ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνες εξωτερικού: Δάκρυα λύπης για Σωκράτη και χαράς για Ζέκα

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Παπασταθόπουλος που ξέσπασε για το αντίο της Άρσεναλ στην πρώτη τετράδα, ο Ζέκα που πανηγύρισε τον τίτλο στην Δανία και το σούπερ ντεμαράζ της Γαλατάσαραϊ του Μήτρογλου. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το τετραήμερο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Primeira Liga και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 38 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τριήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες από Κρίσταλ Πάλας, Γουλβς, Λέστερ η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον στο "Emirates" και για δεύτερη στη σειρά σεζόν έμεινε εκτός τετράδας της βαθμολογίας της Premier League, κάτι που σημαίνει πως μόνο αν κατακτήσει το Europa League θα παίξει τη νέα χρονιά στο Champions League. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο απέναντι στην Μπράιτον (πήρε κίτρινη κάρτα στο 14') και στο φινάλε οι κάμερες του αγγλικού Sky Sports τον συνέλαβαν να βουρκώνει, εμφανώς απογοητευμένος από το άσχημο αποτέλεσμα.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε εκτός αποστολής στο 1-1 της Άρσεναλ με την Μπράιτον.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Τσέλσι (αυτή ήταν η 27η συμμετοχή του σε σύνολο 37 αγωνιστικών, με τον πρώην αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να έχει συμπληρώσει 24 γεμάτα 90λεπτα στη φετινή Premier League). Στα πρώτα λεπτά του ματς θα μπορούσε να πιστωθεί ασίστ, όμως μετά από σέντρα που έβγαλε και εξαιρετική κεφαλιά του Ντίνι, ο Κέπα έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές αποκρούσεις της φετινής σεζόν.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ρόδεραμ (βασικός ο Ράντολφ) που βρήκε την "Μπόρο" να επικρατεί με 2-1 στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Championship. Το φινάλε βρήκε την "Μπόρο" να τερματίζει στην 7η θέση, έναν βαθμό πίσω από την 6η Ντέρμπι, και να μένει εκτός των πλέι οφ της ανόδου στην Premier League, με τον "Ντίμι' να μην γράφει κάποια συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε ως το φινάλε (ως αριστερός στόπερ σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα) στον εκτός έδρας θρίαμβο της Λεγκανές με 3-0 επί της Σεβίλλης. Αυτό ήταν το όγδοο 90λεπτο στα εννέα τελευταία ματς πρωταθλήματος για τον Σιόβα, ο οποίος μετράει συνολικά 2.873 λεπτά συμμετοχής στη φετινή La Liga.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Ήταν στο αρχικό σχήμα και έπαιξε ως το φινάλε στο ματς κόντρα στην Τζένοα στο "Μαράσι", που βρήκε την Ρόμα να δέχεται την ισοφάριση στο 91' και να βλέπει τις πιθανότητές της για συμμετοχή στο νέο Champions League να μειώνονται.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Κάλιαρι (νίκη με σκορ 2-1 για τους "παρτενοπέι" στο 98'), με τον Κάρλο Αντσελότι να δίνει φανέλα βασικού στον Άλεξ Μέρετ. Ο Έλληνας διεθνής κίπερ μετράει μέχρι στιγμής 7 συμμετοχές στη φετινή Serie A έχοντας δεχτεί μόλις 3 γκολ.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Ήταν βασικός στην ήττα της Κάλιαρι με 2-1 στο "Σαν Πάολο", σε ένα ματς που αγωνίστηκε μάλιστα μέχρι το φινάλε. Αυτή ήταν η 10η παρουσία στη φετινή Serie A για τον διεθνή αριστερό μπακ-χαφ, που μετράει συνολικά 737 λεπτά συμμετοχής.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Τέταρτη σερί συμμετοχή και τρίτο διαδοχικό 90λεπτο για τον δανεικό από τον Ολυμπιακό αμυντικό, με τον Νικολάου να αγωνίζεται ως αριστερό στόπερ σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα στην εντός έδρας επικράτηση με 1-0 επί της Φιορεντίνα. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ομάδα της Τοσκάνης στο -2 από τη γραμμή της σωτηρίας τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Μετά από 16 σερί ματς στα οποία αγωνίστηκε, ο διεθνής μέσος έμεινε εκτός αποστολής από τον εκτός έδρας αγώνα με την Πάντοβα λόγω τιμωρίας (κάρτες). Η ήττα με 2-1 που γνώρισε η ομάδα της Απουλίας δεν της επέτρεψε να ακολουθήσει την Μπρέσια στην Serie A από την 35η αγωνιστική, ωστόσο με εντός έδρας νίκη επί της Σπέτσια το ερχόμενο Σάββατο εξασφαλίζει μαθηματικά το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Το ματς κόντρα στην Χέρτα ήταν το πέμπτο διαδοχικό στο οποίο πήρε μέρος για λογαριασμό της Στουτγκάρδης, με τον διεθνή φορ να είναι στο αρχικό σχήμα αλλά να αντικαθίσταται στο 57', με το φινάλε να βρίσκει τους Σουηβούς να γνωρίζουν την ήττα με 3-1 στο Βερολίνο. Όλα δείχνουν πως θα παραμείνουν 16οι και θα δώσουν δύο αγώνες μπαράζ για την παραμονή απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας της Τσβαϊτελίγκα.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έμεινε εκτός αποστολής από το εντός έδρας ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου οι "ασπιρίνες" θριάμβευσαν με 6-1. Υποβλήθηκε σε εγχείριση τον Δεκέμβριο του 2018 και δίνει μάχη για να επιστρέψει έστω και στο τελευταίο ματς της σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν εχει "γράψει" λεπτά συμμετοχής στην Bundesliga παρά μόνο 31 λεπτά παρουσίας στο Europa League.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Τέταρτο διαδοχικό ματς που πήρε φανέλα βασικού (κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας) και αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε, αυτή τη φορά στο 0-0 με την Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν που ουσιαστικά επικύρωσε τη συμμετοχή της Άουγκσμπουργκ και τη νέα σεζόν στα σαλόνια της Bundesliga.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Κάθισε στον πάγκο των αναπληρωματικών στο ματς της Βέρντερ κόντρα στην Ντόρτμουντ (βασικός ο Παβλένκα), στο οποίο η ομάδα της Βρέμης κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 μέχρι το 70'. Ο άλλοτε κίπερ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μετράει συνολικά 45 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Bundesliga, αυτά που πήρε στον αγώνα απέναντι στην Φράιμπουργκ στις 13 Απριλίου.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με την Ίνγκολσταντ, που βρήκε το Αμβούργο να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 3-0 και να υποχωρεί πλέον στην 4η θέση που το αφήνει έξω από τη διεκδίκηση της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Δεύτερο σερί ματς στο οποίο βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, γκολ ξανά για τον άλλοτε φορ του Ολυμπιακού, που ισοφάρισε προσωρινά για την Ζανκτ Πάουλι στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δυναμό Δρέσδης που την βρήκε να χάνει στο φινάλε με 2-1. Αυτή ήταν η 16η συμμετοχή του στη φετινή Τσβαϊτελίγκα και το πρώτο γεμάτο 90λεπτο, με τον Διαμαντάκο να φτάνει πλέον τα 5 γκολ τη φετινή σεζόν.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στον εκτός έδρας θρίαμβο με 3-0 επί της Ρεμς. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 35 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η Νιμ στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 32 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός για ένα ακόμα ματς της Μπενφίκα, αυτή τη φορά στο επιβλητικό 5-1 στο "Λουζ" επί της Πορτιμονένσε. Ο "Όντι" αγωνίστηκε για δωδέκατο σερί 90λεπτο ενώ στις 32 πρώτες αγωνιστικές έχει χάσει μόνο λιγα λεπτά ελέω της αποβολής του με απευθείας κόκκινη κάρτα στο φινάλε του ντέρμπι της Λισσαβώνας (3/2) απέναντι στην Σπόρτινγκ. Συνολικά, έχει "γράψει" 2.876 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα ενώ στα 15 από τα 32 ματς που έχει παίξει, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Το ματς κόντρα στην Πορτιμονένσε ήταν το δέκατο πέμπτο στη σειρά ματς που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπενφίκα, με τον 29χρονο διεθνή μέσο να δίνει στο 61' τη θέση του Ζόνας και το φινάλε να τον βρίσκει να πανηγυρίζει για την έβδομη σερί νίκη που κράτησε τους "αετούς" στο +2 από την Πόρτο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Εξακολουθεί να μην έχει ακόμα "γράψει" λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά έμεινε εκτός αποστολής από το εντός έδρας ματς με την Μπράγκα που βρήκε την Μαρίτιμο να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να ανεβαίνει στη 10η θέση της βαθμολογίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας με τον Άγιαξ, όντας στην αποστολή του τελικού κόντρα στην Βίλεμ (βασικός ο Ονανά) που βρήκε τον "Αίαντα" να επικρατεί με το εμφατικό 4-0 και να ξαναπαίρνει το συγκεκριμένο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2010.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Μπήκε ως αλλαγή στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άγιαξ στο 62ο λεπτό με το σκορ να είναι ήδη στο 2-0 για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ. Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του που υποτάχτηκε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του Άγιαξ χάνοντας με 4-0 στο φινάλε.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Βασικός στον τελικό του "Ντε Κάιπ" στο Ρότερνταμ, δεν μπόρεσε ούτε εκείνος ούτε ο Ίσακ να πληγώσουν την άμυνα του Άγιαξ και έτσι η ήττα ήρθε αναπόφευκτα για την Βίλεμ.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Μπήκε αλλαγή στο 86' στην εντός έδρας επικράτηση με 2-1 επί της Μπέβερεν, που βρήκε την Κόρτραϊκ να κάνει σημαντικό βήμα για έξοδο στο Europa League.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έμεινε στον πάγκο στο εντός έδρας 2-0 επί της Σιντ Τρούιντεν, που έφερε την Σαρλερουά σε θέση ισχύος στη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Έμεινε εκτός αποστολής από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κόρτραϊκ για τα πλέι οφ του Europa League, όπου η Μπέβερεν γνώρισε την ήττα με 2-1 και έμεινε πολύ πίσω στη μάχη για την έξοδο στο Europa League.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Παρακολούθησε από τον πάγκο το εντός έδρας ματς με την Ζούλτε Βάρεχεμ που βρήκε την ομάδα του να επικρατεί με 3-0 αλλά να έχει χάσει τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Τραυματίστηκε στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και τέθηκε νοκ-άουτ από το κυριακάτικο ντέρμπι με την Μπεσίκτας, που βρήκε την Τσιμ Μπομ να επικρατεί με 2-0 και να πιάνει στην κορυφή της βαθμολογίας την Μπασακσεχίρ, έχοντας μάλιστα υπέρ της και τη διαφορά τερμάτων σε πιθανή ισοβαθμία στο φινάλε!

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 4-2 από την Κόνιασπορ, αποτέλεσμα που έριξε την Αλάνιασπορ στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αυτό ήταν μόλις το πέμπτο ματς που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στη φετινή Super Lig, με τον Τζαβέλλα να μετράει 26 "γεμάτα" 90λεπτα στις 31 πρώτες αγωνιστικές.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Μετά από έντεκα διαδοχικά 90λεπτα, ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ρίζεσπορ (2-2) καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με την Μπρόντμπι, αγωνίστηκε ως το φινάλε και πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του με σκορ 3-2, με την οποία εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας (είναι στο +14 από την Μίντιλαντ) και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας του με 1-0 επί της Σεντ Πόλτεν για τα πλέι οφ του αυστριακού πρωταθλήματος.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Ο τραυματισμός στον ώμο που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα, τον άφησε εκτός αποστολής για ένα ακόμα ματς πλέι οφ, αυτή τη φορά στο εντός έδρας απέναντι στην Στουρμ Γκρατς του Τάσου Αυλωνίτη που βρήκε την Σεντ Πόλτεν να γνωρίζει την ήττα με 1-0.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Allsvenskan

Γιάννης Ανέστης (Γκέτεμποργκ): Φόρεσε γάντια βασικού στην εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας του με 4-2 επί της Σίριους, με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ να έχει υπερασπιστεί την εστία της Γκέτεμποργκ και στις επτά πρώτες αγωνιστικές του σουηδικού πρωταθλήματος μετρώντας 630 λεπτά συμμετοχής.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Πρόσθεσε ένα ακόμα 90λεπτο στο ενεργητικό του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά στον θρίαμβο με 3-0 επί του Απόλλωνα στο "ΓΣΠ" που βρήκε την ομάδα του Τραμετσάνι να πανηγυρίζει μαθηματικά τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ. Αυτό ήταν το 7ο σερί πρωτάθλημα για τους "κυανοκίτρινους" και 28ο συνολικά στην ιστορία τους.

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Βασικός στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, που βρήκε την Ομόνοια να γνωρίζει εκτός έδρας ήττα με 3-2, σε ένα ματς που βρισκόταν μάλιστα πίσω στο σκορ με 3-0 στο 70ο λεπτό.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος στην ήττα της ομάδας του με 3-2 από την ΑΕΛ που πιθανότατα την άφησε στην τελευταία θέση στα πλέι οφ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε ως το φινάλε στην εκτός έδρας ήττα της Ομόνοιας με 3-2 από την ΑΕΛ.

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ