ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χριστοδουλόπουλος: "Δείξαμε στο γήπεδο ότι μπορούμε το πρωτάθλημα"

Χριστοδουλόπουλος: "Δείξαμε στο γήπεδο ότι μπορούμε το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Αισιόδοξος για τον τίτλο εμφανίστηκε ο MVP του αγώνα με την Ξάνθη, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Οι δηλώσεις των Πετρόπουλου, Σιμάο, Κλέιτον, Μαρίνου, Σαριέγκι και Καρνέζη.

Αρχικά, ο Χριστοδουλόπουλος σχολίασε ότι δεν χρεώθηκε το πρώτο γκολ: "Δεν έχει σημασία ποιος έβαλε το γκολ, αλλά ότι μπήκε. Καλά έκανε ο Τοτσέ, γιατί μπορούσε να προλάβει ο αμυντικός. Δεν θέλω να κάνω τις κλασικές δηλώσεις ότι ευχαριστώ τον ένα και τον άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί με αγαπάει και τον αγαπώ. Με στήριξε σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου και εμένα η ζωή μου είναι η μπάλα. Και αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους και το τιμ της ομάδας, γιατί με βοήθησαν".

Κατόπιν, τόνισε για τον έντονο πανηγυρισμό του: "Το ξέσπασμα μου δεν είχε συγκεκριμένο λόγο. Ήταν γενικό, γιατί κυνηγήσαμε το γκολ και είχαμε ένταση" και συμπλήρωσε: "Εγώ και η οικογένεια μου ξέρουμε πόσο δύσκολες μέρες πέρασα. Ειδικότερα η αρραβωνιαστικιά με στήριξε πάρα πολύ. Εγώ νιώθω έτοιμος, νιώθω καλά και πίστευα ότι θα βοηθήσω. Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας. Κάτι που δεν έγινε στη Λιβαδειά. Κάθε μέρα αισθάνομαι και πιο δυνατός".

Ακολούθως, παραδέχτηκε ότι το Τριφύλλι βρήκε δυσκολίες: "Δεν βρήκαμε διαδρόμους, η Ξάνθη είναι καλή ομάδα και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Πάντως την περίμενα πιο ανοιχτή και από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλοί στο δεύτερο μέρος. Κάναμε φάσεις, σκοράραμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

Κατόπιν, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί: "Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύο μήνες φωτιά. Έχουμε δύο ματς στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, έχουμε τα τρία ντέρμπι. Αν τα βγάλουμε και είμαστε στην πρώτη θέση, θα είμαστε καλά. Δείξαμε στο γήπεδο ότι μπορούμε. Ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο, γιατί η μέρα είναι ιδιαίτερη. Ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα. Όμως όσοι ήρθαν, μας βοήθησαν και θα χρειαστούμε τη στήριξη τους, εντός και εκτός έδρας".

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί: "Έχουμε απουσίες και σιγά-σιγά, τα παιδιά θα γυρίσουν και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε την ομάδα. Τα διοικητικά προβλήματα είναι μεγάλα, αλλά έχουμε τη διοίκηση δίπλα μας. Μας λέει την αλήθεια και όταν συμβαίνει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Κοιτάμε τη δουλειά μας".

Κλείνοντας, έδειξε ότι περιμένει μία κλήση στην Εθνική ομάδα: "Φυσικά και περιμένω. Πιστεύω ότι άμα συνεχίσω έτσι, κάτι μπορεί να γίνει".

Πετρόπουλος: "Το χρειαζόμαστε πολύ αυτό το πρωτάθλημα"

" Πάνω από όλα η ομάδα. Θέλω να αφιερώσουμε στον κόσμο τη νίκη. Δεν ήμασταν τόσο κακοί. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε λίγο πιο δυναμικοί κι έτσι στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστήκαμε να πιέσουμε. Τελικά αυτό το κάναμε, μας βγήκαν οι φάσεις και βάλαμε τρία γκολ

Σε αυτά τα ματς, το ξέρουμε όλοι ότι οι αντίπαλοι έρχονται εδώ και προσέχουν πολύ την άμυνα τους. Μετά το 60ο λεπτό βρήκαμε χώρους και πιέσαμε την Ξάνθη. Η αλήθεια είναι ότι ανοιχτήκαμε και θα μπορούσαμε να έχουμε δεχτεί γκολ. Φανήκαμε, όμως, τυχεροί. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες, πρέπει πάντα να νικάς.

Δεν έπρεπε να χάσουμε στον Λεβαδειακό. Έπρεπε να πάρουμε έστω κι ένα βαθμό, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ στημένη φάση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το πήραμε το μάθημα μας. Όπως έιπε και ο προπονητής μας προσπαθήσαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλά.

Όλοι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω να διατηρήσουμε το προβάδισμα που έχουμε μέχρι το τέλος.

Κάθε ματς είναι πολύ δύσκολο. Ματώνουμε για να νικήσουμε. Το χρειαζόμαστε πολύ αυτό το πρωτάθλημα , αν όλα πάνε καλά θα το σηκώσουμε . Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα επόμενα ματς. Δεν κοιτάμε μόνο τα ντέρμπι, αλλα όλα τα ματς. Όπως αυτό που έρχεται με τον Εργοτέλη.

Το γκολ δεν ξεχνιέται. Όταν δουλεύεις στις προπονήσεις αυτό βγαίνει στο παιχνίδι. Αν αγωνίζεται και είσαι μέλος της ομάδας θα έρθει και το γκολ και η ασίστ. Όταν παίζεις πολύ, βρίσκεις ρυθμό. Αυτό χρειάζεται ο επιθετικός. "

Δηλώσεις Σαριέγκι, Σιμάο, Κλέιτον, Μαρίνου

Σαριέγκι: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική νίκη. Όλα τα ματς που ακολουθούν θα είναι το ίδιο δύσκολα. Πρέπει να παλέψουμε για να παίρνουμε τα τρίποντα σε όλες τις έδρες, ακόμα και στην δική μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό."

Ερωτηθείς για την αδυναμία της ομάδας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ο Βάσκος αμυντικός απάντησε: "Ειλικρινά δεν ξέρω τι φταίει. Θα ήθελα να βάζουμε γκολ από το πρώτο ημίχρονο για να είναι πιο απλά τα πράγματα στην συνέχεια. Η Ξάνθη ήταν πιο δυνατή στην αρχή του αγώνα και δεν βρήκαμε τον τρόπο για να πετύχουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς τα καταφέραμε στην επανάληψη και πήραμε μια σημαντική νίκη".

Τέλος, σχετικά με το επόμενο ματς κόντρα στον Εργοτέλη, τόνισε: "Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είμαστε δυνατοί στην έδρας μας και πρέπει να είμαστε το ίδιο δυνατοί και εκτός. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε στην Κρήτη".

Σιμάο: "Ξεκινήσαμε καλά άλλα δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, σκοράραμε και πήραμε τη νίκη. Όταν παίζουμε εντός έδρας πρέπει να σκοράρουμε νωρίς για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Αγχωθήκαμε λίγο αλλά τα καταφέραμε στο τέλος. Πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Κλέιτον: "Ήταν δύσκολο το ματς. Όταν σκοράρουμε νωρίς γίνονται πιο εύκολα τα πράγματα. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς με τον Εργοτέλη, ώστε να το κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, οι αντίπαλοι κλείστηκαν πίσω και μας δυσκόλεψαν. Όταν σκοράραμε στο δεύτερο ημίχρονο, όλα τελείωσαν."

Σχετικά για τις απουσίες, ο Βραζιλιάνος σχολίασε: "Σήμερα σκόραραν 3 παίκτες που μπήκαν αλλαγή και αυτό δείχνει ότι έχουμε πολλές λύσεις και όποιος παίζει κάνει καλά την δουλειά του."

Μαρίνος: "Αν δεν κάνουμε νωρίς το γκολ, όλα τα παιχνίδια γίνονται δύσκολα και γεμίζουμε με άγχος. Δείξαμε πάθος και παλέψαμε για τη νίκη που ήταν σημαντική καθώς πριν το ματς ήμασταν δεύτεροι. Εχουμε το απόλυτο στο ΟΑΚΑ, 10/10 και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για τον τίτλο. Μακάρι να το συνεχίσουμε αυτό. Ελπίζω να πάμε στα ντέρμπι με τη διαφορά που έχουμε τώρα ή ακόμα μεγαλύτερη."

Καρνέζης: "Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα και δυσκολευτήκαμε σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Είχαμε καλή αντίδραση μετά τη Λιβαδειά. Όλα τα παιδιά είχαν θέληση και πάθος και πήραμε μια σημαντική νίκη" σχολίασε αρχικά.

Έπειτα, ο Καρνέζης αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη: "Ελπίζω να κερδίσουμε, να έχουν γυρίσει και τα παιδιά που έλειπαν σήμερα για να πάμε ακόμα καλύτερα. Ελπίζω αποψινή νίκη να είναι αρχή για ακόμα καλύτερη πορεία".

Καταλήγοντας, τόνισε ότι υπάρχει βάθος στον πάγκο: "Όσοι είναι στην ομάδα, δεν είναι τυχαία. Δουλεύουν όλοι κι όταν παίρνουν τις ευκαιρίες, κοιτάζουν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ