ΑΡΗΣ

Χαβίτο: "Δεν συγκρίνεται ο κόσμος μας..."

Χαβίτο: "Δεν συγκρίνεται ο κόσμος μας..."
Χαβίτο

Ο άσος του Άρη, Χαβίτο, αναφέρθηκε στη μάχη με τη Σαραγόσα και έδειξε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην SportDay, ο Ισπανός άσος, στάθηκε στην άφιξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες όταν άκουσες ότι η Σαραγόσα θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη;


"Δυστυχώς οι δύο ομάδες που δεν θέλαμε ήταν το Αμβούργο και η Σαραγόσα. Εγώ, πάντως, είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστούμε κόντρα σε μια ομάδα από την πατρίδα μου".



- Απ' ό,τι μάθαμε, θα συναντήσεις και κάποιους γνωστούς σου στα δύο ματς με τη Σαραγόσα.


"Είναι αλήθεια αυτό. Ειδικά με τον Σέρτζιο Γκαρσία παίζαμε μαζί στην Μπαρτσελόνα, όπως και ο Φελίπε. Έψαξα να τον βρω αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Ξέρω ακόμα και τον Θαπατέρο από τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας, αλλά και τον Θέσαρ, που κατάγεται από την ίδια περιοχή μ' εμένα".



- Γνωρίζοντας καλύτερα από εμάς το ισπανικό ποδόσφαιρο, πόσες ελπίδες πρόκρισης δίνεις στον Άρη;


"Σ' έναν αγώνα ποδοσφαίρου ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και πάντα υπάρχουν ελπίδες. Η Σαραγόσα είναι σίγουρα μια ομάδα με πλούσιο ρόστερ, που πέρυσι νίκησε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αλλά φέτος στην πρεμιέρα έχασε από τη Μούρθια. Επομένως, όλα μπορούν να γίνουν".



- Οι ειδικοί λένε ότι η μεγάλη της δύναμη είναι οι μεσοεπιθετικοί και ότι έχει κάποια προβλήματα πίσω. Ποια είναι η δική σου γνώμη;


"Με την προσθήκη των Ολιβέιρα και Ματουζάλεμ έχει γίνει πολύ δυνατή μπροστά, αφού διαθέτει και τη μισή εθνική Αργεντινής Αϊμάρ, Ντ’ Αλεσάντρο και Μιλίτο, έστω κι αν ο Ντ’ Αλεσάντρο δεν καλείται τώρα τελευταία. Όταν μια ομάδα συνεχώς επιτίθεται ξεχνιέται καμιά φορά στην άμυνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτει καλούς αμυντικούς, όπως τον Αγιάλα".



- Άρα, ο Άρης πρέπει να έχει 100% ευστοχία, μια και θα του παρουσιαστούν λίγες ευκαιρίες.



"Κατ' αρχάς, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πίσω, γιατί το παραμικρό λάθος θα το τιμωρήσουν. Έπειτα θα ψάξουμε και κάποιες ευκαιρίες".



- Το ότι ο Άρης παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ θεωρείς ότι μπορεί να βγει και σε καλό;


"Ίσως οι παίκτες της Σαραγόσα μας υποτιμήσουν κι αν συμβεί αυτό, οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Πάντως, δεν ξεκίνησαν καλά στο πρωτάθλημα και είναι πιθανό να θέλουν μία νίκη κόντρα σ' εμάς για να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις".



- Η παρατεταμένη αγωνιστική αποχή για τον Άρη είναι ένα πρόβλημα;


"Πάντοτε όσο περισσότερα παιχνίδια παίζεις, τόσο πιο πολύ γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους και μακάρι να είχαμε στα πόδια μας και άλλους δυνατούς αγώνες".



- Με ποιο σκορ ο Άρης θα πάει με περισσότερες ελπίδες στη ρεβάνς του "Λα Ρομαρέδα";


"Σκορ δεν θέλω να πω, αλλά αν δεν δεχθούμε γκολ, θα αυξηθούν οι ελπίδες μας. Λογικά οι Ισπανοί θα έχουν τον έλεγχο, οπότε εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας στις αντεπιθέσεις".



- Το ματς με τη Σαραγόσα συμπίπτει με την αλλαγή προπονητή. Θα προλάβει ο κ. Μπάγεβιτς να βάλει τη δική του πινελιά;


"Έχω ακούσει ότι ο νέος μας προπονητής είναι πολύ καλός και έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους. Σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Απλώς επειδή δεν θα έχει πολύ καιρό δεν ξέρω αν θα βγει σε καλό ή κακό, από την άποψη ότι ίσως δεν προλάβουμε να τα αφομοιώσουμε".



- Είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθες που δεν θα συνεργαστείς με Ισπανό προπονητή. Θα είναι πρόβλημα για σένα;


"Σίγουρα έχω συνηθίσει να παίρνω οδηγίες απευθείας στα ισπανικά και τώρα θα γίνει το ανάποδο. Μάλλον θα πρέπει να μάθω πιο γρήγορα ελληνικά (γέλια). Ήδη έχω παρουσιάσει βελτίωση".



- Γνωρίζεις ότι ο Άρης δεν έχει χάσει στην έδρα του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι;


"Δεν το ήξερα. Ελπίζουμε να μη χαλάσουμε εμείς αυτό το σερί".



- Το να παίζεις απέναντι σε ισπανικές ομάδες αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο, μία ευκαιρία να αποδείξεις κάτι;


"Αυτό που μου δίνει κίνητρο είναι ότι θα παίξω σ' ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε ωραία ατμόσφαιρα, απέναντι σε μεγάλους παίκτες".



- Οι υποτιμητικές δηλώσεις του Ολίβα σε εφημερίδες της Σαραγόσα θα επηρεάσουν το κοινό, ειδικά στον επαναληπτικό;


"Σίγουρα, αλλά ό,τι και να γίνει, το κοινό της Σαραγόσα δεν συγκρίνεται με αυτό του Άρη. Αυτό που θα συναντήσουν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" οι Ισπανοί δεν θα το βρούμε εμείς σε καμία περίπτωση στο "Λα Ρομαρέδα".



- Γενικά όλη αυτή η αναταραχή των προηγούμενων ημερών σας έχει επηρεάσει καθόλου, ειδικά εσάς τους Ισπανούς;


"Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Απλώς ήταν λίγο παράξενο να αλλάξει ο προπονητής από το πρώτο παιχνίδι".



- Εσύ ξεκίνησες φέτος αναπληρωματικός. Γενικά στη δική σου θέση υπάρχει έντονος συναγωνισμός.


"Εγώ πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Φέτος ειδικά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις προπονήσεις και με υποχρεώνει να δώσω το κάτι παραπάνω. Πέρυσι πήγα καλά και εύχομαι να πάω ακόμα καλύτερα φέτος που τελειώνει και το συμβόλαιό μου, ώστε να πείσω τους ανθρώπους του Άρη ότι αξίζω να μείνω στην ομάδα".



- Κάτι τελευταίο. Αν σκοράρεις κόντρα στη Σαραγόσα, έχεις σκεφτεί πώς θα το πανηγυρίσεις;

"Ποτέ δεν το σκέφτομαι εκ των προτέρων. Ο πανηγυρισμός είναι πιο πολύ συναίσθημα. Για μένα το σημαντικό είναι να σκοράρεις. Πάντως, απ' ό,τι έχετε διαπιστώσει, όταν πετυχαίνω γκολ, συνήθως αρχίζω να τρέχω".

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ