BUNDESLIGA

Bundesliga: Μοραίος Μαυροπάνος στο 90+4' κόντρα στην Μπόχουμ στο ντέρμπι Ελλήνων, νίκη για Αρμίνια

Ο Κώστας Μαυροπάνος της Στουτγκάρδης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπάγερν για την Bundesliga 2020-2021 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 20 Μαρτίου 2021
Ο Κώστας Μαυροπάνος της Στουτγκάρδης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπάγερν για την Bundesliga 2020-2021 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 © 2021 MATTHIAS BALK/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντίνος Μαυροπάνος υπέπεσε σε πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και η Μπόχουμ του Κώστα Σταφυλίδη απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Στουτγκάρδη. Νίκη για την Αρμίνια του Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη.

Η Στουτγκάρδη έφτασε τα οκτώ παιχνίδια δίχως νίκη στην Bundesliga, αφού ισοφαρίστηκε από την Μπόχουμ σε 1-1 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντίνος Μαυροπάνος υπέπεσε σε πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα βαθμό, για την 23η αγωνιστική της Bundesliga.

Οι Σουηβοί παρατάχθηκαν με τον Μαυροπάνο ως δεξί στόπερ σε τριάδα άμυνας, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον Κώστα Σταφυλίδη στον πάγκο και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο εκτός αποστολής. Οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο 1ο ημίχρονο, είχαν και μια καλή στιγμή με τον Έλληνα διεθνή στο 45', αλλά τελικά χρειάστηκαν συμβολή αντιπάλου για να βρουν γκολ.

Στο 56ο λεπτό, σε προσπάθεια του Ορέλ Μανγκαλά από κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Αρμέλ Μπέλα Κοτσάπ και κατέληξε στα δίχτυα του Μάνουελ Ρίμαν. Ο Τόμας Ράις έριξε στον αγώνα τον Σταφυλίδη στο 62', όμως η Μπόχουμ δεν κατάφερε να βρει ευκαιρίες για να επαναλάβει τη θριαμβευτική ανατροπή που έκανε προ ημερών απέναντι στην Μπάγερν. Παρ' όλα αυτά, σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, ο Μαυροπάνος μάρκαρε αντικανονικά τον Ζεμπάστιαν Πόλτερ, ο Έντουαρντ Λέβεν έστησε την μπάλα στη βούλα και ευστόχησε.

Σπουδαία νίκη παραμονής πήρε μια άλλη ομάδα Ελλήνων, η Αρμίνια, την πρώτη στο Μπίλεφελντ για το 2022. Το 1-0 επί της Ουνιόν ήρθε δύσκολα, με την ομάδα του Βερολίνου να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης ύστερα από δύο σερί ήττες, αλλά να μην καταφέρνει να βρει γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 53' με τον Μασάγια Οκουγκάβα και κράτησαν το προβάδισμα χάρη και στις προσπάθειες στη μεσαία γραμμή του Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη. Ο Στέφανος Καπίνο παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο της Αρμίνια.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ