ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Champions League: Ο Κελαϊφί θέλει τελικό σαν το Super Bowl

Ο πρόεδρος της Παρί στην κλήρωση του Champions League στην Κωνσταντινούπολη το 2021.
Ο πρόεδρος της Παρί στην κλήρωση του Champions League στην Κωνσταντινούπολη © 2022 EMRAH GUREL/ASSOCIATED PRESS

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί μιλώντας σε συνέντευξη στο Athletic έκανε πρόταση ο τελικός του Champions League να είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια, προκειμένου να υπάρξουν τελετουργικά για να μοιάζει με το Super Bowl, ενώ κάτι αντίστοιχο πρότεινε να συμβαίνει και στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, στο οποίο οι πρωταθλητές να αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, μιλώντας στο Athletic αναφέρθηκε για τους τελικούς του Champions League, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάρουν τη μορφή του Super Bowl, που έχει αποκτήσει αρκετή δημοφιλία λόγω (και) των εκδηλώσεων που συμβαίνουν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού αλλά και στο ημίχρονο.

Παράλληλα το ίδιο θέλει να συμβεί και με το εναρκτήριο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, τονίζοντας ότι με αυτό μπορούν να αλλάξουν το status quo της διοργάνωσης και να φαίνεται μεγαλύτερη από το Super Bowl.

"Ο τελικός πρέπει να είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Super Bowl μπορεί να θεωρείται μεγαλύτερο γεγονός από τον τελικό του Champions League. Το Super Bowl και οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικότερα, έχουν αυτή τη νοοτροπία, της δημιουργικότητας και της διασκέδασης.

Αυτό έχω προτείνει κι εγώ, να υπάρχει δηλαδή μια τελετή έναρξης του Champions League, ένα παιχνίδι στην πρεμιέρα των ομίλων που οι νικητές της περσινής σεζόν θα αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα.

Ίσως να μην είναι καλή ιδέα, αλλά τουλάχιστον πρέπει να αμφισβητήσουμε το τρέχον status quo του θεσμού, Κάθε παιχνίδι οφείλει να είναι ένα δρώμενο, ψυχαγωγία".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ CHAMPIONS LEAGUE ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ