ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σόου Βέρντερ στην Βρέμη

Σόου Βέρντερ στην Βρέμη
Βερντερ πανηγυρικο

Η Βέρντερ ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Στουτγάρδη και έφθασε σε μια θριαμβευτική νίκη με 4-1

Στην Βρέμη υπήρχε ένα απο τα δυο ντέρμπι της αγωνιστικής, όμως η Βέρντερ φρόντισε απο το πρώτο τέταρτο του αγώνα να το μετατρέψει σε ντέρμπι στα χαρτιά. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Στο 3' ο Ούγκο Αλμέϊδα έπαιξε το ένα-δύο με τον Γένσεν και με σουτ απο τ' αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέφερ. Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό σοκ για τους φιλοξενούμενους, καθώς 50'' μετά το πρώτο γκολ ο Πορτογάλος επιθετικός σχεδόν απο την ίδια θέση έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα των Σουηβών.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση έφθασαν στο γκολ. Στο 13' ο Κακάου κέρδισε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και έδωσε στον Κεντιρά, εκείνος τροφοδότησε τον Γκόμεζ στην περιοχή που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βίζε και να μειώσει σε 2-1.

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς δυο λεπτά αργότερα ο Πάσανεν έκανε την μακρινή πάσα, ο Σανόγκο κέρδισε την μονομαχία απο τον Μέϊρα και με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε εκνευρισμό στην Στουτγάρδη με τους παίκτες του Φε να κάνουν ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή του Ούγκο Αλμέιδα στο 37' μετά απο μαρκάρισμα του Πάρδο.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Φάρνερουντ πήρε την θέση του Οσόριο για να γίνει πιο επιθετική η Στουτγάρδη και στο 51' οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, καθώς το σουτ του Χίλμπερτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βίζε και στην συνέχεια μέσα απο την γραμμή της εστίας της Βέρντερ, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 60', οι φιλοξενούμενοι απείλησαν γι' άλλη μια φορά την εστία του Βίζε, όταν ο Φάρνερουντ τροφοδότησε τον Γκόμεζ, αλλά ο επιθετικός της Στουτγάρδης σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων. Απο εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες της Βέρντερ έδωσαν χώρο στους παίκτες του Φε, όμως εκείνοι δεν μπόρεσαν ν' αξιοποιήσουν την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, στο 89' ο Ντιέγκο βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Σέφερ και να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Η σύνθεση της Βέρντερ: Βίζε, Πάσανεν, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Τόσιτς, Μπάουμαν, Βράνιες, Γένσεν, Ντιέγκο, Σανόγκο (84' Χάρνικ), Ούγκο Αλμέιδα (37' Ρόζενμπεργκ).

Η Χέρτα νίκησε τον... Πέτριτς

Μετά την Βέρντερ, η Ντόρτμουντ ταξίδεψε στο Βερολίνο για ν' αντιμετωπίσει την Χέρτα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και θα μπορούσαν να προηγηθούν σχετικά νωρίς αν οι Πάντελιτς (18', 29') και Έμπερτ (1', 27') ήταν προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων. Η Ντόρτμουντ είχε περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου, όμως στο 31' ο Πέτριτς μπόρεσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όταν επιχείρησε σουτ απο τα 20 μέτρα, ο Ντρόμπνι δεν είχε καλή ορατότητα (είχε κόντρα τον ήλιο) και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι Βερολινέζοι δεν ξαφνιάστηκαν απο την εξέλιξη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν απο την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43', ο Έμπερτ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και έφθασε στον Πάντελιτς που με βολέ διαμόρφωσε το 1-1 και έφθασε τα 4 γκολ στην σεζόν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο β' ημίχρονο, με αποτέλεσμα στο 54' ο Πάντελιτς να επιχειρήσει σουτ, ο Βέιντενφελερ απομάκρυνε προσωρινά, όμως ο Λούσιο παρακολουθούσε την φάση και την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Ο Ντολ έριξε στον αγώνα τον Μπάκλεϊ και οι φιλοξενούμενοι έγιναν περισσότερο απειλητικοί, όμως η Χέρτα ήταν αυτή που έφθασε στο γκολ με τον Οκορόνκο στο 76' (3-1). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-2 στο 90' με τον Πέτριτς (4ο γκολ στην σεζόν).

Ήττες για Νυρεμβέργη και Μπίλεφελντ

Ο Άγγελος Χαριστέας αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον αγώνα στην AOL Arena, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να γλιτώσει την ήττα απο το Αμβούργο. Οι γηπεδούχοι με "χρυσό" σκόρερ τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 53' κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, καθώς ο Ολλανδός έστειλε με το γόνατο (!) την μπάλα στα δίχτυα.

Η Σάλκε δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην Μπίλεφελντ και έφθασε στη νίκη με 3-0, με γκολ των Κουράνι (24'), Ασαμόα (54') και Ραφίνια (65'). Ο Καμπάνταης έκανε ντεμπούτο με τους φιλοξενούμενους (αντικατέστησε τον Βίσνιαρεκ στο 61'), όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του ν' αποφύγει την ήττα (ο Μασμανίδης ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά έγινε αλλαγή στο 61').

Η Χάνσα Ροστόκ με γκολ των Χένγκε (34') και Κερν (53' πεν.) νίκησε 2-0 τη Ντούϊσμπουργκ και πανηγύρισε το πρώτο "τρίποντο" της σεζόν, στέλνοντας την Κότμπους στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Στάθη Αλωνεύτη ηττήθηκε εντός έδρας απο την Βόλφσμπουργκ με 2-1, κάτι που σημαίνει οτι ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σάντερ, είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι "λύκοι" προηγήθηκαν στο 22' με τον Τζέκο, όμως στο 31' ο Αλωνεύτης (έγινε αλλαγή στο 84') τροφοδότησε τον Σόρενσεν και εκείνος με επεισοδιακό τρόπο κατάφερε να ισοφαρίσει για την Κότμπους. Την πολύτιμη νίκη χάρισε στους φιλοξενούμενους ο Κρζνοβεκ στο 83' (2-1).

Δείτε γκολ απο τις αναμετρήσεις

Βέρντερ-Στουτγάρδη 4-1


Κότμπους-Βόλφσμπουργκ 1-2

0-1


1-1


1-2


Συνοπτικά τ' αποτελέσματα

Κότμπους - Βόλφσμπουργκ 1-2 (31' Σόρενσεν - 22' Τζέκο, 83' Κρζνοβεκ)
Αμβούργο - Νυρεμβέργη 1-0 (53' Φαν ντερ Φάαρτ)
Χάνσα Ροστόκ - Ντούϊσμπουργκ 2-0 (34' Χένγκε, 53' πεν. Κερν)
Χέρτα - Ντόρτμουντ 3-2 (43' Πάντελιτς, 54' Λούσιο, 76' Οκορόνκο - 31', 90' Πέτριτς)
Σάλκε - Μπίλεφελντ 3-0 (24' Κουράνι, 54' Ασαμόα, 65' Ραφίνια)
Βέρντερ - Στουτγάρδη 4-1 (3', 4' Αλμέϊδα, 15' Σανόγκο, 90' Ντιέγκο - 13' Γκόμεζ)















































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ