ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Χρυσοχοϊδης: "Μένω μέχρι να πεθάνω"

Χρυσοχοϊδης: "Μένω μέχρι να πεθάνω"
INTIME SPORTS

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι μεγαλομέτοχοι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διαγόρας Δημήτρης Λερογιάννης που κατέθεσε γραπτώς την παραίτηση του η οποία δεν έγινε δεκτή

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον Διαγόρα μίλησαν οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Λερογιάννης πριν από την συνέντευξη Τύπου κατέθεσε γραπτώς την παραίτηση του, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα, κ. Χρυσοχοϊδης είπε: " Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα όσον αφορά πρώτα απ όλα την παρουσία μας. Όταν ένα βαπόρι βρίσκεται σε κίνδυνο οι πρώτοι που φεύγουν είναι τα ποντίκια. Εμείς δεν ήμασταν κι ούτε είμαστε ποντίκια αλλά ούτε και πρόκειται να γίνουμε.

Στην ομάδα ήρθα στρατιώτης, μπορεί να έγινα στρατηγός, αλλά δεν έχει σημασία για μένα, θα υπηρετήσω την ομάδα μου και πάλι από την θέση του στρατιώτη. Τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει κατ αρχήν ότι, ο Διαγόρας δεν πουλιέται αλλά χαρίζεται σε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα, να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε στην ομάδα όσο υπάρχει Διαγόρας. Και θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν άνθρωποι για να τον στηρίζουν. Και στις δύσκολες αλλά και στις καλές στιγμές. Τώρα που έχουμε κακές στιγμές ο Διαγόρας μας χρειάζεται ακόμα περισσότερο.

Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όσους θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την ομάδα. Και όσοι θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την ομάδα δεν βάζουν όρους. Όρους δεν έβαλα ούτε εγώ, Βρεθήκαμε μια μέρα με τον Βασίλη Μητσοστέργιο και μου είπε δεν μπορώ άλλο. Γέρασα. Δικαιολογημένο.

Κατηγορηθήκαμε επίσης πάλι εκ των έσω της οικογένειας ότι χαρίσαμε παιχνίδια σε άλλες ομάδες. Αυτό το έχει αναλάβει η αθλητική δικαιοσύνη και η μόνη ομάδα που δεν κλήθηκε από τον εισαγγελέα είμαστε εμείς. Αυτά ανήκουν σε άλλους. Οι μεθοδεύσεις ανήκουν σε άλλους. Και οι παγίδες που στήνονται σε ανθρώπους του Διαγόρα, πάλι ανήκουν σε άλλους.

Τελειώνοντας από την δική μου την θέση, επαναλαμβάνω ότι από τον Διαγόρα προσωπικά εγώ – δεν δεσμεύω τον κ. Καμπούρη ούτε τον κ. Λερογιάννη- δεν θα φύγω από τον Διαγόρα μέχρι να πεθάνω. Αυτό σημαίνει πώς εγώ θα είμαι μέσα κι όποιος θέλει ας έρθει να βοηθήσει. Αλλά θα 'μαι μέσα… Είτε ως αφεντικό όπως μερικοί με αποκαλούν είτε ως απλός στρατιώτης".

Το οικονομικό θέμα

Για τα οικονομικά προβλήματα είπε: " Όλοι γνωρίζουν πώς υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Απόρροια των οικονομικών προβλημάτων δεν είναι πώς έχω εγώ προσωπικά προβλήματα ή ο κ. Καμπούρης είτε τα μέλη του Δ.Σ. Τα έχει η χώρα ολόκληρη και η ρευστότητα έχει φτάσει στο ναδίρ.

Σας διαβεβαιώνω πώς το οικονομικό πρόβλημα του Διαγόρα είναι σαφέστατα χαμηλότερο από τον μέσο όρο των οικονομικών προβλημάτων άλλων ομάδων. Δεν θα πω πόσο έχουμε πληρώσει τούς παίκτες μας σε σχέση με άλλες ομάδες. Προσπαθούμε ιδίοις δυναμοις και από την Πολιτεία αλλά και από χορηγούς να βρεθούν κάποια ποσά .Άλλοι ανταποκρίνονται άλλοι δεν ανταποκρίνονται καθόλου".

Για τα πανώ: " Οι φίλαθλοι θέλησαν να το παίξουν παράγοντες. Με γεια τους και χαρά τους. Όμως η οργάνωση μιας ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Το να κάνεις κριτική καλόπιστη σαφέστατα είναι αποδεκτή. Του είδους αυτή η κριτική εμένα δεν με ακουμπάει και δεν πρέπει να ακουμπάει και σάς.

Δεν μπορώ να καταλάβω την συγκεκριμένη αντίδραση. Θα ήταν και μεγάλο ψέμα αν έλεγα πώς με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτή η αντίδραση. Θα ήταν ψέμα. Με ενοχλεί όμως πολύ αυτή η αντίδραση. Στον Διαγόρα δεν έχουν επαναληφθεί παρόμοια γεγονότα. Στον Διαγόρα είμαστε οικογένεια. Το πρόβλημα λύνεται μέσα στο σπίτι μας. Δεν βγαίνουμε στους δρόμους. Είμαστε ειδικής συνταγής ομάδα".

Για το μπάτζετ: " Το μπάτζετ του 2010 όπως είχε προγραμματισθεί ήταν 40% μικρότερο από το μπάτζετ του 2009. Αυτό που φτιάξαμε είχαμε υπολογίσει χρήματα τα οποία θα βρίσκαμε από την τοπική αγορά αλλά και από χορηγούς που βρίσκοντας εκτός Ρόδου.

Το μόνο που τρέχει είναι η παρούσα ποδοσφαιρική περίοδος. Εν μέρει έχει πληρωθεί ένα αρκετά σεβαστό ποσό και πιστεύουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα με κάποιες κινήσεις να καλύψουμε και αυτή την χρονική περίοδο".

Για τα πλέι οφ: " Αυτό είναι ένα θέμα δεν μπορείς να μπεις στα πλέη οφ. Δυστυχώς εμείς μέχρι σήμερα ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις πώς θα πάρουμε γύρω στις 150.000 Ευρώ μέσα στον Φεβρουάριο δεν τα πήραμε! Τα παλεύαμε γιατί πληρώσαμε το παράβολο για ναχουμε δικαίωμα να συμπληρώσουμε τον φάκελο.

Αφού δεν τα πήραμε σαφέστατα δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε τον φάκελο όπως πρέπει. Άσχετα φυσικά ότι ο φάκελος εκτός των οικονομικών έχει και τα τεχνικά θέματα. Πχ. αν είναι κατάλληλο το γήπεδο να χρησιμοποιηθεί στην Σούπερ Λίγκα.

Δεν έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες αλλά το βλέπω προσωπικά αδύνατο να συμπληρωθεί ο φάκελος όπως πρέπει. Και δεν θα 'μαστε η μόνη ομάδα που δεν θα συμπληρώσει τον φάκελο της".

Για τα στημένα ματς της ΟΥΕΦΑ: " Ο λόγος που βρίσκονται όλες οι ομάδες δίκαια ή άδικα σε αυτήν την συγκεκριμένη λίστα είναι από ένα παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ ο οποίος είναι υπεύθυνος γι' αυτά τα θέματα να παρατηρεί, τον τρόπο με τον οποίο κινείται κάθε παιχνίδι στο Στοίχημα είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Εάν παρατηρηθεί δυσμορφία ή δυσαναλογία των στοιχημάτων τότε ο συγκεκριμένος κύριος κατατάσσει τα συγκεκριμένα παιχνίδια στα ύποπτα. Η λίστα η συγκεκριμένη έχει πάει και στην ΕΠΟ αλλά και στον αθλητικό δικαστή.

Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχει ενημερωθεί για τίποτα και από κανένα ο Διαγόρας από πέρυσι. Η λίστα έχει ανανεωθεί κι έχουν προστεθεί κι άλλα παιχνίδια αλλά δεν μας έχει καλέσει κανείς για να δώσουμε εξηγήσεις η να καταθέσουμε. Για τον Διαγόρα εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει τίποτα το ύποπτο".

Επίσης, ο Διαγόρας όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη για τον λόγο αυτό, ενώ πρόσθεσε πώς δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του προέδρου Δημήτρη Λερογιάννη.

Τέλος, για την σχέσεις της ομάδας με τον Δήμο Ροδίων τόνισε: " Από το 2004 μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει ένα Ευρω! Οποτε είναι παραμονές εκλογών γεμίζουν τα ταμεία μας με λόγια".

Η παραίτηση του Λερογιάννη

Πριν από την συνέντευξη Τύπου του Κώστα Χρυσοχοϊδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διαγόρας μοίρασε επιστολή παραίτησης στους εκπρόσωπους του Τύπου, ο Δημήτρης Λερογιάννης.

Στα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Διαγόρας Κώστα Χρυσοχοϊδη ήταν ξεκάθαρο πώς δεν έγινε δεκτή και ο κ. Λερογιάννης συνεχίζει στην προεδρία της ομάδας.

Η αποστολή για το ματς της Κυριακής

Μέσα σε όλα αυτά, ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία του Διαγόρα για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Καλλιθέα. Ο Πέτρος Ρουτζιέρης θα έχει και πάλι προβλήματα, καθώς στην αποστολή πήρε μόλις δεκαέξι ποδοσφαιριστές.

Αυτοί είναι οι: Ρέγιες, Ταραχούλσκι, Ζλάτκοβιτς, Σκόνδρας, Γεωργίου, Μαριεττακης, Πεταυράκης, Πλάτανος, Πουλόπουλος, Προβατίδης, Σαλαμαστράκης, Ταμπάσης, Φράγκος, Χατζόπουλος, Χειμωνέττος και Χριστοφιλέας.

TAGS ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ