ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Χέντερσον: "Λατρεύω το Γουέμπλεϊ αλλά πιο λογικό να αλλάξει έδρα ο ημιτελικός της Λίβερπουλ με την Σίτι"

Ο Τζόρνταν Χέντερσον χαιρετάει τους οπαδούς της Λίβερπουλ μετά από ματς της Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 16 Μαρτίου 2022
Ο Τζόρνταν Χέντερσον χαιρετάει τους οπαδούς της Λίβερπουλ μετά από ματς της Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 16 Μαρτίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η άρνησης της αγγλικής FA να ικανοποιήσει το αίτημα των Λίβερπουλ και Σίτι για αλλαγή έδρας του μεταξύ τους ημιτελικού Κυπέλλου δεν άρεσε στον Τζόρνταν Χέντερσον, με τον κάπτεν των ρεντς να εκφράζει τις ενστάσεις του για την απόφαση.

Ο ημιτελικός μεταξύ της Σίτι και της Λίβερπουλ για το Κύπελλο Αγγλίας ορίστηκε να στις 16 Απριλίου στο Γουέμπλεϊ και ο τόπος διεξαγωγής του έφερε έντονες αντιδράσεις και από τις δύο ομάδες, αφού θα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στις μετακινήσεις των φιλάθλων τους.

Αιτία το γεγονός πως θα γίνονται εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο εκείνη την ημερομηνία και ως συνέπεια δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια τρένων από και προς το Λονδίνο, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να επιχειρεί να ανακουφίσει την δύσκολη αυτή κατάσταση μισθώνοντας συνολικά 100 πούλμαν για να βοηθηθούν οι οπαδοί, με τα 50 να ξεκινούν από το Άνφιλντ και τα άλλα 50 από το Έτιχαντ με προορισμό το Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ωστόσο, η λυση αυτή δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες όλων των φιλάθλων (οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ θα διαθέσουν από την πλευρά τους άλλα 50 πούλμαν με το κόστος να πηγαίνει στους οπαδούς ενώ η οι κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ αναζητούν και εκείνοι τρόπους για να διευκολύνουν τους φίλους τους), με τον Τζόρνταν Χέντερσον να το επισημαίνει με δηλώσεις του:

"Σκέφτομαι λίγο περισσότερο τον κόσμο. Είναι η ημέρα τους και θα είναι σκληρό για κάποιον να μην καταφέρει να βρεθεί στο Λονδίνο για διάφορους λόγους.

Οπότε στο δικό μου μυαλό θα ήταν απολύτως λογικό να αλλάξει η έδρα και να παίξουμε σε άλλο ουδέτερο γήπεδο, ειδικά από τη στιγμή που θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που προέρχονται αμφότερες από την Βορειοδυτική Αγγλία.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπάρχουν προφανώς δυσκολίες για να γίνει αυτό, που είμαι όμως σίγουρο πως η ομοσπονδία μπορεί να τις ξεπεράσει", τόνισε ο Άγγλος μέσος ενόψει του φιλικού των τριών λιονταριών με την Ελβετία το Σάββατο (26/3), και πρόσθεσε:

"Για να είμαι ειλικρινής, λατρεύω να παίζω στο Γουέμπλεϊ, θεωρώ πως είναι ένα φανταστικό στάδιο. Θα προτιμούσα όμως να το κρατάμε μόνο για τους τελικούς και οι ημιτελικοί να γίνονται σε διαφορετικές ουδέτερες έδρες, όπως συνέβαινε παλιά".

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που τα ημιτελικά του Κυπέλλου είχαν διεξαχθεί σε ουδέτερες έδρες ήταν το 2007, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει την Γουότφορντ στο Βίλα Παρκ και την Τσέλσι να παίζει με την Μπλάκμπερν στο Ολντ Τράφορντ, ενώ έκτοτε όλοι οι ημιτελικοί (όπως και οι τελικοί) στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό έχουν λάβει χώρα στο ναό του ποδοσφαίρου, το Γουέμπλεϊ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ