ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Χρεοκοπεί ο χορηγός των "διαβόλων";

Χρεοκοπεί ο χορηγός των "διαβόλων";
Γιουνάιτεντ-φανέλα

Οι "κόκκινοι διάβολοι" κινδυνεύουν να χάσουν 56,5 εκ.λίρες (!) λόγω οικονομικής κρίσης του χορηγού τους

Αιτία; Ο φόβος ότι η κατάρρευση του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου θα επιφέρει ευρύτατο πλήγμα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οδήγησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην απόφαση να παρέμβει για να αποτρέψει την πτώχευσή της, με την μετοχή πάντως της AIG να έχει κάνει... βουτιά αυτή την εβδομάδα της τάξης των 45%.
Το διετές δάνειο από τη Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) θα βοηθήσει την AIG να εκπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της ενώ οι υψηλοί τόκοι που καλείται να καταβάλει (επιτόκιο 19,9%) της δίνουν κίνητρο να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα πώλησης στοιχείων ενεργητικού της για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειο.

Το θέμα όμως είναι ότι λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας της Γουέστ Χαμ με την XL Leisure Group για διαφήμιση χορηγού στη φανέλα, εξαιτίας της χρεοκοπίας της εταιρίας ταξιδίων, πολλοί ανησυχούν πως το ίδιο ενδέχεται να γίνει και στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ, από τη στιγμή δε που ο σύλλογος απολάμβανε από το 2006 και μετά ένα ηγεμονικό συμβόλαιο για τα τωρινά παγκόσμια δεδομένα.

Από την πλευρά της πάντως η AIG δεν φαίνεται διατεθειμένη να έχει την τύχη της XL Leisure Group, με τους ανθρώπους να βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση συνεργασιών προκειμένου να αποφευχθεί το ανεπιθύμητο "κραχ".

"Πολλές συναντήσεις λαμβάνουν χώρα. Κοιτάμε πολλές επιλογές και μιλάμε με πολλές πλευρές. Κάνουμε αξιολόγηση των δεδομένων και κοιτάμε για λύσεις προκειμένου η AIG να είναι ανταγωνιστική και στο μέλλον", τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Νίκολας Άσοου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασφαλιστικός όμιλος ιδρύθηκε πριν από 89 χρόνια στη Σαγκάη και απασχολεί 116.000 εργαζομένους παγκοσμίως, δραστηριοποιούμενος σε περισσότερες από 100 χώρες.









TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ