ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Μαρκίζιο

Juventus' Claudio Marchisio kisses the trophy as  Juventus players celebrate winning an unprecedented sixth consecutive Italian title, at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Claudio Marchisio kisses the trophy as Juventus players celebrate winning an unprecedented sixth consecutive Italian title, at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Μετά από 14 χρόνια καριέρας σε πολύ υψηλό επίπεδο, εκ των οποίων τα 13 με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Κλάουντιο Μαρκίζιο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση μέσω μηνύματος στα social media.

Όταν έκανε τα πρώτα βήματα στο χορτάρι σε επαγγελματικό επίπεδο, απέκτησε το προσωνύμιο "Mικρός Πρίγκιπας" (Principino) και τώρα, 14 χρόνια μετά, φεύγει ως "Πρίγκηπας". Ο λόγος για τον Κλάουντιο Μαρκίζιο, με τον άλλοτε μέσο της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, να ανακοινώνει επίσημα μέσω των λογαριασμών του στα social media το τέλος της καριέρας του.

"Υποσχέθηκα στο παιδί που ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής, ότι θα έπαιζα μέχρι να αισθανόμουν χαρά μπαίνοντας στο γήπεδο. Όμως η καρδιά μού είπε ότι άρχιζα να μην τηρώ την υπόσχεσή μου.

Σταματώ, αλλά αισθάνομαι ότι οφείλω να ευχαριστήσω το όνειρό μου, μου έδωσες δύναμη και ευτυχία!", έγραψε χαρακτηριστικά ο 33χρονος, που αναμένεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει συνέντευξη Τύπου στο "Juventus Stadium" για να αποχαιρετήσει με ακόμα πιο επίσημο τρόπο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Λίγη ώρα μάλιστα μετά το επίσημο αντίο, ο Αντρές Ινιέστα έσπευσε να τον αποθεώσει μέσω ενός ξεχωριστού μηνύματός του στο Twitter: "Ήταν ωραίο να σε βλέπω να παίζεις αλλά ακόμα περισσότερο να σε αντιμετωπίζω στο γήπεδο. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι λίγο λιγότερο... ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα".

Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Μαρκίζιο

Σημειώνεται πως ο Μαρκίζιο αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Γιουβέντους, της ομάδας που αφιέρωσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ζωή του. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε τρεις συλλόγους, αφού έχει κάνει και ένα πέρασμα από την Έμπολι ως δανεικός το 2007.

Στην βέκια σινιόρα έκανε καριέρα για μία δεκαετία (2008-2018), με τους μπιανκονέρι να τον αφήνουν ελεύθερο το περσινό καλοκαίρι και εκείνον να αγωνίζεται για έναν χρόνο στην Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης.

Με την Γιουβέντους έχει πραγματοποιήσει 389 εμφανίσεις, έχει σκοράρει 37 τέρματα, έχει κερδίσει εφτά πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ.

Με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας έχει αγωνιστεί 55 φορές και έχει πετύχει πέντε γκολ. Δήλωσε παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014 αλλά και στο Euro του 2012, με την σκουάντρα ατζούρα να φτάνει τότε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ