ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δανιήλ: "Αδυναμία στην άμυνα"

Δανιήλ: "Αδυναμία στην άμυνα"
δανιηλ

Ο Βασίλης Δανιήλ μίλησε για την καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ίντερ, όμως διέγνωσε πρόβλημα με το ροτέισον, αλλά και αδυναμίες στην αμυντική γραμμή των "πρασίνων".

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra", ο Βασίλης Δανιήλ, μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την καλή του εμφάνιση παρά την ήττα κόντρα στην Ίντερ. Ο πρώην προπονητής των "πράσινων" διέγνωσε όμως και αρκετά προβλήματα στην ομάδα, όπως το αμυντικό κενό που εμφάνισε αλλά και το ροτέισον του Τεν Κάτε. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το ματς με την Ίντερ: "Καταρχήν έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, αντάξιο της φήμης και της δυναμικότητας και των δύο ομάδων. Προσωπικά πιστεύω ότι κέρδισε η καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν η Ίντερ. Μία Ίντερ η οποία στηρίζεται στην μεγάλη κλάση και στην εμπειρία των παικτών της απέναντι σε έναν πολύ καλό Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπάθησε, δημιούργησε ευκαιρίες και μπορούσε σε κάποια φάση να ισοφαρίσει και να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδος.

Δεν το κατόρθωσε γιατί η Ίντερ είναι μία σκληρή ομάδα, παίζει αμυντικά, πολύ σωστά και βγαίνοντας στην αντεπίθεση κατόρθωσε να πετύχει ένα πολύ ωραίο δεύτερο γκολ με τον Αντριάνο. Προσωπικά πιστεύω ο Παναθηναϊκός το είδε καλά το παιχνίδι, προσπάθησε και είχα μιλήσει και προ του αγώνα και είχα πει ότι η προσπάθειά του θα είναι να μην δεχθεί γκολ. Δυστυχώς δέχτηκε το γκολ, η κλάση του Ιμπραϊμοβιτς μέτρησε σε αυτή την φάση και γενικά η κλάση των παικτών της Ίντερ, οι δυνατότητες των οποίων είναι πάρα πολύ μεγάλες".

Για το ρόστερ: "Προσωπικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μια προσπάθεια φέτος να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας. Για μένα υπάρχει ένα κενό στην αμυντική γραμμή, ιδιαίτερα στους κεντρικούς αμυντικούς. Εκεί έπρεπε να έχει ρίξει περισσότερο το βάρος. Προσπάθησε να ενισχύσει την μεσαία και την επιθετική του γραμμή. Δεν θα πω αν τα κατάφερε ή δεν τα κατάφερε, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Αλλά υπάρχει για μένα ένα κενό στο κέντρο της άμυνας, γιατί πλην του Γιάννη του Γκούμα ο οποίος και εμπειρία διαθέτει και σωματικά προσόντα πολλά και έχει την δυνατότητα να αντεπεξέλθει σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου εκεί υπάρχει ένα κενό".

Για την έλλειψη βασικού κορμού: "Από την άλλη πλευρά εγώ έχω διακρίνει και μία άλλη αδυναμία στον Παναθηναϊκό και οφείλω να την πω χωρίς να στεναχωρήσω κανέναν. Ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε μέχρι στιγμής να βρει τον βασικό κορμό ενδεκάδας. Βασική προϋπόθεση για να κάνει μια καλή πορεία η ομάδα όλη την χρονιά, είναι βασική αρχή της προπονητικής στην περίοδο της προετοιμασίας να δώσεις καλή φυσική κατάσταση που για μένα είναι σωματική, διανοητική και ψυχολογική προετοιμασία και κατά δεύτερο λόγο να βρεις τον βασικό κορμό της ενδεκάδας.

Δεν είναι δυνατόν σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου όπως αυτό να πειραματίζεσαι από την μια μέρα στην άλλη. Βεβαίως ο προπονητής με βάση τον αντίπαλο μπορεί να αλλάξει έναν δύο παίκτες, να κάνει κάποιες αλλαγές, όπως έκανα κι εγώ και θα το αναφέρω. Όταν είχαμε χάσει από την Χόνβεντ μέσα στην Βουδαπέστη 5-1 με αντίπαλο έναν κοντό Κόβατς ο οποίος μας είχε βάλει 4 γκολ, στο επόμενο παιχνίδι που παίξαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο και προκριθήκαμε δεν έβαλα τον Γιάννη Καλιτζάκη που για μένα ήταν ο καλύτερός μου αμυντικός κα το καλύτερο παιδί και χρησιμοποίησα τον Χατζηαθανασίου που ταίριαζε στα μέτρα του Κόβατς. Και αυτό μέτρησε πολύ θετικά και πήραμε την πρόκριση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο εκάστοτε προπονητής με έναν δύο παίκτες.

Δεν είναι δυνατόν όμως ο Παναθηναϊκός ο οποίος ξεκίνησε την φετινή χρονιά με παιχνίδια υψηλού κινδύνου, να παίζει με την ΑΕΚ με κεντρικούς αμυντικούς τον Βύντρα και τον Σαριέγκι και χθες να παίζει με τον Γκούμα και τον Σιμάο. Αυτά δεν ταιριάζουν στο στυλ μιας μεγάλης ομάδας και νομίζω από την χρησιμοποίηση αυτή των παικτών λείπει η ομοιογένεια, λείπει η εμπιστοσύνη, λείπει η σταθερότητα και κάθε παίκτης αναζητεί τον παρτενέρ του μέσα στο γήπεδο. Αν δούμε το χθεσινό παιχνίδι σε σύγκριση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα δούμε τεράστιες αλλαγές.

Δεν αναφέρω το παιχνίδι με τον Πανθρακικό γιατί εκεί μπορεί ο προπονητής να κάνει τεράστιες αλλαγές μιας και δεν είναι υψηλού κινδύνου. Αυτή την στιγμή επειγόντως για μένα επιβάλλεται ο Παναθηναϊκός να βρει έναν βασικό κορμό ενδεκάδας. Η θεωρία λέει, και αυτό το έχουν διδάξει μεγάλοι προπονητές, ότι αν δεν βρεις τον βασικό κορμό στην περίοδο της προετοιμασίας δεν θα έχεις καλή χρονιά. Είναι βασική αρχή την οποία πιστεύω και την οποία εφήρμοζα όλα τα χρόνια της προπονητικής μου καριέρας. Εκεί εντοπίζω το γεγονός.

Για τον Τεν Κάτε: "Τον εκτιμώ τον Τεν Κάτε, δεν τον κατηγορώ μ' αυτό. Ένας προπονητής δουλεύει με τους παίκτες που έχει. Δεν θα ανατρέξω στην δική μου θητεία την τρίτη ποιους παίκτες είχα και πως παίξαμε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα πω ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τους παίκτες που έχει. Από την άλλη πλευρά η περίοδος προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια σου δίνουν την δυνατότητα να βρεις τις σωστές λύσεις, ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κάνεις δέκα δώδεκα φιλικά. Εγώ στα έξι πρώτα χρησιμοποιούσα όλους τους παίκτες και στα επόμενα παίκτες που θα έπαιζαν στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να προβληματίζεται σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου στο επίπεδο αυτό σε παιχνίδια με την Ίντερ και την ΑΕΚ. Όταν προβληματίζεσαι σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να πας καλά. Είναι νόμος απαράβατος".

Για τα χρήματα που δαπανήθηκαν: "Εγώ σαν προπονητής δεν θα μπω σε αυτή την λογική. Είναι μια διαχείριση την οποία κάνει η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή. Είναι γεγονός βέβαια και πρέπει να το δεχτούμε ότι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη με ομάδες τύπου Ίντερ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και είναι γεγονός ότι οι μεγάλοι παίκτες προτιμούν τις πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης με μπάτζετ πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια προσπάθεια, ενίσχυσε το υλικό του και ίσως για πρώτη φορά δόθηκαν τόσα πολλά λεφτά στην αγορά. Από και και πέρα το υλικό αυτό θα το διαχειριστεί ο προπονητής, αυτός ξέρει αν είναι ικανοί αυτοί οι παίκτες που πήρε, τι μπορούν να αποδώσουν και μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το γεγονός ότι έχασε χθες από την Ίντερ, γιατί είναι μία άλλη ομάδα, ο Μοράτι έχει ξοδέψει τα μαλλιά της κεφαλής του και δεν μπόρεσε ούτε πρωτάθλημα να πάρει και το πήρε στα χαρτιά και δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά συμβαίνουν. Την διαχείριση του υλικού θα την κάνει ο προπονητής. Εάν είναι ικανοποιημένος ή όχι αυτός θα το πει. Εγώ βλέπω από μακριά ότι ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι. Εκτιμώ και κάνω κρίση πάνω σε τεχνικά θέματα, δεν θέλω να μπαίνω σε οικονομικά θέματα και στο αν είναι καλοί αυτοί που ήρθαν ή θα μπορούσαν να έρθουν καλύτεροι".

Για το ροτέισον: "Το έχουμε παρατραβήξει με αυτό ροτέισον και ροτέισον κάνει κανείς όταν η ομάδα είναι κουρασμένη προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή στον δεύτερο γύρο. Δεν μπορείς να το κάνεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αυτό είναι ακατανόητο. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής την περίοδο της προετοιμασίας δεν εκτίμησε σωστά τις ικανότητες των παικτών του και ψάχνεται. Άρα δεν έκανε καλή προετοιμασία. Αυτό λέει η λογική. Δεν υπάρχει ροτέισον την δεύτερη και την τρίτη αγωνιστική.

Υπάρχουν αλλαγές μία δύο συγκεκριμένες που θέλεις να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο και υπάρχουν και αλλαγές λόγω τραυματισμών κα τίποτα άλλο. Όταν βλέπουμε στην Αγγλία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίζει εβδομήντα παιχνίδια τον χρόνο με σταθερό σχήμα δεν μπορείς εσύ να ξεκινάς ένα πρωτάθλημα και να ψάχνεσαι. Αυτό είναι λάθος. Ο Παναθηναϊκός ήξερε πότε θα ξεκινήσει και τι θα αντιμετωπίσει. Δεν έπεσε ξαφνικά μέσα στο γήπεδο".

Για το ματς με την Ανόρθωση: "Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα την κερδίσει την Ανόρθωση και μέσα στην Κύπρο και μέσα στην Αθήνα. Είδα χθες το παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης και είδα ότι από επιπολαιότητα δεν κέρδισε η Βέρντερ. Είχε φάσεις πάρα πολλές, που θα μπορούσε να πετύχει και ένα και δύο γκολ. Δεν το κατάφερε, ίσως υποτίμησε τον αντίπαλο.

Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να κερδίσει την Ανόρθωση και να διεκδικήσει με αξιώσεις την δεύτερη θέση, γιατί την πρώτη θέση κακά τα ψέμματα θα την πάρει η Ίντερ. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Βέρντερ που είναι μια ομάδα επιπόλαιη, παίζει φουλ επίθεση, αν είναι στην μέρα της μπορεί να σου βάλει πολλά γκολ, αλλά παρουσιάζει κενά στην αμυντική γραμμή και ο Παναθηναϊκός νομίζω είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει. Άλλωστε το αποτέλεσμα που έφερε η Βέρντερ Βρέμης με την Ανόρθωση θα μετρήσει πάρα πολύ στην συνέχεια της διοργάνωσης".






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ