GREXIT

Χαϊκάλης: "Δεν θα ψηφίσουμε το άρθρο 15 αν..."

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παυλος Χαικάλης   μιλά στην ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013. Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014". ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
Χαϊκάλης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, θέτει ζήτημα με μια λέξη του άρθρου 15 και ζητάει διευκρίνηση, αλλιώς δεν το ψηφίζει το Κόμμα του. Οι λέξεις own και internal στο... τραπέζι.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ζητάει μια διευκρίνιση από τη μεριά της Κυβέρνησης και να υπάρξει διαβεβαίωση από την πλευρά της UEFA για την φράση "εσωτερικές υποθέσεις" που υπάρχει στην παράγραφο 2 του άρθρου 15.

"Έχουμε ένα θέμα κ.Υπουργέ με τη λέξη εσωτερικές στο άρθρο 15. Η UEFA χρησιμοποιεί τη λέξη own και όχι internal. Εμείς δεν θα πάρουμε την ευθύνη του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Όταν το απόγευμα συζητήσουμε επί των άρθρων, δεν θα ψηφίσουμε το 15, αν δεν είναι ξεκάθαρο", ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης, αν και για τον υπουργό δεν υπάρχει κάποια ζήτημα και πως αυτό συμφωνήθηκε στην Γενεύη.

Όπως έχουν τονίσει κατ' επανάληψη οι ΑΝ.ΕΛ., για κανένα λόγο δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία των ομάδων μας σε διεθνείς διοργανώσεις, γι' αυτό και ζητούν πλήρη αποσαφήνιση από τη μεριά της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ώστε να ψηφίσουν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα: " Τιμωρήθηκε ο κ. Περέιρα που θεωρήθηκε ηθικός αυτουργός για τα επεισόδια σε δύο μεγάλα παιχνίδια ή ο άνθρωπος που έκανε ρατσιστική επίθεση σε παίκτη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ;", για να καταλήξει:

"Προτείνουμε την απόσυρση των ελληνικών ομάδων από το στοίχημα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρόταση του ΚΚΕ, που μίλησε για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και για τους διαιτητές. Πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητος φορέας για την διαιτησία, είναι από τους βασικούς λόγους που προκαλούν την βία".

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ