CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Σύγκρουση γιγάντων στο Άνφιλντ, στη φωλιά του Χάαλαντ η Σίτι

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League αναζητούν κατόχους, με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Ρεάλ στη ρεβάνς του 3-1 υπέρ των Μαδριλένων και την Σίτι να καλείται να υπερασπιστεί απέναντι στην Ντόρτμουντ το 2-1 του Έτιχαντ.

Το βράδυ της Τρίτης οι Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Champions League αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Μπάγερν και Πόρτο αντίστοιχα και αναζητούν η κάθε μία το ταίρι της, που θα γίνει γνωστό μέσα από δύο σπουδαίες αποψινές αναμετρήσεις.

Στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ των 6 Κυπέλλων Πρωταθλητριών φιλοξενεί την πολυνίκη του θεσμού με 13 κατακτήσεις, Ρέαλ, που έχει το αβαντάζ του 3-1 στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" (22: 00,COSMOTE SPORT 1 HD), ενώ στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ κοντράρονται Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των πολιτών (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση στην Μαδρίτη και η ήττα της με 3-1 ήταν απολύτως δίκαια βάσει της εικόνας της, με μοναδικό κέρδος απο την αναμέτρηση να είναι το εκτός έδρας γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ που δεν την ξεγράφει από τη μάχη της πρόκρισης.

Αυτό που καλείται να κάνει στο άδειο Άνφιλντ είναι να πιάσει τοπ απόδοση για να διεκδικήσει μέχρι τελικής πτώσης το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να έχουν φυσικά το μυαλό τους και την προ διετίας απίστευτη ανατροπή εις βάρος της Μπαρτσελονα που άφησε εποχή.

Πήραν πάντως αυτοπεποίθηση οι κόκκινοι από το 2-1 επί της Άστον Βίλα με το γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 90' για την Premier League, όχι μόνο για τον τρόπο που ήρθε η νίκη που τους κράτησε ζωντανούς στη μάχη της εξόδου στο νέο Champions League αλλά και γιατί ήταν η πρώτη τους στο "Άνφιλντ" μέσα στο 2021 και πρώτη μετά από ένα αρνητικό σερί 8 αγώνων με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 6 ήττες!

"Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι ένα πρόβλημα, η ποιότητα του αντιπάλου είναι άλλο πρόβλημα και το άδειο γήπεδο είναι και αυτό πρόβλημα. Είναι σημαντικό να παίξουμε άμυνα στο υψηλότερο επίπεδο ελέω της ικανότητας των παικτών της Ρεάλ.

Δεν θα έρθει η ανατροπή επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν, θα πρέπει να παίξουμε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο στο παρόν"
, τόνισε για την αναμέτρηση ο Γιούργκεν Κλοπ, που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Χέντερσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματίπ και Οριγκί.

Στον αντίποδα, η Ρέαλ Μαδρίτης ταξίδεψε στον αγγλικό βορρά με την ψυχολογία των παικτών της στα ύψη έχοντας πανηγυρίσει δύο μεγάλες νίκες μέσα σε λίγα 24ωρα.

Την περασμένη Τρίτη επικράτησαν κατά κράτος της Λίβερπουλ και έφτασαν με πειστική εμφάνιση σε ένα 3-1 με πρωταγωνιστή τον Βινίσιους (δύο γκολ) ενώ το Σάββατο ήταν οι μεγάλοι νικητές (2-1) στο Clasico απέναντι στην Μπαρτσελονα που τους επέτρεψε να προσπεράσουν τους Καταλανούς στη βαθμολογία και να μειώσουν στον έναν πόντο τη διαφορά από την πρωτοπόρο της La Liga, Ατλέτικο.

"Ξέρουμε τι παιχνίδι πρέπει να περιμένουμε. Γνωρίζουμε πως θα είναι δύσκολο, όμως είμαστε προετοιμασμένοι στο 100% για να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το άδειο Άνφιλντ.

Έτσι έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ούτε εμείς είχαμε τον κόσμο μας στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να καταφέρουμε και χωρίς τον κόσμο μας"
, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν που δέχτηκε ερώτηση ακόμα και για το αν μπορεί ο Κλοπ να αναλάβει μία ημέρα την Ρεάλ!

Αρκετά τα προβλήματα για τους μερένγκες ενόψει της αποψινής μάχης στο "Άνφιλντ", ειδικά στην άμυνα. Ο "Ζιζού" δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ράμος και Βαράν που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό αλλά και στους τραυματίες Αζάρ, Βάθκεθ και Καρβαχάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ έχει προκριθεί 14 φορές χάνοντας το πρώτο παιχνίδι σε συνολικά 29 ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την Ρεάλ από την πλευρά της να μετράει 29 προκρίσεις και μόλις 6 αποκλεισμούς σε 35 συμμετοχές της σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Οι πιθανές συνθέσεις:


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Αλκάνταρα, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Λίγοι περίμεναν πως η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να αντισταθεί απέναντι στην αψεγάδιαστη και καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή που έχει φτιάξει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως την περασμένη Τρίτη οι Βεστφαλοί όχι μόνο προέβαλαν σθεναρή αντίσταση απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται τσαντισμένοι από την ήττα τους με 2-1.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου δεν τους πήρε από κάτω, ισορρόπησαν το ματς, είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Χάαλαντ στο 48' και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ρόις στο 84', για να λυγίσουν στο 90' και να γνωρίσουν την ήττα με 2-1 από το γκολ του Φόντεν.

Με δεδομένο πως βρίσκονται στο -7 από την 4η θέση στη φετινή Bundesliga και με έξι αγωνιστικές να απομένουν, η έξοδος στο νέο Champions League μοιάζει ουτοπικός στόχος μέσω πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως θα τα δώσουν όλα στη φετινή διοργάνωση αφού μόνο με την κατάκτηση του τροπαίου θα βρεθούν και πάλι στα χλιδάτα ευρωπαϊκά σαλόνια και τη νέα σεζόν.

"Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ίσως στην καλύτερη αυτή τη στιγμή. Η Σίτι θα είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, άρα θα πρέπει να εμφανίσουμε βελτίωση και εμείς", τόνισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της BVB, Έντιν Τέρζιτς. Όσον αφορά στο μέτωπο των τραυματιών, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σάντσο, Βιτσέλ, Ζαγκαντού και Μουκό.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και διεκδικεί επίσης το FA Cup (αντιμετωπίζει σε νοκ-άουτ ημιτελικό την Τσέλσι) και το Carabao Cup (θα κοντραριστεί με την Τότεναμ στον τελικό), ωστόσο ο μεγάλος της στόχος και φέτος είναι η κορυφή της Ευρώπης και το ιερό δισκοπότηρο του Champions League που λείπει από τη συλλογή της.

Το υπέρ της 2-1 από το πρώτο ματς στο "Έτιχαντ" της δίνει μεν ένα προβάδισμα, όχι όμως αρκετό για να την εφησυχάσει, απο τη στιγμή μάλιστα που προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Λιντς στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο που προήλθε από γκολ που δέχτηκαν οι πολίτες στις καθυστερήσεις.

"Όποιος φανταζόταν ότι σε αυτό το γήπεδο θα μπαίναμε στο γήπεδο και θα παίρναμε νίκες με 4-0 και 5-0, μάλλον είναι σε άλλο κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ομάδα για να φτάσουμε στα ημιτελικά και στον τελικό ή ακόμα και στην κατάκτηση του τροπαίου, κάποιες φορές όμως έπαιξαν το ρόλο τους συγκυρίες και ατομικά λάθη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενόψει της αναμέτρησης του "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Σχεδόν πάνοπλη θα είναι η Σίτι στο ματς της Βεστφαλίας, με τον μοναδικό απόντα να είναι ο Σέρχιο Αγκουέρο που λόγω ενοχλήσεων δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ έχει απολογισμό 1 ισοπαλία και 6 ήττες στα 7 τελευταία ραντεβού της ανεξαρτήτως έδρας με αγγλικές ομάδες, με την Μάντσεστερ Σίτι να μετράει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες στα 15 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μόρεϊ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινχαμ, Τζαν, Νταχούντ, Ρέινα, Χάαλαντ, Ρόις

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Ζεσούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ