ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διακοπή δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα Ινδονησίας μετά το θάνατο οπαδού

Διακοπή δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα Ινδονησίας μετά το θάνατο οπαδού

Το πρωτάθλημα της Ινδονησίας διεκόπη για δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο 23χρονου την περασμένη Κυριακή (23/9), στο ντέρμπι ανάμεσα σε Persija Jakarta και την πρώην ομάδα του Μάικλ Εσιέν, Persib Bandung. Πρόκειται για τον έβδομο χαμό οπαδού που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, από το 2012 μέχρι σήμερα. (VIDEO).

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος της χώρας μετά τον θάνατο οπαδού στο ντέρμπι της Persija Jakarta με την Persib Bandung την περασμένη Κυριακή (23/9). Ο Υπουργός Αθλητισμού, Imam Nahrawi, ανακοίνωσε ότι η Liga 1, η πρώτη κατηγορία δηλαδή, θα διακοπεί για δύο εβδομάδες.

Όπως κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Υπουργού, Gatot S Dewa Broto: " Αν το πρόβλημα λυθεί, το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει νωρίτερα. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία, τα οποία αργότερα θα αναλυθούν από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου".

Ο θάνατος του 23χρονου Haringga Sirla έξω από το γήπεδο στη Bandung είναι ο 7ος που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, από το 2012. Μάλιστα, 16 οπαδοί που φέρεται να σχετίζονται με τον θάνατο του νεαρού οπαδού, έχουν συλληφθεί.

Η FIFA είχε αποκλείσει την Ινδονησία από διεθνείς διοργανώσεις το 2014, μετά τη διαμάχη του Υπουργείου Αθλητισμού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την εμπλοκή της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, αλλά ένα χρόνο μετά η τιμωρία έλαβε τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ