ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Κύπελλο Αγγλίας: Υπέρ της αλλαγής έδρας του ημιτελικού και οι δήμαρχοι Μάντσεστερ και Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκιουαρδιόλα χαιρετούν ο ένας τον άλλον στο πλαίσιο αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Νοεμβρίου 2020
Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκιουαρδιόλα χαιρετούν ο ένας τον άλλον στο πλαίσιο αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Νοεμβρίου 2020 © 2020 MARTIN RICKETT/POOL VIA AP IMAGES

Μετά τους οπαδούς των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ που ζήτησαν αλλαγή έδρας του ημιτελικού του FA Cup, από τη στιγμή που δεν θα εκτελούνται δρομολόγια τρένων προς και από το Λονδίνο, ανάλογο αίτημα υπέβαλαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων.

Ο ημιτελικός μεταξύ της Σίτι και της Λίβερπουλ για το Κύπελλο Αγγλίας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο διήμερο 16-17 Απριλίου, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά εμπόδια σχετικά με τη μετάβαση των οπαδών των δύο ομάδων στην αγγλική πρωτεύουσα.

Εκείνο το διήμερο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο και έτσι κανένα δρομολόγιο τρένου δεν θα εκτελεστεί από και προς το Λονδίνο, με οπαδούς των δύο ομάδων να ζητούν την Δευτέρα να αλλάξει έδρα ο ημιτελικός και να μη διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ, κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια.

Μία ημέρα αργότερα (22/3), θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο αίτημα για μετάθεση της έδρας του ημιτελικού, τόσο ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ όσο και εκείνος του Λίβερπουλ Στιβ Ρόδεραμ.

Αυτό το έκαναν μέσω κοινής επιστολής που έστειλαν στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Χωρίς γρήγορα τρένα και με απευθείας ανταπόκριση, πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να οδηγήσουν, να πετάξουν, να κάνουν υπερβολικά περίπλοκα ταξίδια με τρένο ή να κλείσουν διανυκτερεύσεις.

Αν ληφθεί υπόψη το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, είναι σαφές ότι οι οπαδοί και των δύο συλλόγων που θα παραστούν σε αυτόν τον αγώνα θα αντιμετωπίσουν υπερβολικό κόστος και ταλαιπωρία, και αυτό χωρίς καν να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Υπάρχουν επίσης σημαντικά ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας. Με χιλιάδες οπαδούς να κάνουν το μακρύ ταξίδι προς τον αγγλικό νότο, θα υπάρχει τεράστιος όγκος ανθρώπων που θα συγκλίνουν στον αυτοκινητόδρομο M6 και ενδέχεται να δημιουργηθούν μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Με ένα μόνο ατύχημα υπάρχει κίνδυνος να ακινητοποιηθεί ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος και οι οπαδοί να χάσουν την έναρξη του αγώνα".

Οι δύο δήμαρχοι σημειώνουν πως αντιλαμβάνονται πλήρως πως τα μηχανολογικά έργα είχαν προγραμματιστεί από το 2019 και ότι η αγγλική FA ενημερώθηκε για αυτό το γεγονός μόλις το περασμένο φθινόπωρο, και καταλήγουν στην επιστολή τους:

"Τον τελευταίο χρόνο, ακούσαμε πολλές φορές το σύνθημα "το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν είναι τίποτα". Εάν όμως αυτή η απόφαση για να γίνει το ματς στο Γουέμπλεϊ δεν αλλάξει και οι άνθρωποι είτε αποκοπούν από αυτό το παιχνίδι είτε δεν μπορέσουν να παραστούν σε αυτό για άλλους λόγους, αυτές οι λέξεις δεν θα έχουν νόημα για τους περισσότερους.

Πιστεύουμε ότι η πιο προφανής λύση είναι να μεταφερθεί το παιχνίδι σε ένα πιο προσβάσιμο στάδιο και να προσφερθούμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά μαζί σας για το σκοπό αυτό".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ