ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρευνα για πιθανή δωροδοκία της Χετάφε στη Βιγιαρεάλ

Barcelona's Ivan Rakitic, left, duels for the ball against Getafe's Jorge Molina during the Spanish La Liga soccer match between Getafe CF and FC Barcelona in Getafe, outskirts of Madrid, Spain, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Barcelona's Ivan Rakitic, left, duels for the ball against Getafe's Jorge Molina during the Spanish La Liga soccer match between Getafe CF and FC Barcelona in Getafe, outskirts of Madrid, Spain, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Το κινητό του επιθετικού της Χετάφε, Χόρχε Μολίνα, ερευνάται από τις ισπανικές αρχές, για πιθανή δωροδοκία της Χετάφε στη Βιγιαρεάλ, ώστε να βγει στο Champions League η ομάδα της Μαδρίτης.

Ο Χόρχε Μολίνα είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής τον οποίο θα ερευνήσει η ισπανική αστυνομία για πιθανή συμμετοχή στην "Επιχείρηση Οίκος". Η έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο στημένων αγώνων είναι αυστηρή και αφορά στο τέλος της σεζόν 2018/19 στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Η Βαλένθια και η Χετάφε μονομαχούσαν για το τελευταίο εισιτήριο που έδινε πρόκριση στο Champions League.

Η Βαλένθια νίκησε τελικά 2-0 τη Βαγιαδολίδ, η Χετάφε αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αδιάφορη βαθμολογικά Βιγιαρεάλ, κάτι που σήμαινε ότι η Βαλένθια κατακτούσε την τέταρτη θέση. Κατόπιν δικαστικής πρότασης, οι αρχές εξετάζουν τώρα τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κάρλος Αράντα και Πάκο Εστεμπαν και οι οποίες σε συνομιλία στο WhatsApp κάνουν αναφορά στον 38χρονο σήμερα επιθετικό τη Χετάφε, Χόρχε Μολίνα.

Η αστυνομία λοιπόν ερευνά το τηλέφωνο του ποδοσφαιριστή προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες. Η ισπανική εφημερίδα MARCA απέκτησε πρόσβαση στην αρχική συνομιλία μεταξύ Αράντα και Εστεμπάν, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ πριν από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

"Δες αν τα έχουν κάνει όλα όπως πρέπει και θα σου δώσω ένα καλό κομμάτι για το καλοκαίρι" είπε στις 22.02 ο Αράντα στον Εστεμπάν. Ο Αράντα από την πλευρά του είχε υποσχεθεί από 10.000 ευρώ σε Εστεμπάν και Μολίνα και ζήτησε από τον Εστεμπάν να καλέσει τον Μολίνα για περισσότερες πληροφορίες.

Στις 23.06, πιθανότατα μετά που κάλεσε τον Μολίνα, ο Εστεμπάν απάντησε: " Σε επτά παίκτες της Βιγιαρεάλ έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ".

Στη συνέχεια, έρχονται στο προσκήνιο τα ονόματα των "Τένα" (παλαίμαχος παίκτης) και "Σεβιγιάνο" (ατζέντης).

"Ο Χόρχε Μολίνα έχει μάνατζερ τον Σεβιγιάνο και ο Σεβιγιάνο έχει τον Τένα" λέει σε ηχητικό ο Εστεμπάν. Σε αυτό το ηχητικό φέρεται να γίνεται αναφορά στη Βαγιαδολίδ και σε πιθανή φερόμενη πληρωμή της για νίκη επί της Βαλένθια.

Το τέλος της σεζόν 2018-2019 βρήκε τη Βαλένθια τελικά στην 4η θέση με 61 βαθμούς και τη Χετάφε 5η με 59.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου το 2019, ο Ραούλ Μπράβο συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας της ισπανικής αστυνομίας για την Επιχείρηση Οίκος κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ματς για στοιχηματικό όφελος στην χώρα της Ιβηρικής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ