ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε ο Στέφανος στο τάι μπρέικ του 3ου σετ, ξόδεψε την ευκαιρία για την ανατροπή - πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Όπεν στο Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Όπεν στο Σινσινάτι AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιήσε μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά λύγισε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο tie break του τρίτου σετ 2-1 (6-4, 3-6, 7-6), ο οποίος "τσέκαρε" το εισιτήριο για τον τελικό του Cincinnati Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τον ημιτελικό του Cincinnati Open, με τον Έλληνα τενίστα να γνωρίζει την ήττα με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) και να προκρίνεται στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νίκησε τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό με 2-1 σετ.

Οι δύο αθλητές διατήρησαν το σερβίς τους στα τέσσερα πρώτα games (2-2), σημειώνοντας από τρεις άσσους ο καθένας, με τον Ζβέρεφ να κάνει το break στο πέμπτο game και να παίρνει το προβάδισμα.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο, έκανε το 4-2 με άνεση, με τον Τσιτσιπά να απαντάει στο έβδομο game, το οποίο κατέκτησε, δίχως να δεχτεί πόντο.


Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς του δίχως να πετύχουν κάποιο break, με τον Ζβέρεφ να κατακτά το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Γερμανός τενίστας έκανε το break με το "καλημέρα", κατακτώντας το πρώτο game. Ο Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το break στο δεύτερο game, ωστόσο ο Ζβέρεφ του έσπασε τρία break points και στη συνέχεια έκανε το 2-0.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε με άνεση αρχικά σε 2-1 και στη συνέχεια πέτυχε αυτό που δεν πέτυχε στο δεύτερο game, καθώς έκανε το break στο σερβίς του Ζβέρεφ και ισοφάρισε σε 2-2, βγάζοντας ορισμένες όμορφες φάσεις.

Μάλιστα ο Έλληνας τενίστας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όχι μόνο διατήρησε το σερβίς του (3-2), αλλά έκανε και δεύτερο break στο σερβίς του Ζβέρεφ (4-2), εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Γερμανού τενίστα, ο οποίος δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη του πρώτου σετ.

Ο Ζβέρεφ έκανε το 5-3 χώρις να σημείωσε πόντο ο Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να καθαρίζει το δεύτερο σετ στο ένατο game, κάνοντας το 6-3.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες διατήρησαν τα σερβίς του στα πρώτα δύο games (1-1), με τον Τσιτσιπά να κάνει το break, καθώς διάβασε το σερβίς του Ζβέρεφ και αναγκάζοντάς τον σε αβίαστα λάθη.

Μάλιστα ο 23χρονος αθλητής συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και όχι μόνο σφράγισε το break του, κάνοντας το 3-1, αλλά πέτυχε και δεύτερο break στο σερβίς του Ζβέρεφ, κάνοντας το 4-1.

Ο Ζβέρεφ πάλεψε μέχρι τέλους το παιχνίδι, καθώς έκανε το break στο σερβίς του Τσιτσιπά, κάνοντας το 4-2. Μάλιστα διατήρησε το σερβίς του στο επόμενο game, κάνοντας το 4-3, αν και δεν αισθανόταν καλά, λέγοντας στον γιατρό του ότι έχει τάση για εμετό.

Ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερί του Ζβέρεφ στο σερβίς του, κάνοντας το 5-3, ωστόσο ο Ζβέρεφ έκανε νέο break στο σερβίς του Τσιτσιπά και ισοφάρισε σε 5-5. Ο νο5 της παγκόσμιας κατάταξης διατήρησε το σερβίς του στο 11ο game, κάνοντας το 6-5. Ο Τσιτσιπάς έφερε το παιχνίδι στα ίσια (6-6) και το οδήγησε στο tie break.

Εκεί ο Ζβέρεφ έδειξε ότι ήταν πιο ψύχραιμος από τον Τσιτσιπά. Οι δυο τους πήγαιναν χέρι - χέρι στους πρώτους έξι πόντους (3-3), ωστόσο ο Γερμανός επικράτησε στο τέλος με 7-4 και πήρε την πρόκριση στον τελικό.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ