ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Champions League: Η Λουντογκόρετς αντίπαλος του Ολυμπιακού, το προφίλ των Βούλγαρων

Ο Χιγκίνιο Μάριν πανηγυρίζει με τη φανέλα της Λουντογκόρετς γκολ στο Europa League απέναντι στην Αντβέρπ | 22 Οκτωβρίου 2020
Ο Χιγκίνιο Μάριν πανηγυρίζει με τη φανέλα της Λουντογκόρετς γκολ στο Europa League απέναντι στην Αντβέρπ | 22 Οκτωβρίου 2020 @ 2021 ANTON UZUNOV/AP IMAGES

Η Λουντογκόρετς επικράτησε με 3-1 της Μούρα στη Βουλγαρία και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Το προφίλ των πρωταθλητών Βουλγαρίας.

Η Λουντογκόρετς υπέταξε τη Μούρα στη ρεβάνς του αγώνα τους για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και με τη νίκη της 3-1 επί των Σλοβένων στη Βουλγαρία, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Πιέρο Σωτηρίου και μαζί πήρε προβάδισμα πρόκρισης, αφού ο πρώτος αγώνας είχε λήξει χωρίς σκορ. Στο 64' ο Τόμι Χόρβατ ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της νίκης και το βρήκαν στο τέλος με τον Έλβις Μανού και τον Κάουλι Σόουζα.

Ως εκ τούτου, οι πρωταθλητές Βουλγαρίας προκρίθηκαν στο 3ο προκριματικό και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό αρχικά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 3 Αυγούστου και στη Βουλγαρία στις 10 του μήνα.

Το προφίλ της Λουντογκόρετς

Είναι μακράν από την δεύτερη η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προέρχεται από πέντε διαδοχικές παρουσίες σε ομίλους είτε Champions League, είτε Europa League. Είναι η δεύτερη μετά τη Λέφσκι Σόφιας, που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League (σεζόν 2014-15) και η πρώτη που συγκέντρωσε βαθμούς και μάλιστα πέτυχε νίκη.

Εκείνη τη σεζόν τερμάτισε ουραγός στο γκρουπ με 4 βαθμούς πίσω από Λίβερπουλ (5), Βασιλεία (7) και Ρεάλ Μαδρίτης (18). Έχει να αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League από τη σεζόν 2016-17 (τερμάτισε τρίτη, πίσω από Άρσεναλ, Παρί και άφησε πίσω τη Βασιλεία).

Πέρσι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League που συγκατοίκησε στο γκρουπ μαζί με Λίντσερ, Τότεναμ και Αντβέρπ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 9 βαθμούς παραπάνω από τη δεύτερη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα playoffs πρωταθλητή (πρώτη είχε τερματίσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

Με Σωτηρίου το ρόστερ, ενισχύθηκε μέσω Καμπιονάτο

Αυτή ήταν η δέκατη φορά που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετράει 5 νταμπλ και 2 τρεμπλ (επίδοση ρεκόρ). Τεχνικός της ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας με θητεία σε Γκόριτσα (Κροατίας), Ρίγας (Λετονία), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Εκράνας (Λιθουανία ) και Εκράνας (Λιθουανία), ενώ έχει κάτσει και στον πάγκο της Κ-19 της Λιθουανίας.

Ενισχυμένη μεταγραφικά, κινήθηκε έντονα στο παζάρι, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει και ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου με θητεία σε ΑΠΟΕΛ, Κοπεγχάγη και Αστάνα. Πιο ακριβή κίνησή της ως τώρα η απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοβ από την Κάλιαρι, ο 24χρονος Βούλγαρος δεξιός εξτρέμ αποκτήθηκε από την ιταλική ομάδα έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο άφησε εκτός τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από τη Λευκορωσία με συνολικό σκορ 2-0 (1-0 εντός, 1-0 εκτός στη Σερβία, καθώς λόγω διαδηλώσεων η αναμέτρηση δεν έγινε επί λευκορώσικου εδάφους).

Οι φετινές εγχώριες υποχρεώσεις της ξεκίνησαν στις 17 Ιουλίου που κατέκτησε το Σούπερ Καπ επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 4-0 ενώ το πρωτάθλημα έκανε σέντρα στις 25 Ιουλίου, με τη Λουντογκόρετς να επικρατούν με 3-1 εκτός έδρας της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ