ΤΕΝΙΣ

Cincinnati Open: Στον τελικό ο Ρούμπλεφ με απίθανη ανατροπή

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Μονφίς © 2021 AARON DOSTER/AP IMAGES

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε 2-1 σετ με ανατροπή του Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Cincinnati Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Western & Southern Open στο Σινσινάτι. Στον σπουδαίο ρωσικό εμφύλιο με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο 23χρονος, Νο7 τενίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, γύρισε από set πίσω και… ξέρανε το Νο1 του ταμπλό, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο Masters τελικό του μέσα στο 2021.

Μετά από δυο ώρες και 16 λεπτά μονομαχίας, ο Ρούμπλεφ επικράτησε 2-6, 6-3, 6-3 και άφησε εκτός συνέχειας τον καλό του φίλο, παίρνοντας εκδίκηση για τις πέντε ήττες που μετρούσε σε ισάριθμους μεταξύ τους αγώνες.

Ο Ρώσος έσπασε το ρόδι με εντυπωσιακό τρόπο και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Σινσινάτι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Αν μάλιστα, επικρατήσει ο Έλληνας πρωταθλητής, τότε στο Σινσινάτι θα έχουμε rematch του τελικού από το Monte Carlo Masters, πριν λίγους μήνες. Εκεί, όπου ο Στέφανος κατέκτησε τον παρθενικό Masters τίτλο της καριέρας του.

Τι κι αν ο Μεντβέντεφ μετρούσε οκτώ σερί νίκες στο Tour, ενώ από την αρχή της εβδομάδας δεν είχε χάσει καν set στο Σινσινάτι ;

Ο Ρούμπλεφ έπαιξε το καλύτερό του τένις μετά την απώλεια του εναρκτήριου κομματιού του ημιτελικού και εκμεταλλευόμενος τη νευρικότητα του συμπατριώτη του, έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Εκεί που φαινόταν άτρωτος ο Μεντβέντεφ, ξεκίνησε να χάνει την υπομονή του στο παιχνίδι, με τον Ρούμπλεφ να ανεβάζει τον ρυθμό του και να δικαιώνεται στο τέλος, παίρνοντας την πρόκριση με ανατροπή.

Ο Νο4 του ταμπλό, κέρδισε 24/46 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του Μεντβέντεφ, αναγκάζοντάς τον να δεχθεί τέσσερα breaks. Με 4/10 ευκαιρίες για break ολοκλήρωσε τη μάχη ο Ρούμπλεφ, που κράτησε ανέπαφο το σερβίς του και στα δυο sets που κέρδισε.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ