FOOTBALL ANALYSIS

Χάμες Ροντρίγκες: Αυτά έκανε ο Κολομβιανός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ο Χάμες Ροντρίγκες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Χάμες Ροντρίγκες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην ήττα από τον Άρη. Αγωνίστηκε για 71 λεπτά και έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 5η αγωνιστική της Super League. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των ερυθρόλευκων και μάλιστα ξεκίνησε ως βασικός.

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ τοποθετήθηκε πίσω από τον Αραμπί στη θέση "10" σε σχηματισμό 4-2-3-1. Στα πρώτα του 71 λεπτά με τους Πειραιώτες ήταν αρκετά δραστήριος και κινήθηκε αρκετά ψηλά στο γήπεδο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού μέχρι το 71' απέναντι στον Άρη
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού μέχρι το 71' απέναντι στον Άρη

Ο Χάμες Ροντρίγκες (10) κινήθηκε ψηλότερα απ' όλους στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και από τον Αραμπί (11). Είχε αρκετές συνεργασίες με τον Ίνμπομ Χουάνγκ (33), ενώ στο πρώτο μέρος συνέθετε μαζί με τον Μαροκινό στράικερ το "δίδυμο" της πρώτης γραμμής πίεσης.

Ενέργειες σε όλες τις πλευρές και δραστήριος δημιουργικά

Ο Ροντρίγκες δεν έκανε τη διαφορά στα πρώτα του λεπτά με τον Ολυμπιακό, όμως έδειξε δείγματα των δυνατότητων του με τις κινήσεις του στο γήπεδο, ειδικά στα σημεία του παιχνιδιού, όπου η ομάδα του είχε την κατοχή, με τον ίδιο να παίζει ανάμεσα στις γραμμές των κιτρίνων.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Χάμες Ροντρίγκες
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Χάμες Ροντρίγκες OPTA

Ο Χάμες Ροντρίγκες είχε 32 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες στον άξονα του γηπέδου και στην δεξιά πλευρά. Είχε επίσης μία ενέργεια την περιοχή του Άρη, η οποία ήταν και το σουτ του στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Παράλληλα, συνεισέφερε και ανασταλτικά με πέντε ανακτήσεις κατοχής.

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ προσπάθησε να συνεισφέρει και στο δημιουργικό κομμάτι, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Οι μεταβιβάσεις και τα στατιστικά του Χάμες Ροντρίγκες
Οι μεταβιβάσεις και τα στατιστικά του Χάμες Ροντρίγκες OPTA

Ο Ροντρίγκες είχε μεταβιβάσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Μάλιστα, τα λάθη του ήταν ελάχιστα, καθώς είχε 28 στις 32 πάσες. Μάλιστα, αρκετά μεγάλο ήταν το ποσοστό του και στην επίθεση με 8 στις 10 μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Παράλληλα, είχε και μία key pass, με τον Κολομβιανό να τροφοδοτεί τον Μπιέλ στο 26' για ένα άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το 50% των μεταβιβάσεών του ήταν προς τα μπροστά.

Ο Ροντρίγκες δεν ήταν η "αποκάλυψη" στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε μπήκε στο ματς έχοντας κάνει ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα του, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν είχε τα συνηθισμένα ποσοστά κατοχής και έπεσε χαμηλά πίσω από την μπάλα για να πάρει το ματς στο 0-1.

Όμως, σίγουρα πρόκειται για έναν παίκτη παγκοσμίου βεληνεκούς, που μπορεί με την ποιότητά του να βοηθήσει δημιουργικά στο μέλλον.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ