ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατέκτησε το Champions League Ασίας η Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου

Κατέκτησε το Champions League Ασίας η Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου

Η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Αμίρι Κούρντι επικράτησε 2-0 των Urawa Red Diamonds και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα κατέκτησε το Champions League Ασίας για τρίτη φορά στην ιστορία της, το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το θεσμό. (VIDEOS)

Τεράστια επιτυχία για τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Αμίρι Κούρντι. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ κατέκτησε το Champions League Ασίας με την Αλ Χιλάλ, η οποία επικράτησε 2-0 των Urawa Red Diamonds στην Ιαπωνία και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία της. Πήρε μ' αυτό τον τρόπο και εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2017.

Μάλιστα, έγραψε ιστορία, αφού είναι πλέον η πολυνίκης του θεσμού με τρεις κατακτήσεις, μαζί με την ομάδα από τη Νότια Κορέα, Pohang Steelers. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σαλέμ Αλ Ντοσαρί έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Λουτσέσκου στο 74ο λεπτό, ενώ ο Μπαφετιμπί Γκομίς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να φτάσει στον τελικό, η Αλ Χιλάλ απέκλεισε κατά σειρά τις Αλ Αχλί (4-3), Αλ Ιτιχάντ του Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς (3-1) και Αλ Σαντ (6-5). Πέρα από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, ο Αντρέ Καρίγιο, ο Κάρλος Εντουάρντο, ο Κολομβιανός Γκουστάβο Κουέγιαρ.

Επίσης, στην Αλ Χιλάλ αγωνίζεται και ο "δικός" μας, Αμίρι Κούρντι, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, αποτελώντας προϊόν των ακαδημιών των "κυανέρυθρων", με τους οποίου αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014, πέρα από το περσινό πέρασμα. Ο 28χρονος μπακ-χαφ είναι μισός από τη Σαουδική Αραβία και μισός από την Ελλάδα, καθώς η μητέρα του είναι Ελληνίδα.

Επίσης, στην Αλ Χιλάλ βρίσκονται άλλοι τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα ο μεταφραστής του Λουτσέσκου (όπως και στον ΠΑΟΚ) Γιώργος Τσονάκας, ο τιμ-μάνατζερ, Παντελής Κωνσταντινίδης και ο σκάουτ και υπεύθυνος για την ανάλυση μέσω VIS TRACK, Κυριάκος Τσιτιρίδης.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ