ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Σαραγόσα ζητά άνοδο έξι ομάδων και Primera Division με 23 ομάδες

Η Σαραγόσα ζητά άνοδο έξι ομάδων και Primera Division με 23 ομάδες

Η Γουότφορντ δεν ανανεώνει τον δανεισμό του Λουίς Σουάρες στη Σαραγόσα και η ισπανική ομάδα με επιστολή της στη λίγκα και στην ομοσπονδία ζητά είτε προβιβασμό δικό της ή όλων των ομάδων που θα συμμετείχαν στα playoffs.

Τα playoffs για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας περνούν από πολλά κύματα. Τα κρούσματα κορονοϊού στη Φουενλαμπράδα δεν έχουν επιστρέψει μέχρι στιγμής το ομαλό φινάλε στην κανονική διάρκεια της Segunda Division (δεν έχει γίνει το Ντεπορτίβο - Φουενλαμπράδα), ενώ η Αλμερία που έχει εξασφαλίσει θέση στα μπαράζ, σταμάτησε τις προπονήσεις επειδή βρέθηκε κρούσμα στις τάξεις της.

Τώρα έρχεται η Σαραγόσα να προτείνει είτε τη δική της άνοδο στην ισπανική λίγκα (επειδή τερμάτισε τρίτη, ενώ έχουν ήδη ανέβει Κάντιθ και Ουέσκα), είτε τον προβιβασμό όλων των ομάδων που θα συμμετείχαν στα μπαράζ. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου θα είχε 23 ομάδες τη σεζόν 2020-2021.

Γιατί όμως πήρε αυτήν την πρωτοβουλία η Σαραγόσα, στέλνοντας μάλιστα επιστολή στη λίγκα και στην ομοσπονδία; Επειδή η Γουότφορντ δεν συμφωνεί στην επέκταση του δανεισμού του αρχισκόρερ της, Λουίς Σουάρες. Η βρετανική ομάδα θέλει πίσω τον Κολομβιανό των 19 γκολ και η Σαραγόσα κάνει λόγο για αγωνιστική ζημιά.

Μάλιστα η Σαραγόσα είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά για να προασπίσει τα συμφέροντά της, όπως κατέστησε σαφές στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Στα μπαράζ εξασφαλισμένη θέση στα playoffs έχουν οι Σαραγόσα, Αλμερία και Ζιρόνα. Η Έλτσε περιμένει το αποτέλεσμα του Ντεπορτίβο - Φουενλαμπράδα για να δει αν θα τερματίσει έκτη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ