφή σε καλύτερη ομάδα και φυσικά σε καλύτερο πρωτάθλημα από το βελγικό. Πριν πάει στη Γκενκ ο ύψους 1.80 φορ έπαιξε στην πατρίδα του σε Simba και African Lyon, αλλά και στην Mazembe του Κονγκό. Με την εθνική Τανζανίας έχει αγωνιστεί 45 φορές και έχει σημειώσει 17 γκολ, ενώ είναι γεννημένος στις 23 Δεκεμβρίου 1992.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Περνάει ιατρικά ο Πρίγιοβιτς, στην τελική ευθεία το deal με την Αλ Ιτιχάντ
Τον Αλιόσα Ασάνοβιτς θα έχει στον πάγκο ο Πρίγιοβιτς αν πει το "ναι"

AP Photo/Eugene Hoshiko

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ