ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Χάρι" vs "Fanis"

"Χάρι" vs "Fanis"
Γκεκας

Η Νυρεμβέργη του Άγγελου Χαριστέα υποδέχεται την Λεβερκούζεν του Φάνη Γκέκα για την 7η αγωνιστική της Bundesliga

Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης

Στο γηπεδο της μπορεί να μην κερδίζει, ωστόσο εκτός έδρας τα καταφέρνει μια χαρά η Βόλφσμπουργκ. Τώρα περιμένει την Βέρντερ έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο μια φορμαρισμένη αντίπαλο, αλλά και μια κάκιστη παράδοση που θέλει τους γηπεδούχους να μην κερδίζουν την Βέρντερ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συνολικά έχουν 2 νίκες (τελευταία το 2002), 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η Βέρντερ ανανέωσε το ραντεβού της με το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και την περασμένη εβδομάδα διέλυσε την Στουτγάρδη με 4-1. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παίξουν και πάλι με έναν επιθετικό, ωστόσο ο Γκραφίτε που έλειψε με την Κότμπους θα είναι στον πάγκο, καθώς ο Τζέκο τα πήγε πολύ καλά (πέτυχε και το πρώτο γκολ των “λύκων” κόντρα στην Κότμπους).

Ντόρτμουντ – Αμβούργο
Η Ντόρτμουντ μπορεί να ηττήθηκε στο Βερολίνο απο την Χέρτα, αλλά έδειξε οτι απο την μέση και μπροστά βελτιώνεται σημαντικά. Κυρίως βελτιώνεται ο Πέτριτς, ο οποίος στα δυο τελευταία ματς έχει πετύχει τέσσερα γκολ. Απέναντι στο “σφιχτό” Αμβούργο, το οποίο επικράτησε 1-0 της Νυρεμβέργης, οι γηπεδούχοι ξέρουν οτι αν θέλουν να έχουν τύχη θα πρέπει να “κλειδώσουν” τον Φαν ντερ Φάαρτ. Βέβαια, εκείνος που ξέρει καλύτερα απο τον καθένα τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του Αμβούργου είναι ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Τόμας Ντολ, που πέρυσι τέτοια εποχή ήταν προπονητής στην τωρινή του αντίπαλο.

Ντούϊσμπουργκ – Σάλκε
Η Ντούϊσμπουργκ λύγισε την περασμένη αγωνιστική στο Ροστόκ όπου έχασε 2-0 απο την Χάνσα. Την ίδια στιγμή, η Σάλκε έδειξε οτι φέτος μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο “καθαρίζοντας” με συνοπτικές διαδικασίες την Μπίλεφελντ (3-0). Στο γειτονικό ντέρμπι με την Ντούϊσμπουργκ οι φιλοξενούμενοι ενδέχεται να κάνουν μόνο μια αλλαγή και αυτή στην περίπτωση που δεν μπορεί να ξεκινήσει ο Μπορντόν στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Χέβεντες.

Χέρτα – Χάνσα Ροστόκ

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για την Χέρτα που μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ με 3-2 υποδέχεται την Χάνσα Ροστόκ. Η ομάδα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας κρατά ψηλά την σημαία, καθώς σε αντίθεση με την Κότμπους, κατάφερε την περασμένη αγωνιστική να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 της Ντούϊσμπουργκ. Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση αναγκάζουν τον τεχνικό της Φρανκ Πάγκελσντόρφ να μην αλλάξει το σχήμα και την ενδεκάδα.

Αντίθετα, στην Χέρτα ο Φαβρ σκέφτεται να δώσει μια ευκαιρία στον Οκορόνκο που σκόραρε και πάλι (έφθασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα), μπαίνοντας στην θέση του Τόμπιας Γκραν.

Μπάγερν – Κότμπους

Επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με την άνετη επικράτηση της με 4-1 επί της Καρλσρούης εκτός έδρας η Μπάγερν υποδέχεται την Κότμπους που μετά τη νέα ήττα της, αυτή την φορά απο την Βόλφσμπουργκ με 2-1, αποφάσισε να διώξει τον τεχνικό της, Πάτρικ Σάντερ.

Οι γηπεδούχοι την περασμένη σεζόν είχαν δυσκολευτεί και είχαν επικρατήσει 2-1 των αντιπάλων τους, ωστόσο φέτος με τους φορμαρισμένους Τόνι και Κλόζε στην επίθεση τα πράγματα αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Στην Μπάγερν ενδέχεται να ξεκινήσει ο Φαν Μπούϊτεν στην άμυνα και ο Λελ στην μεσαία γραμμή, ενώ η Κότμπους που ψάχνει προπονητή αναμένεται να μην αλλάξει σύστημα και να παίξει με έναν επιθετικό.

Μπίλεφελντ – Αννόβερο

Απέναντι στην Σάλκε η Μπίλεφελντ έδειξε την περασμένη αγωνιστική όλα εκείνα τα αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια μικρομεσαία ομάδα. Η άμυνα της έμοιαζε να μπάζει απο παντού, οι κεντρικοί της αμυντικοί δεν μπορούσαν να συννενοηθούν, ενώ η επίθεση της ήταν απελπιστικά απομακρυσμένη απο την υπόλοιπη ομάδα. Αν δεν βελτιώσει αυτά τα στοιχεία, τότε θα έχει σοβαρά προβλήματα στην αναμέτρηση με το Αννόβερο.

Βέβαια και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αδυναμίες στο ματς με την Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι μετρούν 4 νίκες και 2 ήττες με αντίπαλο το Αννόβερο, το οποίο δεν πέτυχε ποτέ πάνω απο ένα γκολ στο Μπίλεφελντ.

Νυρεμβέργη – Λεβερκούζεν

Η Κυπελλούχος Γερμανίας εξακολουθεί να διανύει περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Στο Αμβούργο πάλεψε το ματς, ωστόσο ηττήθηκε 1-0 έχοντας απειλήσει ελάχιστες φορές την αντίπαλη εστία. Τώρα υποδέχεται την Λεβερκούζεν που δίνει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς.

Μετά την επικράτηση της στο Αννόβερο με 3-0 την περασμένη αγωνιστική, η παρέα του Φάνη Γκέκα ευελπιστεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα και στη Νυρεμβέργη, απέναντι στην ομάδα του Χανς Μέϊερ που προβληματίζει με την απόδοση της μέχρι τώρα.

Στουτγάρδη – Μπόχουμ

Έπειτα απο την συντριβή της στην Βρέμη (4-1 απο την Βέρντερ), η πρωταθλήτρια Στουτγάρδη θα προσπαθήσει να “ξεσπάσει” στην Μπόχουμ, την οποία έχει “πελάτισσα” τα τελευταία 15 χρόνια (11 νίκες – 4 ισοπαλίες).

Οι φιλοξενούμενοι απο την πλευρά τους, έμειναν στο 0-0 με την Φρανκφούρτη, ωστόσο εξακολουθούν να δείχνουν οτι είναι σφιχτή ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ και είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις. Πάντως, η Μπόχουμ φέρνει ευχάριστες μνήμες στην Στουτγάρδη, καθώς την περασμένη σεζόν ουσιαστικά κατέκτησε τον τίτλο νικώντας στο Μπόχουμ με 3-2, σ' ένα ματς για γερά νεύρα.

Φρανκφούρτη – Καρλσρούη
Έπειτα απο τα τρία “ραντεβού” της Φρανκφούρτης με την Καρλσρούη στην Β' κατηγορία (όπου νίκησαν και τις τρεις φορές οι γηπεδούχοι), οι “αετοί” που δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση φέτος υποδέχονται τη νεοφώτιστη αντίπαλο τους και πάλι, στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας.

Οι φιλοξενούμενοι που γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 4-1 απο την Μπάγερν την περασμένη αγωνιστική νίκησαν για τελευταία φορά στην Φρανκφούρτη το 1975-76 (2-0), ενώ συνολικά οι γηπεδούχοι μετρούν 13 νίκες – 4 ισοπαλίες – 3 ήττες. Την θέση του Βάϊσενμπεργκερ διεκδικούν οι Κέλερ και Τακαχάρα (ο πρώτος είναι το φαβορί), ενώ δεν αποκλείεται να προωθηθεί απο την άμυνα στην μεσαία γραμμή ο Μαχνταβίκια και να παίξει ο Οκς στα δεξιά.

Οι φιλοξενούμενοι περιμένουν την αποθεραπεία του Αντουόμπε για την θέση του αμυντικού μέσου.




































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ