ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάμες Ροντρίγκες: Το γκολ που σόκαρε τον κόσμο και έκανε Galactico τον Κολομβιανό

Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην Ουρουγουάη
Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην Ουρουγουάη AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Το γκολ που σόκαρε τον κόσμο και εκτόξευσε την αξία του Χάμες Ροντρίγκες δεν ήταν άλλο από τη "βολίδα" πέτυχε στο ματς της Κολομβίας με την Ουρουγουάη για τη φάση των "16" στο Μουντιάλ του 2014.

Ο Χάμες Ροντρίγκες προβάρει ήδη τη φανέλα του Ολυμπιακού και βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους ερυθρόλευκους και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Το γκολ που εκτόξευσε την καριέρα και παράλληλα την αξία του Κολομβιανού σταρ δεν ήταν άλλο από εκείνο που σόκαρε τον κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ουρουγουάη για τη φάση των "16".

Σε εκείνο το Μουντιάλ ο 31χρονος αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ με έξι γκολ στο τουρνουά. Για το γκολ με την Ουρουγουάη τιμήθηκε με το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο τέρμα της σεζόν 2014, ενώ αναδείχθηκε και το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στη Ρεάλ για έξι χρόνια αντί 75 εκατ. ευρώ, πόσο που τότε τον έκανε την τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο και τρίτη πιο ακριβή στην ιστορία των "μερένγκες"¨.

Αυτόματα το ποσό αυτό τον έκανε και τον πιο ακριβοπληρωμένο Κολομβιανό, αφού ξεπέρασε τη μεταγραφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ του Ρανταμέλ Φαλκάο το 2013.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ