Απίστευτη ρατσιστική δήλωση του Μπεκάλι

Ο Τζίτζι Μπεκάλι είχε ένα ανεπανάληπτο ρατσιστικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας ότι οι μαύροι ποδοσφαιριστές που έρχονται από την Αφρική δεν είναι πολιτισμένοι.

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, συνηθίζει να προκαλεί με τις πράξεις και τις δηλώσεις του, δίχως να χαρακτηρίζεται ούτε από ευγένεια ούτε από ήθος. Αυτό επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, με ακόμα έναν λεκτικό οχετό ρατσιστικών δηλώσεων.

Ο Ρουμάνος επιχειρηματίας ξέσπασε εναντίον των μαύρων ποδοσφαιριστών, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την αποδέσμευση των Μουνίρου Σάλεϊ και Βιλφρέντ Μοκ.

'Τι έχω με τους μαύρους παίκτες; Τι δουλειά έχω με τους μαύρους παίκτες; Είμαι εντάξει με τα παιδιά από την Ευρώπη, δεν είπα γι' αυτούς κάτι. Επειδή είναι πολιτισμένοι. Δεν τους παίρνω, όμως, από την Αφρική. Γιατί; Επειδή μόνο μπελάδες έχω μαζί τους. Εάν δεν προσαρμόζεσαι και δημιουργείς μόνο προβλήματα, τι να κάνω; Οι Αφρικανοί δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν έχουν πολιτισμό, δεν έχουν εκπαίδευση. Παίρνω μόνο μαύρους από την Ευρώπη, που είναι πολιτισμένοι", τόνισε αρχικά ο 59χρονος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τις αποζημιώσεις των δύο υπό αποχώρηση ποδοσφαιριστών και πρόσθεσε: "Αγαπάω το ίδιο τους ανθρώπους, είτε είναι λευκοί είτε μαύροι είτε κίτρινοι. Αγαπάω το ίδιο τους πάντες. Αλλά δεν συνεργάζομαι με ανθρώπους που δεν μπορούν να συνεργαστούν. Τα παιδιά που προέρχοναι από την Αφρική, δεν είναι πολιτισμένα. Εργάζομαι με ανθρώπους που είναι πολιτισμένοι, από την Ευρώπη. Εάν δεν έχεις εκπαίδευση, γεια σου, μην έρθεις στη Στεάουα. Ό,τι θέλω βρίσκεται στην Ευρώπη. Κίτρινοι, μαύροι, οτιδήποτε, αλλά μόνο από την Ευρώπη".

Κατέληξε, δε, εμπλέκοντας και τον Ρουμάνο προπονητή Μιρτσέα Λουτσέσκου: "Είπε το ίδιο πράγμα, ότι δεν του αρέσει να δουλεύει μαζί τους".

Photo credits: AP Photo/Vadim Ghirda

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει μια λεσβιακή σκηνή πραγματικά σέξι

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24