ΑΕΚ

Διαιτησία για γέλια, ΑΕΚ για κλάματα

Διαιτησία για γέλια, ΑΕΚ για κλάματα
Μάκος, Μανωλάς, Γεωργέας, απογοήτευση INTIME SPORTS

Οι λόγοι της ήττας-αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ έχουν μέσα αρκετή διαιτησία, αλλά και μπόλικη ΑΕΚ που δεν θύμισε σε τίποτα την Κυπελλούχο. Το Sport24.gr αναλύει...

Για ακόμα ένα φετινό ματς η ΑΕΚ βρήκε απέναντι της μια διαιτησία που ήταν "ικανή" να της στερήσει την διεκδίκηση της νίκης σε έναν αγώνα. Και δεν μιλάμε μόνο για το αστείο πέναλτι, αλλά και για το Βόλει που έπαιζαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον διαιτητή να σφυρίζει... αδιάφορα.

Βέβαια μια σωστή ΑΕΚ, μια πραγματική ΑΕΚ, μια... Α Ε Κ, θα είχε αντιδράσει στο 1-0, θα είχε προσπαθήσει να γυρίσει το άδικα εις βάρος της σκορ. Δυστυχώς όμως, όπως σωστά σχολιάζει και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου "με τέτοια ψυχολογία και κατάπτωση ύστερα από το πέτσινο πέναλτι, η ομάδα αυτή δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι ούτε απέναντι στους κάτω των 20 του Ντανιέλ Μπατίστα".

Στο 1-0 η ΑΕΚ... αποκλείστηκε

Δεν θα αναφερθούμε άλλο στην διαιτησία, έχει κουράσει και σίγουρα όλοι βγάλατε τα συμπεράσματα σας. Εκεί που θα σταθούμε είναι στην αντίδραση της ΑΕΚ, στην έναρξη του ματς, μετά το 1-0 και στο δεύτερο ημίχρονο.

Και στα τρία αυτά χρονικά σημεία του αγώνα, η αντίδραση της ομάδας ήταν σχεδόν μηδενική, φανερώνοντας πως η ομάδα τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν ανέτοιμη για νοκ αουτ ματς στην Τούμπα.

Δυστυχώς, στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν (πιο κρίσιμο δεν γινόταν) ο Νίκος Κωστένογλου δεν κατέβασε την ομάδα όπως θα έπρεπε και δεν την προετοίμασε και ψυχολογικά. Όταν τονίζεις στους παίκτες πως δεν είναι το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, και γενικά ατάκες τύπου "χαμηλά η μπάλα" σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δύσκολα να έρθει αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια όταν κατεβαίνεις με ενδεκάδα που σχεδόν όλες σου οι προσωπικότητες βρίσκονται στον πάγκο (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Βάργκας, Κάρλος) δύσκολα να μπορέσεις να πάρεις αυτό που ζητάς. Σε τέτοια ματς, αν η ποιότητα δεν περισσεύει, η εμπειρία επιβάλλεται. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο επικίνδυνο σουτ ήταν του Λύμπε στο 72!

Λεονάρντο δεν υπήρχε για τους λόγους του (το δήλωσε ξεκάθαρα), Σιαλμάς δεν υπήρχε (έπαιζε σίγουρα σε λάθος θέση), Γκερέιρο που δεν ήταν ικανός να αγωνιστεί στα εντός με Δράμα και Ξάνθη, μπήκε σε νοκ αουτ στην Τούμπα και τέλος Μπέλεκ που πάλευε πάνω κάτω προκειμένου να... βγάζει σέντρες. Η επιθετική σου τετράδα, όχι δεν φόβισε, αλλά ούτε καν προβλημάτισε τον ΠΑΟΚ και την άμυνα του με τον Μπρούνο να ντύνεται... Κοντρέρας.

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ στο ματς, δεν αντέδρασε ποτέ και αυτό φάνηκε στη διάθεση των παικτών και στην ψυχολογία τους. Άδειασαν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, μετά την έμπνευση Γιάχου.

Υπάρχει και κάτι θετικό

Η πορεία στην Ευρώπη ανήκει πλέον στο παρελθόν, η υπεράσπιση και διεκδίκηση του Κυπέλλου και αυτή μας τελείωσε και πλέον απομένει η συμμετοχή στο πρωτάθλημα και η αναμονή για... τα πλέι οφ γιατί πρωτάθλημα, με ισοπαλίες στην έδρα σου, δεν σηκώνεις.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κατάσταση μόνο θετική μπορεί να είναι για κάποιον που ξέρει, γιατί πλέον όλο το βάρος πέφτει στη διοίκηση και στις όποιες εξελίξεις για την επόμενη μέρα. Ούτε προκρίσεις και χαρές, ούτε τελικοί με Ολυμπιακό και κουκούλωμα στα τεράστια προβλήματα. Πλέον μπάλα παίζει η... διοίκηση και μόνο. Τέλη Μαϊου η ΑΕΚ φλερτάρει με τον αποκλεισμό (σε 4 μήνες) από όλες τις διοργανώσεις και κοιτάει προς Δ΄Εθνική. Τόσο χάλια τα πράγματα, τώρα μιλάνε α-μέτοχοι και διοίκηση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ