BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Ντόρτμουντ κλείνει την ψαλίδα απ' την Μπάγερν, ασίστ ο Σταφυλίδης για την Μπόχουμ

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αρμίνια για την Bundesliga 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Κυριακή 13 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αρμίνια για την Bundesliga 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Αρμίνια και μείωσε στους επτά τους βαθμούς διαφοράς απ' την Μπάγερν, με αγώνα λιγότερο στην κούρσα τίτλου της Bundesliga. Η Άιντραχτ νίκησε την Μπόχουμ, η οποία σκόραρε με ασίστ του Κώστα Σταφυλίδη.

Η Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αρμίνια, έστω και με το ισχνό 1-0 για την 26η αγωνιστική της Bundesliga. Οι τρεις βαθμοί τη φέρνουν στους επτά από την Μπάγερν, έχοντας αγώνα λιγότερο και με ένα Klassiker ακόμα να απομένει στο πρόγραμμα του 2ου γύρου.

Το γκολ του Μάριους Βολφ στο 21ο λεπτό ήταν αρκετό για την Μπορούσια, η οποία είχε ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ. Ο Ντόνι Μάλεν και ο σκόρερ είχαν τις καλύτερες εξ αυτών, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Στέφαν Ορτέγκα Μορένο, που προτιμήθηκε ξανά από τον Στέφανο Καπίνο. Ο Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης στο κέντρο των φιλοξενουμένων έβγαλε όλο το 90λεπτο.

Σημαντική στιγμή στο 2ο ημίχρονο η επανεμφάνιση των Έρλινγκ Χάλαντ και Τζιοβάνι Ρέινα, ύστερα από το (νέο) τραυματισμό τους, σε μία ούτως ή άλλως σύνθεση ανάγκης για τους Βεστφαλούς, που παρατάχθηκαν χωρίς τους Ραφαέλ Γκερέιρο, Μάρκο Ρόις, Ματς Χούμελς και Τομά Μενιέ μεταξύ άλλων.

Στην Φρανκφούρτη, η Μπόχουμ προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Η Άιντραχτ επικράτησε με 2-1 και άνοιξε στους πέντε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Για τους φιλοξενούμενους, ο Ζεμπάστιαν Πόλτερ άνοιξε το σκορ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Σταφυλίδη με γέμισμα. Ο Έλληνας μπακ είχε και μία άτυχη στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν κλότσησε την μπάλα πάνω σε μία σεκιούριτι σε μία απομάκρυνση στο 2ο ημίχρονο, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά έπειτα από την ανάπαυλα και βρήκαν δύο γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά. Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Ερχάν Μάσοβιτς -που προτιμήθηκε από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο- σημείωσε αυτογκόλ και στο 52' ο Ντάιτσι Καμάντα έκανε την ανατροπή.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ