ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Άιντραχτ υπέταξε ξανά την Μπάγερν, ο Μαυροπάνος νίκησε τον Λημνιό

Οι παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga
Οι παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Μπάγερν για την Bundesliga Ⓒ 2021 ARNE DEDERT/ASSOCIATED PRESS

Εντός έδρας νίκη για δεύτερη στη σειρά σεζόν κόντρα στην Μπάγερν πανηγύρισε η εξαιρετική Άιντραχτ, με τους αετούς να επικρατούν με 2-1 των πρωταθλητών. Η Μάιντς σόκαρε εκτός έδρας την Γκλάντμπαχ (2-1) και ελπίζει σε παραμονή (VIDEOS).

Στο αμέσως προηγούμενο ραντεβού τους στην Φρανκφούρτη για το πρωτάθλημα η Μπάγερν είχε βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη χάνοντας με 5-1 και γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα της στην Bundesliga την περασμένη δεκαετία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η ομάδα του Χάνσι Φλικ ναι μεν δεν είχε καμία σχέση με εκείνο το κάζο ωστόσο και πάλι έφυγε με άδεια χέρια από το "Deutsche Bank Park", με τους αετούς να επιβαιώνουν τη δαιμονιώδη φόρμα την οποία διανύουν και η οποία τους έχει εκτοξεύσει στην πρώτη τετράδα και να πανηγυρίζουν σπουδαίο τρίποντο με σκορ 2-1 για την 23η αγωνιστική.

Ο Καμάντα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χίτερ στο 12' και ο Γιουνές με άπιαστο κεραυνό μέσα από την περιοχή έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, με τους νταμπλούχους Γερμανίας να μειώνουν στο 53' με τον "συνήθη ύποπτο" Λεβαντόβσκι (ύστερα από εκπληκτική ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σανέ) αλλά να αδυνατούν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση στο διάστημα που ακολούθησε ως το φινάλε και την Άιντραχτ να γιορτάζει πέντε σερί νίκες.



Είναι δε εντυπωσιακό πως η ομάδα της Φρανκφούρτης σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ σε καθένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ συλλόγου από το 1977 ενώ με την επιτυχία επί της Μπάγερν φτάνει τις 23 εντός έδρας και είναι η ομάδα με τις περισσότερες επιτυχίες στο σπίτι της απέναντι στους Βαυαρούς.

Στα άλλα τρία απογευματινά ματς, οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους. Η Μάιντς πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Γκλάντμπαχ με 2-1 και μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση που τη χωρίζει από τη γραμμή της σωτηρίας, η Ουνιόν επικράτησε 1-0 της Φράιμπουργκ ενώ στην ελληνική κόντρα, η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός, έγινε αλλαγή στο 85') επιβλήθηκε 1-0 της Κολωνίας του Δημήτρη Λημνιού (έμεινε στον πάγκο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Τουρέ, Ρόντε (68' Ιλσάνκερ), Χασέμπε, Κόστιτς, Καμάντα (90' Ζούμπερ), Γιουνές (74' Μπαρκόκ), Γιόβιτς (68' Άκε)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Ρόκα (46' Γκορέτσκα), Σανέ (90' Μαρτίνεθ), Τσούπο-Μότινγκ (83' Μουσιάλα), Κομάν (83' Ερναντέζ), Λεβαντόβσκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Μπίλεφελντ - Βόλφσμπουργκ 0-3 (29' 47 Στέφεν, 54' Άρνολντ)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Κολωνία - Στουτγκάρδη 0-1 (49' Κάλατζιτς)

Γκλάντμπαχ - Μάιντς 1-2 (26' Στιντλ / 10' Ονισίβο, 86' Στέγκερ)

Άιντραχτ - Μπάγερν 2-1 (12' Καμάντα, 31' Γιουνές / 53' Λεβαντόβσκι)

Φράιμπουργκ - Ουνιόν 0-1 (64' Πρέμελ)

Σάλκε - Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Άουγκσμπουργκ - Λεβερκούζεν (14:30)

Χέρτα - Λειψία (16:30)

Χόφενχαϊμ - Βέρντερ (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: ⓒ 2021 Arne Dedert/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ