ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Καταλαβαίνω την ανησυχία του Μελισσανίδη"

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε στιγμιότυπο από το Βόλος - ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας
Ο Μανόλο Χιμένεθ σε στιγμιότυπο από το Βόλος - ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη "NOVA" αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή. (VIDEO)

O Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, τους τραυματισμούς, τη συνάντηση με τον Μελισσανίδη, τους παίκτες της ακαδημίας, αλλά και το ματς με τον Απόλλωνα.

"Μετά από μια νίκη τα πράγματα είναι καλά, μετά από μία ήττα όχι τόσο καλά. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι το σύνηθες. Μπορέσαμε πήραμε την πρόκριση χάρη στα τέσσερα γκολ που είχαμε βάλει στο ΟΑΚΑ παρότι δεν παίξαμε καλά, αλλά πήραμε την πρόκριση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάθε ματς είναι ένας εντελώς διαφορετικός στόχος και ελπίζω να επανέλθουν όλοι οι παίκτες μας για να είμαστε πιο δυνατοί".

Για το τι τον προβλημάτισε από το ματς στο Βόλο: "

Δεν εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει, τα οποία θέλαμε να κάνουμε στο γήπεδο, αυτό ήταν κάτι που μας απασχόλησε. Ο Βόλος επιβλήθηκε λόγω μεγαλύτερης έντασης που έβαλε και παρόλο που είχαμε τέσσερις μέσους στην αρχική ενδεκάδα δεν ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ο Βόλος επέλεξε ένα παιχνίδι με απευθείας μπάλες και εμείς δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό".

Για τις 14 συνεχείς προκρίσεις σε νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης τόνισε:

"Δεν τη γνώριζα αυτή την παράδοση. Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να κερδίζει το Κύπελλο. Το έχω κάνει και με την Σεβίλλη, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα σε διπλά ματς και σηκώσαμε το Κύπελλο.Από τότε που έχω φύγει από τη Σεβίλη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη Μπαρτσελόνα σε διπλά παιχνίδια και εύχομαι να καταφέρει να σπάσει αυτή την παράδοση.

Αλλά πραγματικά τα παιχνίδια αυτά είναι δύσκολα, γιατί πρέπει η ομάδα να παίξει σε παιχνίδια ενδιάμεσα στην εβδομάδα, να σκεφτείς αν θα αφήσεις παίκτες εκτός, αν θα τους χρησιμοποιήσεις. Για παράδειγμα αφήνω τον Τάνκοβιτς στον πάγκο γιατί τον ήθελα για το ματς της Δευτέρας και τραυματίστηκε στην προπόνηση. Είναι αλήθεια πως είναι περίπλοκα όλα αυτά τα παιχνίδια στη σειρά. Είναι μια δύσκολη χρονιά. Έχει υπάρξει το θέμα με τον Covid, με την προετοιμασία αλλά πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά το εξαιρετικό ματς στο ΟΑΚΑ".

Για τη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

"Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε γενικά με τον πρόεδρο. Είναι σπάνιο να μην βρισκόμαστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ανεξαρτήτως το που και όταν δεν μπορούμε να βρεθούμε έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία. Υπάρχει ένα κλίμα πάντα σε φιλικό επίπεδο. Υπάρχει συμμετοχή και από τους δύο όταν συζητάμε. Καταλαβαίνω την ανησυχία του προέδρου και μου φαίνεται θετική η ανησυχία του για την ομάδα.

Η μεγάλη ανησυχία είναι για το αν θα έχουμε παίκτες για τα playoffs. Το ίδιο ανησυχεί και εμένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε δυνατή προπόνηση γιατί η ομάδα είναι σε υψηλά επίπεδα φορτίων. Για αυτή την αποστολή με τον Απόλλωνα δεν φτάνουμε τους 20 παίκτες και μέσα είναι όλοι οι νεαροί. Και εγώ είμαι περήφανος για όλους τους ποδοσφαιριστές που δουλεύουν αυτόν τον κουραστικό μήνα, παρά την έλλειψη εμπειρίας, παλεύουν και μάχονται σαν πρωταθλητές".

Για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα η ΑΕΚ:

"Παρ' όλες τις απουσίες η ομάδα έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό, που η ομάδα ήταν καλή στην κατοχή μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Κόντρα στον Αστέρα χάναμε 2-0 και γυρίσαμε το παιχνίδι, οπότε η απόδοση της ομάδας ήταν καλή. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον ΟΦΗ, τον Άρη εκτός έδρας η ομάδα έπαιξε κοντά σε αυτό που θέλω να βλέπω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και είναι σε καλή φυσική κατάσταση μπορούμε να δώσουμε τη μάχη".

Για τα νέα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα:

"Είναι κάτι που έχουμε σχεδιάσει μαζί με τον Κονέ. Αυτό που δεν έχεις πρέπει να το ψάχνεις στο σπίτι σου, σε αυτούς που έχεις στη διάθεση σου. Και αυτό που θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια, είναι ότι δεν έχουμε εδώ, να το ψάξουμε έξω και να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά".

Για το ματς με τον Απόλλωνα:

"Ο Απόλλων είναι μια δυνατή ομάδα, σκληρή, όχι βίαιη. Δεν θα είναι ένα εύκολο ματς και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με τη σωστή συγκέντρωση και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού".

Για το αν θα ξεκουράσει παίκτες:

"Νομίζω ότι είναι ένα πρόβλημα που έχουμε. Φτάνουμε σε κάποια παιχνίδια με κουρασμένους παίκτες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που σκέφτομαι να τους ξεκουράσω αλλά οι ίδιοι θα μας δώσουν να καταλάβουμε πως είναι. Αν δώσουμε ανάσες σε 2-3 ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίξουν στη θέση τους παιδιά από την ακαδημία.

Όταν έχεις τραυματίες πρέπει να δεις ποιοι είναι στον πάγκο και τον τελευταίο καιρό στον πάγκο της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Αυτό δεν είναι κακό αλλά καλό καθώς σημαίνει πως έχουμε πίσω μας μια ακαδημία για να στηριχτούμε".

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ