BUNDESLIGA

Bundesliga: Επτάρα η Λεβερκούζεν με καρέ του Σικ σε 27', ήττα για Άιντραχτ

Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Μπάγερν Λεβερκούζεν
Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Μπάγερν Λεβερκούζεν © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Πάτρικ Σικ σημείωσε τέσσερα γκολ σε 27 λεπτά και η Λεβερκούζεν διέλυσε με 7-1 την Γκρόιτερ Φιρτ στην Bundesliga. Εκτός έδρας νίκη για την Μπόχουμ του Κώστα Σταφυλίδη και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ήττα για Άιντραχτ.

Η Γκρόιτερ Φιρτ σκόραρε πρώτη φορά κόντρα στη Λεβερκούζεν, όμως το γκολ του Τζέρεμι Ντουτζιάκ είναι το μοναδικό που κρατάει από την αναμέτρηση της "Μπάιαρενα". Η ομάδα του Γκεράρδο Σεοάνε έφτασε σε άνετη νίκη με 7-1 επί των ουραγών της Bundesliga και εκμεταλλεύτηκε το Klassiker της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga για να κλείσει την "ψαλίδα" από τις θέσεις από πάνω της.

Ο Πάτρικ Σικ σημείωσε τέσσερα γκολ μετξύ 49' και 76', ενώ στο σκοράρισμα βοήθησαν και οι Αμίν Αντλί, Έντμοντ Ταπσόμπα και Πιέρο Ινκαπιέ. Ο Πάνος Ρέτσος έμεινε εκτός αποστολής για τους θριαμβευτές.

Δύο άλλοι Έλληνες αμυντικοί πανηγύρισαν μία πιο δύσκολη, όσο και σημαντική νίκη. Η Μπόχουμ επιβλήθηκε 3-2 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, σε έναν αγώνα... εξάποντο, με συνέπεια να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής και να κρατήσει χαμηλά την ομάδα του Μάρκους Βάιντσιρλ. Βασίλης Λαμπρόπουλος και Κώστας Σταφυλίδης ήταν βασικοί για τον Τόμας Ράις, Ζεμπάστιαν Πόλτερ (2) και Γκέριτ Χόλτμαν ήταν οι σκόρερ. Μίχαλ Γκρέγκοριτς και Ντάνιελ Καλιτζιούρι προσπάθησαν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους, όμως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος.

Λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για το Europa League, η Άιντραχτ ηττήθηκε 2-3 από τη Χόφενχαϊμ. Η πρώτη ήττα έπειτα από έξι αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ήρθε παρότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση στον όμιλο προηγήθηκε με τον Ραφαέλ Μπορέ. Τρία γκολ των γηπεδούχων μέχρι το 59' έφεραν την ανατροπή και το γκολ του Γκονσάλο Πασιένσια στο 72' δεν ήταν αρκετό για την Άιντραχτ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ